خرید مبل و خرید مبلمان یکی از مواردی است که باید در خرید آن دقت زیادی کرد چرا که باید مبلی را انتخاب کرد که هم زیبا و بادوام باشند و برای نشستن و استراحت بسیار راحت باشند و هم اینکه باید نظر داشته باشید این مبل چندین سال در خانه شما جای خشک خواهد کرد. برای آشنایی با راهنمای خرید مبل این بخش گهر را بخوانید. در ادامه مطالبی در مورد انواع مبلمان و خرید مبل و انواع مبل می خوانید.
راهنمای خرید مبل + معرفی انواع مبلمان
راهنمای خرید مبل
وقتی برای خرید از خانه خارج میشوید به چیدمان و دکوراسیون خانه تان، رنگها و اشیایی که در آن قرار دادهاید، دقت کنید تا بتوانید متناسب با فضایی که در اختیار دارید مبلمان مناسب را انتخاب کنید. این نکته بسیار مهم است که در فضایی که در آن از اشیای دکوری مدرن و لوستری با طراحی نو استفاده شده مبلمان مدرن قرار دهید یا در فضایی که در آن از اشیای چوبی استفاده شده مبلمان چوبی بگذارید و سراغ مبلمان استیل و فلزی نروید، بنابراین مهمترین اصل برای انتخاب یک مبلمان شیک و ایدهآل این است که با هارمونی رنگها و طراحی خانهمان هماهنگ باشد.
متراژ خانه را در نظر بگیرید
توجه به متراژ خانه از مهمترین نکاتی است که در تهیه مبلمان باید به آن توجه کنید. انتخاب سایز و اندازه مبلمان رابطه بسیار نزدیکی با متراژ آپارتمان یا خانه شما دارد. شما میتوانید با انتخاب مبلمان مناسب و ظریف، فضایی را که در اختیار دارید بزرگتر کنید و با انتخاب مبلمانهای بزرگ با طراحیهای شلوغ فضای خود را کوچک و خفه کنید. برای پیشگیری از بروز این مشکل پیش از هر چیز متراژ خانه را درنظر بگیرید، فضایی که در هر ضلع از خانه دارید را به یاد بسپارید و تصمیم بگیرید مبلمان نیمست، 7 نفره یا 12 نفره بگیرید.
کیفیت را بررسی کنید
وقتی مبل مورد علاقهتان را پیدا کردید و از استاندارد بودن آن نیز مطمئن شدید، کیفیت چوب، پارچه و روکش و اتصال قطعات مختلف آن را نیز بررسی کنید. دقت کنید که آیا درزها و محل اتصال پایه به بدنه مبل به درستی انجام شده است. با بررسی این موضوع خیالتان راحت میشود که مبلمانی که انتخاب کردهاید به لحاظ دوام و استحکام نیز استانداردهای لازم را دارد. به این ترتیب خیالتان آسوده است که از این مبلمان میتوانید برای سالهای طولانی استفاده کنید و از داشتن آن لذت ببرید.
سبک یا سنگین؟
بسیاری از مردم تصور میکنند که مبلمان هرچه سنگینتر باشد از کیفیت بهتری برخوردار است و چوبی که در آن به کار رفته چوب باکیفیتتری است. اما این نکته همیشه صادق نیست زیرا میتوان با چوبهای سبکتری هم مبلمانهای باکیفیت و زیبا ساخت. تجربه نشان داده است که انتخاب مبلمان باکیفیت و مناسب با چوبهای سبک همیشه مقرون بهصرفهتر از انتخاب مبلمانهای سنگین است. مبلمانهای سنگین به دلیل وزن زیادشان معمولا به فرش زیر خود آسیب میزنند و به مرور روی فرش ردی از خود باقی میگذارند. این نوع از مبلمانها هنگام اسبابکشی دردسرساز هستند و زحمت زیادی را به خانواده تحمیل میکنند.
ریشه لغت مبل
واژه مبل از زبان فرانسوی وارد زبان فارسی شده است که ریشهی آن لغت meubles است. اما معادل کلمه مبل در زبان انگلیسی لغت sofa است.
در بازار ایران، مبل به دو نوع استیل (کلاسیک) و مبل راحتی تقسیم میشوند. به نظر میرسد واژه استیل در ترجمه Classic style sofa به معنای «مبل با طرح سنتی» وارد زبان فارسی شده باشد یا این که از ترجمه Steel sofa به معنای «مبل فلزی» رواج یافته باشد که در هر صورت واژه نادرستی است. زیرا style به معنای طرح و مدل است و هیچ دستهبندی خاصی را مشخص نمیکند. همچنین steel نیز به معنای فلز است که تقریباً هیچ مبل استیل فلزی در بازار ایران یافت نمیشود.
مبل استیل (کلاسیک) یونانی
مهمترین کاربرد مبل استیل برای اتاق پذیرایی است. زیرا از آنها زیاد استفاده نمیشود و بیشتر زیبایی آن مدنظر است تا راحتی آن. به خاطر داشته باشید که ارتفاع نشیمنگاه مبلهای استیل بالاتر از مبلهای راحتی است و فوم یا ابر به کار رفته در آنها انعطاف چندانی ندارد. این دو مورد باعث میشود که مبلهای استیل نشیمن راحتی نداشته باشند و برای استفاده طولانی مدت توصیه نمیشوند. اما از آن جهت که ترکیب چوب و پارچه است و امکان منبتکاری بر روی چوب را در اختیار طراح و سازنده قرار میدهد، زیباتر از مبلهای راحتی هستند.
مبل راحتی مدرن
مبل راحتی اصولاً برای اتاق نشیمن (Living room) طراحی شده است. بیشتر قسمتهای مبل راحتی با پارچه رویه کوبی شده است و در زبان انگلیسی به چنین مبلی fully upholstered sofa میگویند. همان گونه که از نام آن پیداست، راحت بودن مهمترین ویژگی این گونه مبلهاست. اما توجه کنید که مبلهای راحتی معمولاً حجیمتر و سنگینتر از مبلهای استیل هستند، بنابراین برای به دست آوردن راحتی بیشتر ممکن است برخی مزایای دیگر نظیر زیبایی و کمحجم بودن را از دست بدهید. مبلهای راحتی از نظر طراحی و چیدمان به دو دستهی L (ال شکل) و معمولی (شامل یک مبل سه نفره، یک دو نفره و دو یک نفره) تقسیم میشوند.
مبل نیمه راحتی
بین دو گروه مبل راحتی و مبل استیل، یک گروه نیمه راحتی یا نیمه استیل قرار گرفته است که تلاشی برای ادغام مزایای هر دو گروه بوده است. مثلاً دستههای مبل چوبی است اما نشیمن آن راحتتر از مبلهای استیل است.
اگر منزل شما وسیع است و سالن پذیرایی از اتاق نشیمن جداست و هر دو اتاق فضای بسیار خوبی برای چینش مبل دارد و شما نیز مشکل مالی ندارید، کار چندان سختی در پیش رو ندارید. کافی است یک دست مبل استیل برای پذیرایی و یک دست مبل راحتی برای اتاق نشیمن خریداری کنید و خلاص. اما در شرایطی که اغلب خانوادهها به دلیل قیمت بالای ملک و مسکن در آپارتمانهای نسبتاً کوچک و نقلی زندگی میکنند، مدیریت فضای داخل آپارتمان و انتخاب صحیح نوع مبل بسیار اهمیت پیدا میکند.