در این پست از گهر به بررسی پرسش برای درمان زونا چه بخوریم؟ برای شما کاربران عزیز می پردازیم. بیماری زونا توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد میشود و عموماً با ظهور دانههای پوستی خارشدار یا دردناک و تاولهای پر از مایع در یک طرف بدن همراه است. از طرف دیگر، کهیر ناشی از واکنش آلرژیک به داروها، غذاها یا عوامل محیطی رخ میدهد و باعث ایجاد ضایعات برجسته و خارشدار میشود.
علل بروز بیماری زونا
زونا یک بیماری ویروسی است که عامل مولد آن ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) است. نظریه رایج برای این بیماری به این صورت است که پس از ابتلا و بهبودی آبله مرغان این ویروس به صورت نهفته در سلولهای عصبی واقع در گانگلیون خلفی نخاع باقی میماند. تا زمانی که به علت یک عامل تحریکی یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود.
آیا برای زونا درمانی هست؟
زونا که گاهی به آن هرپس زوستر نیز می گویند، فعال شدن مجدد ویروس واریسلا زوستر است که باعث آبله مرغان می شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیش از 99 درصد از بزرگسالان متولد شده قبل از سال 1980 به آبله مرغان مبتلا شده اند، اما از هر 3 بزرگسال تنها 1 نفر در طول زندگی خود به زونا مبتلا می شوند.
برای درمان زونا چه بخوریم؟
غذاهای غنی از مواد مغذی، به ویژه غذاهای حاوی روی و ویتامین های A، B12، C و E می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند. مصرف لیزین به مهار ویروس کمک می کند.
مواد غذایی مفید عبارت اند از:
- 1- مغزیجات
- 2- گوشت کمچرب
- 3- غلات کامل
- 4- روغن زیتون و آووکادو
- 5- غذاهای دریایی حاوی اسید چرب مفید مانند ماهی سالمون
- 6- میوههای قرمز مثل هندوانه، آلبالو و گریپ فروت
- 7- سبزیجات سبز مثل اسفناج، بروکلی، کلم بروکسل و…
- 8- مواد غذایی نارنجی مثل کدو، سیب زمینی شیرین، هویج، زردآلو
- 9- غذاهای حاوی ویتامین B مثل تخممرغ، جو، جگر، دانهها
درمانهای خانگی
از مصرف چه غذاهایی در هنگام زونا پرهیز کنیم؟
اگر به زونا مبتلا هستید، بهتر است از غذاهایی که میتوانند عملکرد سیستم ایمنی شما را مختل کنند، خودداری کنید.
کربوهیدرات های گلیسمی
این کربوهیدرات ها به سرعت در بدن شما تجزیه می شوند و باعث افزایش سریع قند خون می شوند. افزایش سطح قند خون باعث آزاد شدن مولکول های التهابی و رادیکال های آزاد می شود که می تواند بدن شما را تحت فشار قرار دهد. گنجاندن کربوهیدرات های گلیسمی زیاد در رژیم غذایی شما به طور بالقوه می تواند سیستم ایمنی بدن شما را به خطر بیندازد و التهاب را افزایش دهد. حتی یک وعده غذایی با گلیسمی بالا می تواند باعث افزایش التهاب شود.
چند نمونه از غذاهای با گلیسمی بالا عبارتند از:
√ آب نبات و شیر
√ ینیکیک و محصولات پخته شده
√ نوشیدنی های شیرین
√غلات قندی
√ سس های قندی
√ بستنی
√ نان سفید
√ برنج سفید
√ غذاهای بسیار فرآوری شده که اغلب سرشار از نمک هستند
√ قندهای افزوده شده و اسیدهای چرب امگا 6 هستند که ممکن است باعث التهاب و تضعیف سیستم ایمنی شما شود.
اسیدهای چرب امگا 6 ضروری
بیشتر افراد در رژیم غذایی خود مقدار زیادی از آن را دریافت می کنند. اسیدهای چرب امگا 6 باعث التهاب می شوند، در حالی که اسیدهای چرب امگا 3 آن را مهار می کنند.
نمونه هایی از غذاهای بسیار فرآوری شده عبارتند از:
› غلات شیرین شده
› چیپس و خوراکی های پرچرب
› نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه های گازدار
› کلوچه
› کیک پای و شیرینی
› نان ها و کراکرهای پرچرب و کم فیبر
› غذاهای سرخ شده و الکل