ژله از ماده ای بنام ژلاتین تهیه می شود که دارای پروتئین است. مهم ترین خواص ژله کلاژن سازی پوست و همچنین برای سلامت استخوان ها و دستگاه گوارش بسیار مفید است. ژله علاوه بر اینکه دارای رنگ و طعم دلنشین است دارای خواص بسیار زیادی برای بدن می باشد. در ادامه مطلب مهم ترین خواص ژله برای سلامت بدن را می خوانید.
مهم ترین خواص ژله برای سلامت بدن
ژلاتین منبعی غنی از کلاژن است؛ مادهای که برای سلامت و جوانی پوست لازم است. میتوانید از ژله به عنوان روشی طبیعی برای داشتن ظاهری زیبا و رهایی از چین و چروک ها استفاده کنید.
نصف فنجان ژلاتین میتواند تقریباً ۲ گرم پروتئین بدن شما را تأمین کند. میدانیم که بدن ما به میزان بسیار زیادی پروتئین نیاز دارد. برخی از منابع حیوانی تأمین پروتئین دارای چربیهای ناسالم هستند؛ بنابراین ژلاتین میتواند جایگزین و مکمل خوبی باشد.
ژلاتین به چند طریق در هاضمه نقش مثبت ایفا میکند. برای مثال، وجود گلیسین موجود در ژله به سالم ماندن پوشش مخاطی معده کمک میکند. همچنین محرک تولید شیره معده است که گوارش صحیح را تسهیل میکند.
در غیر این صورت مشکلات امعا و احشایی مانند رفلاکس اسید ممکن است ایجاد شود. از سوی دیگر به خاطر آبکی بودن، در حرکت مناسب غذا از درون سیستم گوارش مؤثر است.
کولاژن موجود در ژلاتین میتواند درد مفاصل را که با تورم همراه است پایین بیاورد. این خاصیت برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بسیار مفید است.
مطالعات نشان داده است گلیسین موجود در ژلاتین، اسید آمینه مهمی است که به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم کمک میکند.
وجود اسید آمینه لیزین در ژله به تقویت استخوانها کمک میکند. لیزین موجود در ژلاتین در جذب کلسیم مؤثر است. همانطور که میدانید استخوانها برای قوی ماندن و از پا نیفتادن به کلسیم احتیاج دارند.
ژلاتین سرشار از گلیسین است بنابراین میتواند به بهبود کیفیت خواب در بعضی افراد کمک کند. تنها چند قاشق غذاخوری ژله حاوی ۳ گرم گلیسین است.
ژلاتین به دلیل داشتن پروتئین و کم کالری بودن میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد. پروتئین به شما احساس سیری میدهد و در همان حال احتمال پرخوری را پایین میآورد. ژلاتین همچنین در کنترل هورمونهای مرتبط با گرسنگی نقش مهمی دارد. البته درآبنباتهای آدامسی و مارشمالو هم ژلاتین فراوان با قند زیاد وجود دارد. بهتر است از منابع سالم و کم شیرین ژلاتین استفاده کنید.