دستور پخت دلمه برگ مو ته دیگ دار
آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت
مواد اولیه :
برنج 1پیمانه
برگ مو 1كیلو
گوشت 150گرم میزان لازم برای ته ظرف
گشنیز نصف پیمانه (ساطوری شده)
جعفری نصف پیمانه (ساطوری شده)
نعنا نصف پیمانه (ساطوری شده)
پیازچه نصف پیمانه (ساطوری شده)
كره 50گرم
گوجه فرنگی گوجه فرنگی 2عدد (نگینی شده)
فلفل به میزان لازم
نمك به میزان لازم
كاری به میزان لازم
روغن 3قاشق سوپ خوری
سیر 5حبه
آبلیمو به میزان لازم
آب به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را به مدت 1 ساعت به همراه نمك خیس كنید. برگ مو را شسته و به مدت 2 تا 3 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید تا كمی نرم شود. 150گرم گوشت را كاملاً ریز كنید به طوری كه خیلی ریزتر از گوشت قیمه باشد. برنج، گشنیز، جعفری، نعنا، پیازچه، نیمی از كره، گوجهفرنگی، نمك و فلفل و كاری و زردچوبه را به گوشت اضافه كرده و خوب مخلوط كنید. 1 عدد برگمو را پهن كرده مقداری از این مایه را داخل برگمو گذاشته و آن را به صورت بقچهای یا لولهای بپیچید، روغن را ته ظرف مورد نظر بریزید سپس گوشت را نمك و فلفل و ادویه زده و ته ظرف پهن كنیدشعله را كمی زیاد كنید تا گوشت تغییر رنگ دهد و بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و یك ردیف دلمه پیچیده شده را روی گوشت بچینید، سپس روی آن مقداری برگ نعنا با چند حلقه سیر و چند برش كره گذاشته و دوباره روی آن دلمه بچینید. رب گوجه را ابتدا در مقداری روغن یا كره سرخ كرده و بعد در مقداری آب (به اندازهای كه روی دلمه را بگیرد) حل كرده و نمك و فلفل اضافه كنید و روی دلمهها بریزید. بشقابی را روی دلمهها قرار داده و جسم سنگینی داخل بشقاب بگذارید تا سنگینی آن باعث شود كه دلمهها باز نشود و قابلمه را مجددا روی حرارت قرار داده و ابتدا حرارت را زیاد كنید و وقتی غذا شروع به جوشیدن كرد حرارت را ملایم كرده و بگذارید آب دلمه كشیده شده و به روغن بیفتد. 10 دقیقه قبل از اتمام پخت مقداری آبلیموی تازه به دلمه اضافه كنید. هنگامیكه غذا آماده شد، گاز را خاموش كرده و 10 تا 15 دقیقه صبر كنید، سپس ظرفی را روی قابلمه قرار داده و قابلمه را روی ظرف برگردانید تا تهچین گوشت روی دلمهها قرار گیرد. میتوانید تهچین را تكهتكه كرده و روی دلمهها قرار دهید.