نقش اسکراب کف سر در رشد موها

همان اندازه که شستشوی صورت در حفظ سلامت پوست نقش دارد، اسکراب کف سر هم برای داشتن موهای سالم و زیبا حیاتی است. حتی بخش زیادی از مشکلات مو مانند شوره و ریزش؛ ناشی از بیماری‌هایی است، که در پوست سر وجود دارد. بنابراین بدون شک اسکراب کف سر می‌تواند رشد موها را بهتر کند. اما از آنجاییکه پوست سر بسیار حساس است، نمی‌توان بی‌گدار به آب زد. برای اینکه راه درست اسکراب کف سر را یاد بگیرید، باید بدانید که کف سرتان دقیقا چه وضعیتی دارد و مناسب‌ترین روش و محصول برای پاکسازی آن چیست.

نقش اسکراب کف سر در رشد موها

در اینجا اطلاعاتی را که برای این کار لازم دارید، در اختیارتان قرار می‌دهیم.

تاثیر سلامت پوست سر در رشد موها

سلامت پوست سر از 4 جنبه مختلف در رشد موها نقش دارد:

  • پوست سر میزبان منافذی است، که فولیکول‌ها یا پیاز مو در آن قرار دارد. این منافذ به راحتی توسط چربی اضافه، پوسته‌های خشک، میکروب و آلودگی مسدود می‌شود. با مسدود شدن منافذ پوست سر، عملکرد فولیکول‌ها دچار اختلال شده و در نتیجه رشد مو به مشکل می‌خورد. پس در هر شرایطی اسکراب کف سر یک اقدام حیاتی است که باید به موقع انجام شود. چراکه به هر حال منافذ پوست سر هر فردی در معرض آلودگی و چربی قرار دارد.
  • هر عارضه‌ای که پوست سر را درگیر می‌کند، به طور مستقیم روی فولیکول مو هم اثر دارد. این به معنای تاثیر فوق‌العاده سلامت پوست سر روی رویش موها است. بنابراین سالم نگه داشتن پوست سر، به معنای پیشگیری از بروز اختلال در روند طبیعی رشد مو است.
  • جریان گردش خون باید در پوست سر روند مناسبی داشته‌باشد، تا مواد غذایی و اکسیژن کافی به فولیکول مو برسد. یکی از کاربردهای اسکراب کف سر بهبود جریان گردش خون در این ناحیه است.
  • گاهی خشکی پوست سر عاملی برای عدم سلامت آن و ریزش مو می‌شود. وقتی پوست خشک می‌شود، مستعد انواع بیماری‌هایی است که خود دلیل ریزش مو هستند. اسکراب کف سر اگر با محصول مناسب و طبیعی انجام شود، می‌تواند یک آبرسان قدرتمند برای پوست سر محسوب شود.

انواع بیماری‌های کف سر و نقش آن در ریزش مو

رایج‌ترین عارضه‌هایی که پوست سر را بیمار می‌کند، عبارتند از:

شوره سر:

نقش اسکراب کف سر در رشد موها

شوره سر انواع مختلفی دارد و می‌تواند باعث خشکی پوست سر شود. خشکی به راحتی می‌تواند عامل ریزش مو باشد. معمولاً اولین پیشنهادات پزشکان در درمان این عارضه، استفاده از شامپوی ضدشوره است. هر شامپو دستورالعمل‌ متفاوت خود را دارد. بسته به اینکه شوره شما از چه نوع و چقدر شدید باشد، تعداد دفعات شستشو با شامپوهای ضدشوره برای شما متفاوت است.

اگزما:

درماتیت آتوپیک یا همان اگزما خشکی شدید پوست سر است که گاهی با درد و حتی زخم همراه می‌شود. نتیجه این شرایط ریزش مو است. در این شرایط معمولا پزشک متخصص بسته به تشخیص خود اسید سالیسیلیک، شامپوی ضد شوره، داروهای تجویزی مانند کورتیکواستروئیدها، آنتی‌هیستامین یا مرطوب‌کننده‌های مخصوص پوست سر را توصیه می‌کند.

پسوریازیس:

پسوریازیس پوست سر می‌تواند منجر به خشکی پوست و تجمع سلول‌های پوستی در منافذ شود. درمان پزشکی این بیماری معمولا تجویز کورتیکواستروئیدها، اسید سالیسیلیک و شامپوهای درمانی است.

خشکی پوست سر:

علامت بارز خشکی پوست سر، خارش مداوم است. اما ممکن است این خارش با شوره سر، درد و ریزش مو هم همراه باشد. خشکی پوست سر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اگرچه شایع‌ترین آن واکنش به تغییر آب‌و‌هوا یا محصولات شیمیایی و نامناسب است. گاهی هم یک دلیل ساده مثل شستن بیش از حد موها و یا کم نوشیدن آب در طول روز می‌تواند دلیل این خشکی باشد. البته در بعضی موارد هم خشکی سر دلیل جدی‌تری مانند؛ اگزما یا پسوریازیس دارد. خشکی پوست سر در اثر کم‌آبی یا قرار گرفتن در معرض هوای سرد، آب گرم، گرمای ناشی از منابع مصنوعی مانند سیستم‌های حرارتی و محصولات شوینده شیمیایی ایجاد شود.

درمان‌های کف سر ضروری در برنامه مراقبت از موها

نقش اسکراب کف سر در رشد موها

نوع درمانی که قرار است دریافت کنید و حتی مدت زمان درمان، بستگی به نوع عارضه پوست سر شما و وضعیت کلی آن دارد. با این وجود توصیه می‌شود که از محصولات زیر برای اسکراب کف سر خود استفاده کنید:

  • اسکراب کف سر زیما : این محصول درواقع یک ژل اسکراب رفع شوره و چربی سر است که البته صد در صد از منابع طبیعی تهیه می‌شود. ژل آلوئه ورا، سرکه سیب، عرق گزنه، بابونه، رزماری و گل همیشه بهار تنها بخشی از ترکیبات این محصول است. این اسکراب کف سر، روش خود را برای پاکسازی، بهبود سلامت و تقویت پوست سر دارد. اگر پوست سر شما چرب و مستعد شوره است، این دقیقا همان چیزی است که نیاز دارید. این ماده سرشار از عناصر معدنی مانند؛ فولیک اسید، ویتامین‌های A، C، E، B12، E، B2، B3، B5، B1، C، کولین، سدیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، اسید استیک، اسید سیتریک، سیلیکا، گوگرد، هیستامین، سروتونین، اسید آمینه، فلانوئید و کاروتنوئید است. در نتیجه با استفاده از این محصول پوست سر شما به خوبی تغذیه می‌شود.
  • روغن درخت چای: در تهیه بسیاری از شامپوهای ضدشوره سر از روغن درخت چای استفاده می‌شود. دلیل این کاربرد، خواص ضدعفونی‌کننده، ضدقارچی و آنتی‌بیوتیکی قوی روغن درخت چای است، که می‌تواند خشکی پوست سر و عوارض مشابه آن را تسکین دهد.
  • روغن جوجوبا: این روغن می‌تواند یک مرطوب‌کننده موثر باشد، که به سرعت خشکی پوست سر را از بین می‌برد. روغن جوجوبا همچنین دارای خواص ضد التهابی است، که بیماری‌هایی را که روی پوست سر اثر می‌گذارد، درمان می‌کند.

رفع مشکلات پوست سر در کودکان

خشکی پوست سر نوزاد ممکن است ناشی از بیماری‌های پوستی مانند اگزما یا درماتیت سبورئیک نوزادی باشد، که به آن «کلاه گهواره» هم می‌گویند. «کلاه گهواره» معمولاً خود به خود برطرف می‌شود. با این وجود گاهی با ادامه پیدا کردن این وضعیت، پزشک متخصص اطفال استفاده از روغن خاصی را برای ماساژ روی سر نوزاد توصیه می‌کند. در موارد حاد برای کودکان دچار خشکی پوست سر، از شامپوی ضد شوره حاوی پیریتیون روی یا سولفید سلنیوم مخصوص کودکان یا نوزادان استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم مقاله معرفی انواع شامپوها برای انواع موها را بخوانید.

توجه داشته‌باشید که شامپوهای حاوی اسید سالیسیلیک برای نوزادان توصیه نمی‌شود. به‌علاوه اگر خشکی پوست سر کودک شما به دلیل بیماری پوستی دیگری مانند اگزما باشد، ممکن است به داروهای تجویزی خاصی نیاز داشته باشد. پس در هر شرایطی بهتر است ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

توصیه‌هایی برای بهبود سلامت پوست سر

  • اگر پوست کف سرتان خشک است یا مدام می‌خارد، به هیچ عنوان به آن دست نزنید. خاراندن پوست سر ممکن است باعث درد یا حتی زخم‌های باز شود. در صورت عدم مراقبت، این زخم‌ها ممکن است ملتهب یا عفونی شوند.
  • اگر فکر می‌کنید حساسیت یا زخم در پوست کف سرتان دارید، باید قبل از استفاده از روغن‌ها یا هر نوع درمان خانگی با پزشک متخصص مشورت کنید، زیرا ممکن است زخم را تحریک کرده و به پوست سرتان آسیب بزنید.
  • از استفاده از محصولات مو حاوی مواد شیمیایی خشن مانند سفیدکننده و الکل خودداری کنید. این مواد می‌توانند پوست سر شما را خشک کنند. همچنین از محصولات موی چرب که می‌توانند روی پوست سر شما جمع شوند، خودداری کنید.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه