درمان گلودرد ویروسی (نحوه تشخیص و بهترین درمان)

در این مطلب از گهر به بررسی درمان گلودرد ویروسی و نحوه تشخیص آن می پردازیم. باید بدانید که علل گلو درد ویروسی می‌تواند شامل انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی مانند عطسه یا سرفه از فرد به فرد، تماس مستقیم با سطوح آلوده و یا مصرف آب یا غذای آلوده باشد.

علائم آن شامل درد و خارش در گلو، سرفه خشک یا مرطوب، سرفه با خلط، سرماخوردگی، تب ملایم، خستگی و عدم اشتها می شود. در ادامه مطلب جهت اطلاع از بهترین راه درمان گلودرد ویروسی با ما همراه باشید.

درمان گلودرد ویروسی + نحوه تشخیص و بهترین درمان

درمان گلودرد ویروسی (نحوه تشخیص و بهترین درمان)

تشخیص گلودرد ویروسی

برای تشخیص گلودرد ویروسی باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکان با بررسی علائم و انجام معاینه به تشخیص این نوع گلودرد می‎‌پردازند. برخی از معاینات به شرح است:

  • معاینه گلو با استفاده از چراغ قوه، معاینه‌ گوش و مجرای بینی
  • بررسی متورم بودن غدد گلو با استفاده از لمس گردن
  • گوش دادن به صدای نفس کشیدن با استفاده از گوشی پزشکی
  • سواب حلق (نوعی آزمایش تشخیصی سریع که با استفاده از یک سواب نمونه‌ای از ترشحات گلو به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.)

درمان گلودرد ویروسی

برای درمان گلودرد روش‌های زیادی به صورت دارویی و خانگی وجود دارد. در هنگام گلودرد ویروسی استفاده از آنتی بیوتیک به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. علت آن است که از آنتی بیوتیک برای درمان بیماری‌های باکتریایی استفاده می‌شود. در صورت استفاده از آنتی بیوتیک در زمان گلودرد ویروسی، میکروب‌ها قوی‌تر شده و روند درمان را سخت‌تر می‌کند.

استفاده از درمان‌های دارویی فقط توسط پزشک باید انجام شود اما برخی روش‌های خانگی درمان گلودرد وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از آنها می‌ پردازیم.

فلوسیترین یکی از داروهای شرکت ابیان فارمد است که در جهت بهبود سرماخوردگی و آنفلوآنزا تولید شده است. این دارو به شکل ساشه یا پودر است که پس از مخلوط کردن با آب داغ قابل مصرف است. یکی از ویژگی‌های مهم این محصول رفع التهاب گلو و درمان گلودرد است.

درمان خانگی گلودرد ویروسی

روش‌های خانگی درمان گلودرد ویروسی به تسکین و کاهش علائم گلودرد کمک زیادی می‌کند. در صورتی که با استفاده از این روش‌ها همچنان از گلودرد شدید رنج می‌برید بهتر است به پزشک مراجعه کرده تا تحت درمان دارویی قرار بگیرید. برخی از روش‌های درمان خانگی گلودرد ویروسی عبارتند از:

دمنوش سیب یا به به همراه هل و دارچین

3 یا 4 عدد سیب را به همراه کمی چوب دارچین ، یک دانه هل و مقداری آب بگذارید بپزد سپس بعد از پخت می توانید آب سیب و سیب یا به ها را جدا کرده با هم میکس و میل کنید

درمان گلودرد ویروسی (نحوه تشخیص و بهترین درمان)

غرغره آب نمک

یکی از روش‌های قدیمی خانگی برای درمان گلودرد، غرغره آب نمک است. استفاده از این روش می‌تواند باعث کاهش تورم و التهاب گلو شود همچنین به جذب عفونت‌ها و مواد محرک در سطح گلو کمک زیادی می‌کند. برای استفاده از این روش کافیست مقداری نمک را در آب گرم ریخته و حل کنید، سپس هر دو ساعت یکبار غرغره کنید.

حتما شنیده‌اید که غرغره سرکه سیب نیز تاثیری مشابه با آب نمک روی گلو دارد، شکی نیست که سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و شاید ضد قارچی است، اما هیچ منبع معتبری تا به حال این موضوع را تایید نکرده است و استفاده طولانی مدت می‌تواند آسیب جدی به مینای دندان وارد کند.

نوشیدن مایعات فوق سرد

نوشیدن مایعات یخی و سرد می‌تواند به بی حس شدن و آرام شدن التهاب گلو کمک کند. در صورت عدم تمایل به نوشیدن آب سرد، می‌توانید از بستنی استفاده کنید. بستنی به همان اندازه به آرام شدن گلو و درمان گلودرد کمک می‌کند. توصیه می‌کنیم از خوردن مرکباتی که باعث رفلاکس معده می‌شود خودداری کنید زیرا ممکن است باعث بدتر شدن علائم شود.

دوری از هوای خشک

هوای خشک یکی از عواملی است که مدت زمان بهبودی گلودرد را افزایش می‌دهد. استفاده از دستگاه بخور و گرفتن دوش بخار می‌تواند موجب کمتر شدن احساس ناراحتی در گلو شود.

وجود رطوبت باعث آرام شدن تارهای صوتی و کاهش تورم شده و در بینی باعث پاکسازی مخاط و ترشحات می‌شود. برای ایجاد بخار و مرطوب نگه داشتن محیط می‌توانید از دستگاه‌های رطوبت ساز استفاده کنید.

عدم مصرف غذای اسیدی

مصرف غذاهای اسیدی باعث ایجاد رفلاکس معده و در نتیجه تشدید گلودرد خواهد شد. رفلاکس معده زمانی اتفاق خواهد افتاد که اسیدهای معده به گلو رسیده و باعث سوزش گلو می‌شود. مصرف نوشابه، غذاهای سرخ شده و مرکباتی مانند پرتقال و لیمو می‌تواند باعث بروز رفلاکس شود.

دراز کشیدن بلافاصله بعد از مصرف غذا می‌تواند باعث ایجاد رفلاکس معده شود بنابراین بهتر است یک ساعت قبل از خواب وعده غذایی خود را مصرف کنید.

مصرف زردچوبه

زردچوبه‌ ادویه‌ ای است که علاوه بر خواص پیشگیری از سرطان و بیماری‌های مغزی، خاصیت ضدالتهابی نیز دارد. مصرف زردچوبه می‌تواند به بهبود التهاب گلو کمک کند. برای مصرف زردچوبه می‌توانید مقداری از این ادویه را به چایی یا دمنوش گیاهی خود اضافه کنید.

مصرف عسل

یکی از راه‌های بهبود گلودرد و سرفه مصرف عسل است. عسل خاصیت ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد که باعث رفع گلودرد خواهد شد. بهتر است در دوران گلودرد عسل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

عفونت‌های ویروسی

برخی از بیماری‌هایی که منجر به گلودرد ویروسی خواهند شد، عبارتند از:

  • سرماخوردگی
  • آنفلوانزا
  • مونو (مونونوکلئوز): این بیماری به دلیل وجود نوعی ویروس به نام اپشتین بار به وجود می‌آید که از طریق بزاق موجود روی ظرف یا در غذای مشترک منتقل می‌شود. این ویروس به اندازه ویروس سرماخوردگی، مسری نیست اما باعث درگیری سلول‌های مخاطی دهانی شده و بزاق دهان فرد را آلوده می‌کند.
  • سرخک
  • آبله ‌مرغان
  • کرونا
  • خروسک: بیماری دوران کودکی که با سرفه‌های شدید همراه است.

درد گلو تا چه اندازه است؟

گلودرد حاصل از سرماخوردگی با درد زیادی همراه است و معمولا بعد از چند روز از بین می‌رود. گلودرد ویروسی با درد شدیدی همراه بوده و مقاومت بیشتری نسبت به گلودرد سرما خوردگی دارد. در این نوع گلودرد فرد دچار مشکل در بلعیدن می‌شوند و علائمی دیگری مانند حالت تهوع، از دست دادن اشتها، سردرد و درد شکم نیز در فرد بروز پیدا می‌کند.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه