حتما تا به حال برای اطرافیانتان پیش آمده که شناسنامه خود را گم کرده و به دنبال اقدامات لازم برای صدور شناسنامه المثنی است. از این رو این مطلب از سایت گهر را اختصاص داده ایم به: نحوه صدور شناسنامه المثنی / مدارک لازم .از شما همراهان همیشگی گهر دعوت می کنیم همچنان گهر را همراهی کنید. پیشاپیش از همراهی شما عزیزان سپاسگزایم.
.
.
در صورتی که شناسنامه شما یا نزدیکانتان مفقود شد (سرقت یا گم شدن یا از بین رفتن ) بلا فاصله ضمن اطلاع به کلانتری محل باید به اداره ثبت احوال محل زندگی مراجعه نموده و درخواست صدور شناسنامه المثنی را بدهید . توجه داشته باشید که برای این کار لزومی ندارد که حتما به اداره ثبت احوال محل تولد مراجعه نمایید .
برای صدور شناسنامه المثنی کلیه ادارات ثبت احوال سراسر کشور آمادگی دریافت مدارک یاد شده را در ساعات و ایام اداری دارند و مکلفند صرف نظر از محل صدور شناسنامه طی مهلت مقرره نسبت به صدور شناسنامه المثنی و تحویل آن اقدام نمایند. در این بخش آسمونی، مراحل و مدارک لازم برای دریافت شناسنامه المثنی توضیح داده ایم.
چه کسی میتواند برای دریافت شناسنامه اقدام نماید :
تنها اشخاص زیر می توانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال سراسر کشور نسبت به تنظیم درخواست صدور شناسنامه المثنی به لحاظ فقدان یا از بین رفتن آن اقدام نمایند .
۱- اشخاص ۱۸ سال به بالا .
۲- افراد کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند .
۳- پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از ۱۸ سال .
۴- مادر تا زمانی که در قید زوجیت پدرصاحب شناسنامه ( فرد کمتر از ۱۸ سال ) باشد با ارائه شناسنامه خود .
۵- سرپرست قانونی ( قیم ، امین ، وصی ) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد .
مدارک مورد نیاز برای گرفتن شناسنامه گمشده یا به سرقت رفته
۱- دریافت فرم اظهارنامه از قسمت پایین صفحه و یا از ادارات ثبت احوال سراسر کشور.
۲- تکمیل فرم اظهارنامه .
۳– دو قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ جدید با درج مشخصات سجلی (نام ، نام خانوادگی، شماره شناسنامه ، تاریخ تولد ، محل صدور) در پشت آنها برای اشخاص ۱۵ سال به بالا
۴- اصل و تصویر مدارک عکسدار از قبیل ( گذرنامه ، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت ، گواهینامه رانندگی ، کارنامه عکسدار دوره های تحصیلی راهنمایی به بالا ، معرفی نامه عکسدار محصلین از سوی مدرسه ای که مشغول تحصیل می باشند یا کارت شناسایی عکسدار کارکنان دوائر دولتی با ذکر مشخصات سجلی ) الزامی است .
ضمنا” پس از تطبیق اصل و تصویر مدارک معتبر یاد شده اصل مدارک مسترد می گردد . چنانچه صاحب شناسنامه فاقد هر یک از مدارک مذکور در بند ۴ باشد از طریق معرفی وی به نیروهای انتظامی ، درخواست تأیید عکس خواهد شد .
۵- اصل وتصویرسند ازدواج و طلاق (حسب مورد) وشناسنامه فرزندان درصورت تآهل که پس از تطبیق، اصل مدرک مسترد می گردد .
۶- فیش بانکی به مبلغ ۰۰۰‚۲۰۰ ریال نزد هر یک از شعب بانک ملی ایران بنام سازمان ثبت احوال کشور .
*چنانچه شناسنامه برای بار دوم مفقود شده باشد مبلغ ۴۰۰,۰۰۰ ریال و چنانچه شناسنامه برای بار سوم مفقود شده باشد مبلغ ۰۰۰‚۱۰۰۰ ریال به حساب مربوط واریز گردد.
.
.
فرم شماره ۱ اظهارنامه درخواست صدور شناسنامه المثنی ناشی از فقدان
توصیه های ضروری:
۱- شناسنامه سند هویت شماست، برای حفظ حقوق خود بدقت از آن نگهداری کنید .
۲- شماره ملی خود را به خاطر بسپارید تادرموقع ضرورت دسترسی به سوابق هویتی شما آسانتر باشد.
۳- هرگونه تغییر و تحریف در شنــاسنامه یا سوء استفاده از آن جـرم است و مجرم تحت تعقیب قانونی قرار می گیرد .
۴- بهنگام دریافت شناسنامه از صحت مندرجات آن اصمینان حاصل نمایید .
۵- صدور شناسنامه مجدد محدودیت قانونی دارد لذا در حفظ و نگهداری آن دقت لازم را معمول فرمائید .
۶- درج هرگونه مهر ، نشانه ، نوشتار در شناسنامه توسط هر یک از ارگانها و نهادها و مؤسسات دولتی و بخش خصوصی باستثناء سازمان ثبت احوال کشور دفاتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق ، نمایندگی های دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ، اداره تشخیص هویت و پلیس بین الملل و اداره کل انتخابات ممنوع و متخلف از این امر تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت .