چک کردن گوشی همسر از دید روانشناسی

بسیاری از زوج ها هستند که با مشکل شکاکی همسر خود مواجه اند و مدام می بینند که همسرشان گوشی او را چک می کند. ما در این بخش گهر در مورد مشکل چک کردن گوشی همسر و علل و پیامدهای آن از نگاه روانشناسی صحبت می کنیم.

چک کردن گوشی همسر از دید روانشناسی

چک کردن گوشی همسر از دید روانشناسی

چرا برخی گوشی همسرشان را چک می‌کنند؟

عده‌ای می‌گویند انجام چنین عملی نشان‌دهنده بی‌اعتمادی نسبت به همسر نیست، بلکه اقدامی موثر در جهت ایجاد اعتماد و تقویت رابطه است.

اما به نظر می‌رسد چک کردن پنهانی راه حلی برای رفع مشکلی بزرگ‌تر قلمداد شود. در واقع زمانی که همسرتان مخفیانه پیامک‌ها و ایمیل‌های شما را چک می‌کند، اعتمادش به شما کاملاً از بین رفته است.

بی‌اعتمادی او را می‌توان نتیجه برخی اقدامات نادرست (مثل بی‌توجهی شما به او) دانست. این اقدامات به احتمال بالا حس کنجکاوی همسرتان را تحریک کرده و چاره‌ای جز انجام این کار برایش باقی نگذاشته است.

چک کردن پنهانی شریک زندگی چه مشکلاتی را به وجود می‌آورد؟

1.این کار بعد از مدتی تبدیل به عادت می‌شود.

روانشناسان این عادت را به خاراندن جوش تشبیه کرده‌اند. خاراندن جوش‌ها ممکن است در ابتدا حس خوبی به شما بدهد، اما هرچه بیشتر این کار را انجام می‌دهید، میل بیشتری به آن پیدا می‌کنید تا این که سرانجام از این عمل پشیمان می‌شوید. بهترین راهکار، اجتناب از خاراندن جوش است. روانشناسان معتقدند چک کردن گوشی همسر پس از مدتی برای افراد عادی می‌شود. بنابراین، زمانی که به همسر خود مشکوک نیستید، بهتر است از چک کردن پنهانی گوشی او بپرهیزید.

2.پایان سناریو در هر صورت خوشایند نیست!

اگر متوجه شوید همسرتان به شما خیانت نکرده است، دچار عذاب وجدان خواهید شد. از طرفی اگر واقعاً شریک زندگی‌تان درگیر رابطه‌ای عاطفی شده باشد، یا مجبور می‌شوید سکوت کرده و عذاب زیادی را تحمل کنید یا سرانجام با شخص سوم روبه‌رو خواهید شد، که این نیز چندان خوشایند نیست.

3.نقض جمله “هر چه را برای خود نمی‌پسندی برای دیگران نیز مپسند”!

این جمله را می‌توان جزء ملزومات هر رابطه‌ای دانست. اغلب افراد چک کردن پنهانی گوشی همسر را اقدامی ناپسند می‌پندارند. شما هم احتمالاً از این اقدام همسرتان ناراحت خواهید شد.

4.دلخوری پس از افشای اطلاعات کاری

قبل از چک کردن گوشی همسرتان بهتر است کمی بیشتر بیاندیشید. شاید او اطلاعات محرمانه کاری در تلفن همراهش نگه داشته باشد که آگاهی شما از آن‌ها موقعیت کاری‌اش را به خطر بیاندازد.

پیشنهاد متخصصان خانواده

1.قبل از این که به طور پنهانی گوشی همسرتان را چک کنید، خوب فکر کنید ببینید که از رو کنجکاوی چنین کاری را انجام می‌دهید یا اقدامات مشکوک همسرتان شما را به این عمل وا داشته است.

2.اگر واقعاً احساس می‌کنید که همسرتان به شما خیانت می‌کند، بهتر است مستقیماً موضوع را با او در میان بگذارید. توجه کنید که این کار باید در کمال آرامش انجام شود و پرخاشگری کاری از پیش نمی‌برد. سعی کنید مشکلات را با بحث‌های سازنده برطرف کنید. چنان‌چه همسرتان موضع دفاعی به خود گرفت و تلاشی برای جلب اعتمادتان نکرد، بحث را تا جایی ادامه دهید که بتوانید پاسخی برای سوال ذهنتان بیابید.

3.هرآنچه برای جلب رضایت و اعتمادتان  لازم است، از همسرتان به طور واضح بخواهید.

4.در مورد نحوه برخورد با مسائل محرمانه با هم مذاکره کنید. در بعضی از روابط، دانستن رمز عبور گوشی همسر کاملاً عادی محسوب می‌شود و افراد موضوعی برای مخفی کردن ندارند. در این موارد، احتمال این‌که فرد گوشی همسرش را چک کند بسیار پایین است. اگر به هر دلیلی تمایل ندارید همسرتان اطلاعات گوشی شما را بررسی کند، حتماً با او صحبت کنید.

در یک کلام، موثرترین اقدام یعنی “صحبت کردن” را فراموش نکنید. چک کردن مخفیانه و اصطلاحاً پلیس‌بازی راه‌حل منطقی برای رفع این نوع از مشکلات محسوب نمی‌شود.

4 نکته مهم درباره مشکوک شدن به همسر

1 ـ به جای چک کردن موبایل و حتی کیف و دیگر وسایل شخصی که ممکن است تنش‌هایی را در رابطه‌تان ایجاد کند با همسرتان راحت صحبت کنید و به او بگویید که تغییر رفتارش آزارتان می‌دهد و از او بخواهید درباره برخی موارد توضیح دهد.

2 ـ سعی کنید همسر خوبی باشید، همسر بهتری بشوید، حفظ زیبایی ظاهر و آراستگی در پوشش، مهربانی بیشتر، انجام دادن بهتر مسئولیت‌های زناشویی می‌تواند به برقراری دوباره اعتماد و گرم شدن خانواده کمک شایانی کند، در واقع نشان دهید که در قلب‌تان محبت خانواده و همسر موج می‌زند.

3 ـ سفره دل و رازها و شک‌هایتان را پیش دیگران باز نکنید و هر روز تلفن دست نگیرید. مادر همسر، خواهر همسر، دوست و همسایه قطعا نمی‌توانند در این زمینه بیشتر از خودتان به شما کمک کنند. مشکلات زناشویی باید بین خودتان باقی بماند و اگر نیاز به مشورت و کمک فکری و روحی دارید، بهترین گزینه یک مشاور و متخصص است نه دوست و فامیل.

4 ـ اگر از یک مشاور خانواده کمک گرفتید و او در رفتار همسرتان هیچ نوع نشانه‌ای از خیانت پیدا نکرد، باید مساله را به عنوان یک مشکل ذهنی در خودتان بپذیرید و برای درمان از روان‌شناس کمک بگیرید؛ شکاک بودن ویرانگر رابطه زناشویی است.

آیا چک کردن گوشی همسر جرم است؟

برخی زنان و مردان عادت به کنترل و بازرسی تلفن همراه همسران خود دارند. این کار از نظر حقوقی چه وضعیتی دارد و آیا می‌توان بابت آن شکایت کرد؟

این پرسش را هفته گذشته خبرگزاری وابسته به قوه قضائیه کشورمان منتشر کرد و در آن آمده بود: «این نوع اقدامات زن و شوهر نسبت به یکدیگر در راستای حساسیت‌ها و علایق طرفین نسبت به یکدیگر و زندگی‌شان است؛ لذا نباید به جای درک‌کردن طرف مقابل و تلاش در اعتمادسازی به دنبال چنین راه‌هایی بود.

به هرحال این مورد ظاهرا با هیچ یک از عنوان‌های مجرمانه قابل انطباق نیست و قانونگذار در قانون مدنی صرفا زوجین را مکلف به حسن معاشرت با یکدیگر کرده است که این امر با تفسیری وسیع از قانون می‌تواند از مصادیق تکلیف به حسن معاشرت تلقی شود؛ هر چند ضمانت اجرای قانونی برای آن مقرر نشده است.»

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه