عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان: جدی یا خفیف؟

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان: بیش از ۶۱ سال است که این شربت جهت کنترل نمودن درد و تب استفاده می‌ شود. از این رو شربت ایبوپروفن علاوه بر تب بر بودن برای ضد التهاب کودکان استفاده می ‌شود و می ‌تواند درد و التهاب را در آن ها کاهش دهد. دمای بدن انسان در طول روز درجه آن بین ۳۶ تا ۳۷ و نیم درجه در نوسان است. اگر از این میزان بالاتر رود فرد دچار تب می ‌شود. اگر این درجه تقریباً از ۴۱ درجه به بالا افزایش پیدا کند تقریباً می‌توان گفت که فرد دچار تب بالا شده است و به همین خاطر جهت کاهش دادن صدماتی که ممکن است برای فرد رخ دهد اقدامات اورژانسی صورت خواهد گرفت.

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان: جدی یا خفیف؟

کودکان وقتی که به دنیا می ‌آیند به مراقبت بسیار زیادی نیاز دارند. مسلماً همه کودکان با شرایط یکسانی به دنیا نخواهند آمد از این رو ممکن است برخی از آنها دارای بیماری ‌های ژنتیکی یا مادرزادی نیز باشند که از همان ابتدای زندگی بایستی درمان آنها به صورت اساسی انجام شود. کودکان ممکن است با سرماخوردگی، رفلاکس معده، آبریزش بینی، سرماخوردگی، تب اسهال و غیره دچار شوند. در این رابطه ممکن است مادران سر خود یا به پیشنهاد دیگر افراد بخواهند از داروهایی برای درمان کودکان خود استفاده کنند که از این رو شربت ایبوپروفن نیز مستثنا نخواهد بود. ولی برای اینکه بتوان از داروهای مناسبی استفاده کنید بایستی از عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان نیز مطلع شوید که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 

مصرف شربت ایبوپروفن برای کودکان

همانطور که از قبل اشاره کردیم جهت کنترل درد و تب از این شربت استفاده می ‌شود. از جانبی خاصیت ضد التهابی نیز دارد. به عنوان یک تب بر قوی برای کودکان محسوب می‌ شود. زمانی که کودک دمای درجه بدن آن از ۳۷ و نیم درجه بیشتر شود دچار تب خواهد شد. بنابراین برای کاهش تب و پایین آوردن درجه می‌ توان از شربت ایبوپروفن استفاده کرد. برای دریافت مشاوره از متخصص کودکان به صفحه دکتر اطفال شیراز مراجعه کنید.

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان چیست؟

کاملاً ضروری و الزامی است که والدین در رابطه با عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان خود مطلع شوند. چون برای کاهش تب و از بین بردن از آن بهره‌مند می‌شوند پس بایستی کاملاً به آن آگاه باشند.

بنابراین از جمله مهم‌ترین عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان شامل موارد زیر است.

  • خواب آلودگی
  • اسهال
  • ناراحتی معده
  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • یبوست

با این حال مصرف هر نوع دارویی دارای عوارض می‌باشد. بنابراین ممکن است کلیه این عوارض نام برده در یک فرد به طور یک جا نمایان نشود. اما اگر کودک شما با یکی از موارد بالا دچار شد حتماً بایستی به پزشک متخصص مراجعه و کلیه موارد را به طور کامل برای آن شرح دهید.

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان: جدی یا خفیف؟

 

تجویز شربت پروفن برای کودکان چه زمان‌هایی بهتر است؟

کودکان ۶ ماهه به بالا برای مصرف ایبوپروفن تاییدیه لازم را گرفته اند. اما این تاییدیه به این معنا نیست که شما می ‌توانید سر خود و بدون تجویز پزشک متخصص از این شربت استفاده کنید. اثرات این شربت بین ۶ تا ۸ ساعت طول خواهد کشید. بنابراین بهترین زمان استفاده موقعی است که کودک شما قبل از اینکه بخوابد این شربت را مصرف کند. زیرا باعث می‌شود که کودک خواب آرامی داشته باشد و از تب نیز جلوگیری نماید. تقریباً در سفرهای طولانی در صورتی که کودک دچار تب شود می ‌توان از این شربت استفاده کرد که اثرات طولانی‌تری را روی بدن خواهد گذاشت. به طور کلی می ‌توان گفت برای استفاده از شربت ایبوپروفن زمانی که کودک دچار گوش درد، دندان درد، دل درد، سرماخوردگی و یا حتی پس از عمل دارای درد شود، استفاده نمود.

نحوه مصرف شربت پروفن در کودکان به چه صورت می‌باشد؟

با توجه به اینکه هر دارویی مثل ایپوپروفن دارای نحوه مصرف می ‌باشد؛ بنابراین نباید به طور خودسرانه از آن استفاده کرد. توصیه می ‌شود که مصرف شربت ایبوپروفن برای کودکان حتماً طبق دستورات و تجویز پزشک متخصص مصرف شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شربت پروفن به سایت پی جو مجله سلامت مراجعه نمایید.

چه زمانی بایستی از مصرف خودسرانه شربت ایبوپروفن جلوگیری کرد؟

برخی از والدین ممکن است با توجه به توصیه‌های دیگران به شربت ایبوپروفن برای کودکان خود روی بیاورند. بنابراین بهتر است مطلع باشید افرادی که اختلال عملکرد قلب یا سابقه بیماری کبد و کلیه و بیماری گوارشی داشته باشند یا اینکه مبتلا به آریتماتوس سیستمیک و یا افرادی که دچار مشکلات انعقادی نیز هستند بایستی از مصرف خودسرانه شربت ایبوپروفن خودداری نمایند.

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان: جدی یا خفیف؟

 

حتماً موارد منع مصرف شربت ایبوپروفن را جدی بگیرید

شربت ایبوپروفن جزو داروهای غیر استروئیدی محسوب می ‌شود. بنابراین افرادی که به داروهای ضد التهابی و ضد استروئیدی حساسیت داشته باشند باید از مصرف آن خودداری کنند. بنابراین اگر کودک شما از دسته این افراد می ‌باشد حتماً از مصرف خودسرانه آن جدا خودداری کنید.

کودکانی که زیر دو سال هستند معمولاً خیلی طبیعی است که دچار تب شوند. پس طی عفونت‌ و سرماخوردگی‌هایی که برای آنها رخ می‌دهد دچار تب می ‌شوند. بنابراین خیلی طبیعی است که پزشک برای کودکان شربت ایبوپروفن تجویز کند زیرا برای کودکان ضد درد و تب محسوب می ‌شود.

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان و نحوه مصرف آن

می ‌توان گفت که چگونه این شربت تب را کاهش خواهد داد؟ برای تنظیم کردن دمای بدن می ‌توان به غده هیپوتالاموس در مغز اشاره کرد. زمانی که دستگاه ایمنی بدن با ویروس‌ها مبارزه می‌ کند تغییراتی در تنظیم دمای بدن در اثر آزادسازی مواد التهابی ایجاد خواهد شد. از این رو با مصرف شربت ایبوپروفن تاثیر مستقیمی بر کاهش دادن مواد التهابی خواهد گذاشت. به همین خاطر تاثیر خود را بر غده هیپوتالاموس گذاشته و تب را برطرف می‌کند.

البته برای بیماری و تب کودکان شربت‌ها و داروهای دیگری نیز تجویز می ‌شود. اما از این رو شربت ایبوپروفن چون دارای خاصیت ضد درد می‌ باشد، برای کودکان مناسب ‌تر است.

برای اینکه از عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان در امان باشید حتماً طبق تجویز پزشک و مصرف آن برای کودکان خود استفاده نمایید. بنابراین حتماً حتی الامکان از سرنگ یا پیمانه‌ای که به همراه شربت می‌باشد جهت مصرف استفاده کنید. چون این این گونه مصارف کاملاً دقیق و با توجه به حجم و ساعت مورد نظر تاثیر بسیار موثری خواهد گذاشت.

عوارض شربت ایبوپروفن برای کودکان: جدی یا خفیف؟

 

یک سی سی معادل یک میلی لیتر می‌باشد. از طرفی هم یک قاشق غذاخوری برابر است با ۱۵ سی سی و ۵ سی سی برابر است با یک قاشق چای‌خوری که یک سی سی را معادل ۲۰ قطره از قطره چکان اشاره می‌کنند.

البته در نظر داشته باشید که داروهایی که توسط پزشک برای کودک شما تجویز می ‌شود صرفاً برای قطع بیماری و به سرعت خوب شدن کودکتان تجویز نمی ‌شود. بلکه برای تحمل دوره بیماری برای کودکان شما تجویز خواهد شد تا کودک بتواند دوره بیماری را به طور راحت ‌تری طی کند. دوره بیماری با مصرف نمودن این نوع شربت‌ها نسبت به حالت طبیعی بیماری کوتاه ‌تر نخواهد شد. بنابراین طبق این موارد سواد پزشکتان را با توجه به مصرف و اندازه دارویی که تجویز می‌کند نسنجید و به آن اعتماد کامل داشته باشید.

برگرفته از سایت www.webmd.com

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه