فوت و فن های کوزه گری در تهیه کتلت

کتلت یکی از غذاهای ایرانی است که تهیه آن بسیار ساده است و در زمان کمی حاضر می شود. گهر در این بخش فوت و فن های کوزه گری در تهیه کتلت را شرح می دهد.

فوت و فن های کوزه گری در تهیه کتلت

فوت و فن های کوزه گری در تهیه کتلت

  1. آب سیب‌زمینی خام را برای آنکه بوی کتلت نامطبوع نشود، حتما باید گرفت.
  2. سیب‌زمینی پخته را حتما باید رنده کرد و نباید آن را همراه گوشت، چرخ کرد. سیب‌زمینی خام را می‌توان چرخ کرد به شرط آنکه آب سیب‌زمینی با گوشت مخلوط نشود.
  3. در کتلت گوشت بهتر است از آرد نخودچی استفاده شود، چون کتلت پوک می‌شود و در صورت استفاده از آرد سوخاری و آرد گندم، کتلت، خمیر می‌شود و پوکی مناسبی نخواهد داشت.
  4. کتلت با سیب‌زمینی خام هنگام سرخ شدن، روغن کمتری می‌برد و برای کسانی که در مصرف روغن احتیاط می‌کنند، مناسب‌تر است.
  5. برای سرخ کردن کتلت با سیب‌زمینی پخته باید در تابه روغن زیاد باشد تا کتلت روغن کمتری به خود بگیرد و بعد هم باید کتلت را روی کاغذ روغن‌گیر گذاشت تا روغن اضافی آن گرفته شود.
  6. بهترین سبزی برای کتلت، ترخون و مرزه است که عطر بی‌نظیری به کتلت می‌دهد. می‌توانید یک بار هم زیره را امتحان کنید.
  7. کتلت را با نان بولکی و پیاز و جعفری خردشده و خیارشور بخورید که لذتی بالاتر از این نیست!
  8. از گوشت نیم چرب استفاده کنید گوشت بدون چربی کتلت را خشک می کند .
  9. گوشت کتلت باید از سیب زمینی بیشتر باشه ( می خواهیم کتلت درست کنیم نه کوکو سیب زمینی ).
  10. هم می توانید از سیب زمینی پخته و هم خام استفاده کرد ( من ترجیح می دهم با سیب زمینی خام درست کنم ).
  11. کتلت اصیل باید به شکل بیضی درست شود.
  12. برای خوشمزه تر شدن کتلت از مقداری زیره آسیاب شده هم در ادویه هاتون استفاده کنید.
  13. زیره علاوه بر خوش بو کردن و خوشمزه کردن کتلت سردی گوشت و سیب زمینی را خنثی می کند.

طرز تهیه تهیه کتلت

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) 400 گرم

پیاز (رنده شده) 1 عدد (140گرم)

سیب‌زمینی (آب پز و رنده شده) 3 عدد (510گرم)

زردچوبه (پودر شده) 1 قاشق چایخوری (3گرم)

ادویه کاری یک سوم قاشق چایخوری

تخم‌مرغ 2 عدد (110الی120گرم)

فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم

روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم

پودر سوخاری به مقدار لازم

طرز تهیه

1.در ظرفی مناسب، گوشت، پیاز، سیب‌زمینی، زردچوبه و ادویه کاری را با هم مخلوط کرده و کاملاً ورز دهید؛

2.تخم‌مرغ را در ظرفی جداگانه ریخته و هم بزنید، سپس با مقداری نمک و فلفل به مواد بالا اضافه کنید و کاملاً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند؛

3.کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده، از مایه به اندازه دلخواه برداشته، فرم دهید و در پودر سوخاری بغلطانید؛

4.مقداری روغن مایع را در تابه ای مناسب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا داغ شود، سپس کتلت ها را در روغن داغ قرار داده، بلافاصله حرارت را ملایم کنید تا به آرامی سرخ شود؛ یک طرف که سرخ شد برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید. سپس در ظرف مورد نظر چیده و به دلخواه تزیین و سرو کنید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه