زمان غسل شب احیا + آموزش غسل شب قدر

انجام غسل شب احیا در زمان مشخص

غسل شب احیا یکی از مستحباتی است که انجام آن در بسیاری از کتب دینی مورد سفارش قرار گرفته است. انجام این غسل به منزله انجام مقدمات لازم جهت آماده شدن در یک فضیلت بزرگ برای بخشندگی است. از این رو غسل شب قدر و باید ها و نباید های آن را در این متن با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

امام موسی بن جعفر (علیه السلام) می فرماید: «کسی که غسل شب قدر کند و آن شب را با عبادت خداوند تا به صبح، احیا بدارد، از گناهانش خارج می شود.

زمان غسل شب احیا + آموزش غسل شب قدر

 

آموزش غسل شب قدر

غسل شب قدر در چه زمانی انجام می‌شود ؟

پاسخ: غسل شب قدر مستحب است که در تمام شب می توان غسل را انجام دارد، ولی در شب نوزدهم بهتر است مقارن غروب آفتاب به جا آورده شود و در شب بيست و يكم و بیست و سوم بهتر است غسل را بين نماز مغرب و عشا به جا آورد.

آیا اثر غسل شب قدر با مبطلات وضو یا موجبات غسل، باطل می شود ؟

باطل نمی شود.

همه چیز درباره غسل شب احیا و شرایط انجام آن

غسل مستحبی لیالی قدر مورد اتفاق فقها می باشد و همه آنان این غسل را از دسته غسل های « زمانی» دانسته اند. برای توضیح مطلب بیان می داریم که از دیدگاه فقها ، غسل های مستحبی به سه دسته تقسیم می شود :

غسل های زمانی . در این گونه غسل ها ، « زمان » ، ظرف وقوع غسل است که می توان غسل روز جمعه و شب احیاء را مورد ذکر قرار داد.
غسل های مکانی . در این گونه غسل ها ، داخل شدن در « مکان خاصی» هدف از انجام غسل است و غسل به منظور ورود در آن مکان انجام می شود ، مانند غسل ورود به مسجد الحرام یا حرم ائمه علیهم السلام .
غسل های فعلی . در این گونه غسل ها ، « فعل خاصی» مورد نظر است  . این غسل ها هم به نوبه خود به سه دسته تقسیم می گردد :

الف) غسل هایی که قبل از انجام آن فعل محقق می شود مانند غسل احرام ، طواف ، زیارت و …

ب) غسل هایی که بعد از انجام آن فعل محقق می شود مانند غسل توبه ، و غسل کسی که میتی را پس از تغسیل او لمس نموده است.

ج) غسل های فعلی که بین یک تَرک و یک فعل واقع می شود مانند غسل شخصی که کوتاهی کرده در انجام نماز آیاتِ خورشید و ماه گرفتگی ( به شرط آن که گرفتگی آن تمام باشد ) که مستحب است وی در هنگام قضای آن نماز غسل کند.

اینک بیان می داریم که غسل شبهای احیاء از دسته غسل های زمانی است و شبهای احیاء ظرف تحقق و انجام این غسل می باشد.

سه تذکردرباب غسل شب های قدر 

تذکر اول : این غسل مختص شبهای قدر نیست بلکه مستحب است انسان در تمام شبهای فرد ( اول ، سوم ، پنجم …) ماه رمضان غسل کند ، ولی برای شب های قدر و نیز شب نیمه ، هفدهم ، بیست و پنجم ، بیست و هفتم و بیست و نهم تأکید بیشتر شده است.

تذکر دوم : غسل های مذکور را در هر وقت شب که انجام دهند کافی است ولی بهتر آن است که زمان انجام این غسل ها اندکی قبل از غروب باشد . بجز شب های دهه اخیر ( دهه سوم ماه رمضان ) ، که انجام آن بین نماز مغرب و عشاء بهتر است.

تذکر سوم : مستحب است در شب قدر سوم (شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان ) دو غسل انجام گیرد که یکی اول این شب و دیگری در آخر آن است.

باید ها و نباید های غسل شب قدر

 یکی از اعمال شب قدر، غسل است. غسل شب قدر واجب نیست و از عبادات مستحب این شب به شمار می رود. اسلام همانگونه که به سلامت و پاکیزگی روح انسان اهتمام دارد، پاکیزگی و بهداشت بدن را نیز موضوعی مهم می شمارد. غسل شب قدر، از اعمال مستحب این شب است که انجام آن بین نماز مغرب و عشا توصیه شده است.

این غسل مختص شبهای قدر نیست بلکه مستحب است انسان در تمام شبهای فرد ( اول ، سوم ، پنجم …) ماه رمضان غسل کند ، ولی برای شب های قدر و نیز شب نیمه ، هفدهم ، بیست و پنجم ، بیست و هفتم و بیست و نهم تأکید بیشتر شده است.

غسل شب قدر چگونه و به چه نیت انجام شود ؟

در کیفیت انجام غسل ها فرقی وجود ندارد و فقط در نیت فرق است. اما باید دانست که لازم نیست شخص در وقت غسل، نیت کند که غسل واجب انجام می دهم یا مستحبّ و اگر فقط به قصد قربت، یعنى براى انجام فرمان خداوند غسل کند، کافى است.

نیت امری قلبی است و در نيت اعمال (غسل و غير آن) به زبان آوردن يا از ذهن گذراندن لازم نيست و صرف اين كه بداند چه مي كند كافي است.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه