وام فرزند دوم از کجا بگیریم ; نحوه ثبت نام وام فرزند آوری
وام فرزند دوم یکی از سیاستهای دولت در جهت افرایش جمعیت است. ثبت نام وام فرزند آوری دارای شرایط خاصی است و مدارک خاصی هم مورد نیاز است. در این مقاله از گهر سعی کرده ایم تا به صورت کامل به جزییات دریافت این وام بپردازیم.
در ادامه آدرس سایت وام فرزندآوری را نیز درج کرده ایم. روش ثبت نام در این سامانه بسیار ساده است و به راحتی می توانید ثبت نام کنید و وام برای فرزند را دریافت کنید.
درباره وام فرزندآوری
بانک مرکزی در بخشنامهای به شبکه بانکی دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری را برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ کرد، بر این اساس بانکها مکلفند حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این بخشنامه، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند.
در این بخشنامه صراحتاً تأکید شده است؛ “بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپردههای قرضالحسنه و پنجاه درصد (۵۰٪) سپردههای قرضالحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۲) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانکهای عامل تأمین کند. بانکها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند بهعهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و تمامی مدیران و کارکنان ذیربط میباشد. عدم اجراء یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذیصلاح است.
بر این اساس برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمدهاند تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری، بهازای فرزند اول ۲۰۰ میلیون ریال و بهازای فرزند دوم ۴۰۰ میلیون ریال و بهازای فرزند سوم ۶۰۰ میلیون ریال و بهازای فرزند چهارم ۸۰۰ میلیون ریال و بهازای فرزند پنج به بعد ۱٫۰۰۰ میلیون ریال؛
در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر بهازای هر فرزند یک وام تعلق میگیرد و ترتیب تولد لحاظ میگردد. بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان ثبت احوال کشور سامانهای بهمنظور ثبتنام و مدیریت فرآیندهای پرداخت تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری ایجاد کند.”
در پایان این بخشنامه مؤکداً یادآور شده است؛ ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.
مدارک لازم برای دریافت وام فرزندآوری
برای دریافت وام فرزندآوری نیز مانند هر وام دیگری، به مدارک لازم آن نیاز است و کسانی که می خواهند برای اخذ آن اقدام کنند باید این مدارک را تهیه نمایند. مدارک لازم برای وام فرزند دوم نیز مانند دیگر فرزندان است که در ادامه، ارائه شده اند.
کپی کارت ملی و شناسنامه والدین
کپی تمامی صفحات شناسنامه نوزاد
آدرس کامل محل سکونت متقاضی
کد پستی ده رقمی محل سکونت متقاضی
کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند
شرایط دریافت وام فرزندآوری
تسهیلات فرزندآوری دارای شرایط است که متقاضیان باید قبل از ارسال تقاضای خود، از آن ها مطلع شوند. شرایط وام فرزند دوم در مدت بازپرداخت و مبلغ وام متفاوت با فرزند اول است. به همین جهت، در ادامه این بخش شرایط وام فرزند ارائه شده است تا افراد بتوانند آن را مطالعه نمایند.
کمک هزینه های ارائه شده و مدت بازپرداخت آن ها به شرح زیر خواهند بود:
فرزند اول مبلغ ۲۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۳ سال (۳۶ ماه)
فرزند دوم مبلغ ۴۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۴ سال (۴۸ ماه)
فرزند سوم مبلغ ۶۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۵ سال (۶۰ ماه)
فرزند چهارم مبلغ ۸۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۶ سال (۷۲ ماه)
فرزند پنجم به بعد مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان با دوره باز پرداخت ۷ سال (۸۴ ماه)
تسهیلات فرزند بدون نیاز به سپرده گذاری و با ارائه سفته و یک ضامن و با شش ماه تنفس برای شروع اقساط پرداخت می شود.
در مورد فرزندان چند قلو، به ازای هر فرزند، یک وام تعلق می گیرد.
تسهیلات فرزندآوری ارائه شده، با کارمزد حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه است.
نکته بسیار مهم : یکی از شرایط عجیب این وام این است که نرخ فرزندآوری در شهر محل تولد پدر و فرزند زیر ۲٫۵ درصد باشد
نحوه ثبت نام وام فرزندآوری
کسانی که شرایط لازم برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری را دارند باید در ابتدا به سامانه ثبت نام وام فرزند به آدرس ve.cbi.ir مراجعه کنند و فرم درخواست وام را تکمیل نمایند و کد پیگیری ۱۰ رقمی از سیستم بگیرند و با در دست داشتن آن کد، به شعبه بانک عامل مراجعه نمایند. در ادامه، نحوه ثبت نام وام فرزند آوری ارائه شده است.
معرفی سایت ثبت نام وام فرزندآوری
دولت برای اینکه بتواند به پدر و مادران در تامین هزینه های تولد فرزندانشان کمک کند و همچنین مردم را به فرزندآوری تشویق نماید، اقدام به ارائه وام فرزندآوری کرده است و مسئولیت اجرای صحیح این طرح را به بانک مرکزی و بانک های عامل و مدیران و کارکنان ذیربط سپرده است. بانک مرکزی موظف است تسهیلات لازم را از طریق مانده سپرده های قرض الحسنه و قرض الحسنه جاری شبکه بانکی تامین نماید.
بانک های عامل باید با اعتبار سنجی متقاضیان و دریافت سفته و یا یک ضامن معتبر، وام فرزندآوری را به متقاضیان آن پرداخت نمایند. مبلغ این وام متناسب با ترتیب فرزندان است و از ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان می باشد که برای ثبت نام آن، سامانه ثبت نام وام فرزند آوری به نشانی ve.cbi.ir راه اندازی شد تا افراد بتوانند از طریق آن فرم های لازم را تکمیل نمایند و پس از آن، منتظر مشخص شدن بانک عامل و مراجعه به آن باشند تا ادامه مراحل لازم را طی نمایند.