X بستن تبلیغات
آپلود عکس
مطالب پيشنهادي

آموزش و طرز تهیه دوغ خانگی

تاريخ : ۲۰ فروردین
بازديد : 63

دوغ یکی از سالم ترین نوشیدنی های ایرانی است. گهر در این بخش آموزش و طرز تهیه دوغ خانگی را برای شما عزیزان شرح می دهد.

آموزش و طرز تهیه دوغ خانگی

mataleb 20.01.98 7 آموزش و طرز تهیه دوغ خانگی

روش اول:

طرز تهیه دوغ خانگی

اگر از شیر محلی استفاده می نمایید آنرا پس از به جوش آمدن به مدت بیست دقیقه بجوشانید و صبر کنید تا سرد شود

حالا نیم لیتر شیر را در بطری هایی مانند بطری نوشابه (۱/۵) لیتری بریزید و یک لیتر آب اضافه نمایید سپس سه قاشق غذا خوری ماست به آن بیفزایید

در این مرحله می توانید نمک را اضافه کنید که میزان آن بستگی به ذائقه شما دارد ولی به طور معمول یک قاشق غذا خوری سر صاف کافی است

البته اگر نمک را اضافه نکنید هیچ تاثیری در روند تبدیل شیر به دوغ نخواهد داشت و می توانید نمک را هنگام مصرف بیفزایید

اکنون در بطری را محکم نمایید وبه مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی آشپزخانه نزدیک به موتور یخچال (چون موتور مقداری گرما تولید می کند وهمین کافی است)قرار دهید دوغ خوشمزه شما پس از ۴۸ ساعت آماده است

نکات مهم :

اگر دوغ را در زمستان تهیه می کنید بطری را در جای گرم نزدیک رادیاتور قرار دهید

بخوانید :   روش درست كردن سمبوسه سیب زمینی

به طور کلی به هر میزان شیر دو برابر آب اضافه کنید

هر چقدر بیشتر از ۴۸ ساعت بماند گاز دار تر می شود

در بطری را آهسته و با احتیاط باز کنید چون با سرعت خارج می شود اگر بعد از ۴۸ آنرا در یخچال قرار دهید این امر به شما در خالی کردن دوغ از بطری کمک می کند هم خنک می شود و نیاز به استفاده از یخ ندارد و دوغ شما رقیق نمی شود

اگر بعد از۴۸ ساعت می خواهید استفاده کنید  و فرصت قرار دادن در یخچال را ندارید با یک ملاقه فلزی چندین ضربه به بطری بزنید سپس در بطری را با احتیاط باز کنید

روش دوم:

مواد لازم دوغ گاز دار خانگی

ماست : به میزان دلخواه

آب : دو برابر ماست

قند : ۲ حبه

نمک : به میزان کافی

طرز تهیه دوغ گاز دار خانگی

برای آماده کردن دوغ گاز دار ابتدا باید ماست ترش داشته باشیم . اگر ماستتان ترش نیست آن را ۲ روز در بیرون از یخچال بگذارید. ماست ترش را تا جایی هم میزنیم که کاملا شکل براقی به خود بگیرد. سپس ۲ برابر ماست به آن آب اضافه میکنید و هر مقدار که دوست دارید داخل آن نمک بریزید.

برای گازدار شدن دوغ خانگی تنها نیاز است به ۲ حبه قند ، که به آن می افزاییم . به هیچ وجه برای بیشتر گازدار کردن دوغ از تعداد حبه قند بیشتری استفاده نکنید و دوغ را در ظرفی ریخته و در آن را محکم میبندید.

بخوانید :   علت اصلی تنفر از همسر در دوران بارداری

تا ۱۵ دقیقه مداوم تکانش دهید و آن را در تا یک هفته در هوای آزاد قرار دهید. پس از یک هفته میتوانید از دوغ  آماده شده استفاده کنید. برای خوش طعمتر شدن دوغ گازدار میتوان از پودر موسیر و عرقیاتی مانند نعناع که عطر ویژه ای به دوغ میدهند استفاده شود.

از این نوشیدنی مفید و پر فایده و در عین حال گوارا و خوش طعم می توانید در کنار غذاهای سنتی ایرانی مثل آبگوشت و یا کباب کوبیده استفاده کنید و لذت خوردن این غذاها را با دوغ خانگی خود دوچندان کنید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي