آكادمي علوم چك از مرگ دانشمند سازنده داروي بيماري اچآيوي در سن 75 سالگي خبر داد.
به گزارش ايسنا، آنتونين هولي كه نقش مهمي را در توليد داروهاي اچآيوي و ايدز ايفا كرده، در روز دوشنبه(26 تير) مصادف با تائيد اولين داروي مقابله با ويروس ايدز توسط قانونگذاران بهداشت آمريكا كه وي در توليد آن سهم بسزايي داشته، درگذشت.
داروي ترووادا از ايجاد عفونت در افرادي كه در معرض خطر بالاي ابتلا به ويروس مسبب بيماري ايدز هستند، جلوگيري ميكند.
اين قرص شامل داروي Viread بوده كه هولي با همكاري يك ويروسشناس براي درمان ويروس اچآيوي آنرا توليد كرده بود.
هولي كه چندين جايزه معتبر از جمله جايزه علوم دكارت اتحاديه اروپا را در سال 2001 دريافت كرده بود، همچنين در توليد داروي Vestide براي درمان تينيت در بيماران مبتلا به ايدز و Hepsera در درمان هپاتيت بي كمك كرده است.
اين دانشمند چك در پي مبارزه با يك بيماري طولانيمدت ناشناخته درگذشت.
زدنك هاولاس، رئيس سابق موسسه شيمي آلي و بيوشيمي در آكادمي علوم چك كه براي 22 سال از همكاران هالي در اين موسسه بود، اظهار كرد: مرگ هولي يك فقدان بزرگ است. وي در ميان بزرگتريزن دانشمندان و شيميدانان بوده و خواهد بود.
هاولاس همچنين افزود: وي از يك استعداد خاص براي مشاهده يك ساختار شيميايي و اظهار نظر سريع در مورد ارزشمند بودن كار بيشتر بر روي آن و امكان تاثيرگذاري آن برخوردار بود.
هولي تحت قوانين كمونيستي كشور چكسلواكي سابق، از نظارت بر دانشجويان محروم شده و به تنهايي و با همكاري يك تكنسين به كار خود ادامه ميداد.
پس از سقوط رژيم كمونيستي در سال 1989 وي اجازه يافت كه تيم خود را تشكيل داده و در دانشگاههاي چك به سخنراني پرداخت. در سال 2008 وي موفق به دريافت رتبه استاد افتخاري در دانشكده شيمي دانشگاه منچستر در انگليس شد.
گردآوری: گروه خبر گهر