قرص بیزوپکس 2/5 چیست ; موارد مصرف و عوارض

قرص بیزوپکس یکی از انواع داروهای موثر در درمان فشار خون است. قرص بیزوفار 2.5 برای چیست یکی از سوالات بیمارانی است که با مشکلات قلب و عروق مواجه هستند. این مطلب را به معرفی این دارو اختصاص داده ایم.

معرفی موارد مصرف قرص بیزوپکس 2/5

قرص بیزوپکس 2/5 چیست ; موارد مصرف و عوارض


اطلاعات این مطلب برای پاسخ به سوالاتی مانند قرص زباکر برای چیست و همینطور قرص للوکساید 5 مناسب است. امیدواریم بتوانید با این پست به شما عزیزان همراه در انتقال اطلاعات صحیح کمک کنیم.ضمنا تاکید می کنیم که برای مصرف این دارو حتما به پزشک مراجعه کنید.

قرص بیزوفار 2.5 برای چیست

بیزوپرولول دارویی متعلق به دسته ی داروهای مهار کننده ی گیرنده ی بتا (بتا بلاکر) می باشد که در مشکلات قلب و عروق کاربرد دارد.
این دارو با مهار گیرنده های بتا به تنظیم ضربان قلب و کاهش فشار وارد بر قلب کمک می نماید.
همچنین با کاهش فشار خون در عروق خونی باعث تسهیل عملکرد قلب و خونرسانی به سایر نقاط بدن می گردد. لذا این دارو برای مبتلایان به فشارخون بالا و نارسایی قلبی که موجب کاهش برون ده قلبی می شود، تجویز می گردد تا قلب با مصرف انرژی کمتری به عملکرد خود ادامه دهد.
بیزوپرولول همچنین به کاهش درد قفسه سینه در مبتلایان به آنژین کمک می نماید.

به صورت خلاصه پرولی زکس (بیزوپرولول) نوعی داروی ضد فشار خون می باشد که به عامل مسدود کننده (بتابلاکر) پذیرنده بتا آدرنرژیک معروف می باشد و برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود.

پرولی زکس تحت برندهای تجاری مختلفی وجود دارد: مونوکور، زبتا و بیزوپرولول

دوز مصرفی پرولی زکس
5 میلی گرم و 10 میلی گرم

نحوه عملکرد بیزوپرولول

پرولی زکس، متعلق به دسته ای از داروها به نام بتابلاکرها می باشد. این دارو با کاهش عملکرد قلب و آهسته کردن ضربان قلب شما عمل می کند. این دارو به درمان فشار خون بالا کمک می کند.
قرص بیزوپرولول منجر به کاهش ضربان قلب هم در استراحت و هم در طول ورزش می شود. قرص پرولی زکس همچنین فشار خون را پایین می آورد و برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود.
قرص بیزوپرولول ممکن است به تنهایی یا همراه با دیگر داروهای ضد فشار خون استفاده شود.
قرص بیزوپرولول در دوزهای پایین کاردیوسلکتیو است (عمدتاً روی گیرنده های قلب کار می کند). این دارو برای افرادی با اختلال ریوی انسدادی مزمن همزمان (COPD) ترجیح داده می شود، نسبت به مسدود کننده های بتای غیر انتخابی احتمال کمتری دارد که باعث ایجاد انقباض برونش شود (تنگی مجاری تنفسی).
این دارو را می توان یک بار در روز مصرف کرد.
نسبت به مسدود کننده های بتای غیر انتخابی کمتر باعث خستگی و سرماخوردگی می شوند.
پرولی زکس (بیزوپرولول) به صورت عمومی شده موجود می باشد.

نحوه ی مصرف بیزوپرولول

مقدار مصرف بیزوپرولول برای افراد مختلف متفاوت می باشد و باید در مصرف آن دقت کرد. نحوه مصرف قرص پرولی زکس برای افراد متفاوت به شرح زیر می باشد:

اطفال: ایمنی و تأثیر مشخص نشده است.

فشار خون بالا: 2/5 – 5 میلی گرم در روز به صورت خوراکی؛ ممکن است تا 10mg نیز افزایش یابد و در صورت لزوم تا 20mg در روز ممکن است افزایش یابد.

نارسایی قلبی: 1/25mg در روز؛ در صورت لزوم به تدریج پزشک دوز دارو را افزایش می دهد و از 10mg در روز نباید بیشتر شود.

نارسایی کلیوی: بیشتر از 40ml/min: نیازی به تنظیم دوز نیست. کمتر از 40ml در دقیقه : از 2/5 ml شروع کنید و آن را به تدریج افزایش دهید و بر آن نظارت کنید.

پیش از شروع مصرف بیزوپرولول

-در صورت بارداری یا شیردهی حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-چنانچه مبتلا به آسم یا هر گونه مشکل تنفسی می باشید، پزشک را در جریان قرار دهید.
-در صورت سابقه ی ابتلا به اختلالات کبدی یا کلیوی، پزشک را در جریان قرار دهید.
-چنانچه سابقه ی افت فشار خون دارید، به پزشک اطلاع دهید.
-در صورت ابتلا به دیابت، اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و اختلال عضلانی میاستنی گراویس، حتماً پزشک را در جریان قرار دهیم.
-اگر ضربان قلب نامنظم دارید یا دچار افت ضربان قلب می شوید، حتماً به پزشک اطلاع دهید.‌
-چنانچه سابقه ی درد قفسه سینه ناشی از اسپاسم عروق قلبی دارید (بیماری آنژین پرینزمتال) حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
-لیست دقیق داروهای مصرفی (حتی داروهای بدون نسخه و فرآورده های مکمل گیاهی) خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید تا در صورت تداخل با بیزوپرولول، اقدامات لازم صورت گیرد.
-چنانچه سابقه ی حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه آن را دارید پزشک را در جریان قرار دهید.

⛔ عوارض قرص بیزوپرولول

قرص خوراکی پرولی زکس می تواند چندین نوع عوارض جانبی از جمله خواب آلودگی داشته باشد. تا زمانی که از تأثیر این دارو بر روی خود مطمئن نشده اید، رانندگی نکنید، با ماشین آلات سنگین کار نکنید، و از هرگونه فعالیتی که نیاز به هوشیاری بالا دارد خودداری کنید.

اگر شما بین سن 18 و 60 سال هستید، داروی دیگری مصرف نمی کنید و مشکل جسمی دیگری ندارید، عوارض جانبی که احتمال دارد آنها را تجربه کنید، به این ترتیب می باشند:

– سردرد، سرگیجه، اسهال، ورم غشاء مخاطی بینی و خستگی از شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده می باشند. این دارو ممکن است باعث خشکی دهان، اختلال نعوظ و بی خوابی شود. همچنین ممکن است باعث افزایش تری گلیسیرید های سرُم در برخی از افراد شود.

– کاردیوسلکتیویتی پرولی زکس مطلق نیست و در دوزهای بالاتر از 20 میلی گرم در روز، گیرنده های بتا 2 واقع شده در عضلات برونشی و عروقی را مهار می کند. از کمترین دوز مؤثر باید برای حفظ کاردیوسلکتویتی استفاده کرد.
– مخفی کردن علائم پرکاری تیروئید یا افت قند خون از عوارض احتمالی قرص بیزوپرولول است. بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت و یا بیماری تیروئید با احتیاط استفاده شود.

– این دارو ممکن است باعث شماری از تأثیرات ناخواسته مرتبط با قلب شود و اختلالات گردش خون محیطی را تشدید کند.شرایطی که موجب جریان خون کاهش یافته به دست ها یا پاها می شود، میتواند از عوارض احتمالی قرص بیزوپرولول باشد.

– پاکسازی پرولی زکس از بدن ممکن است در بیماران کبدی یا کلیوی تأخیر داشته باشد. به این معنی که این بیماران باید دوز کمتری از این دارو را مصرف کنند.

– پرولی زکس ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، ضربان قلب بسیار آهسته یا گردش خون محیطی کاهش یافته مناسب نباشد.

– این دارو ممکن است با برخی داروها مانند داروهای مورد استفاده برای درمان آریتمی قلبی یا آنژین تداخل داشته باشد.

– توقف ناگهانی دارو ممکن است موجب آنژین یا دیگر عوارض قلبی مانند سکته قلبی شود.

– برای قطع مصرف داروی پرولی زکس، باید حداقل در طول یک هفته آن را به آهستگی کاهش داد. به افرادی که پرولی زکس مصرف می کنند هشدار دهید که آن را به طور ناگهانی قطع نکنند. نیازی به قطع دارو قبل از جراحی نیست, گرچه، اثر این دارو ممکن است توانایی قلب برای واکنش به بیهوشی عمومی را مختل کند.

تداخلات دارویی بیزوپرولول

مشخصات کلی تداخلات:
– عامل ضد فشارخون
– تشدید برادی‌کاردی
– تشدید هایپرگلیسمی
– تشدید هیپوگلیسمی
– افزایش فاصله PR

هشدار ها بیزوپرولول

موارد منع مصرف:
– بیماران مبتلا به برادی کاردی سینوسی، بلوک قلبی بیشتر از درجه یک، شوک کاردیوژنیک یا نارسایی قلبی بارز
– حساسیت شدید به بیزوپرولول فومارات یا سایر ترکیبات فرمولاسیون یا سولفونامیدهادارو های هم گروه بیزوپرولول
آسبوتولول
آتنولول
کارودیلول
اسمولول
لابتالول
متوپرولول
نادولول
نبیولول
پیندولول
پروپرانولول
سوتالول
بیزاپرولول+هیدروکلروتیازید
بتاکسولول-سیستمیک


توجه : مطالب پزشکی داخل گهر فقط جنبه اطلاع رسانی دارد ، برای درمان و یا استفاده از داروها حتما به پزشک مربوطه مراجعه نمایید.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه