مصرف دمنوش های تقویت حافظه به شما کمک می کند حافظه قوی تری داشته باشید. دمنوش ها علاوه بر اینکه لذت بخش و آرام بخش هستند به تقویت حافظه کمک می کنند. دمنوش های تقویت حافظه عبارتند از: اسطوخودوس، آویشن، سنبل الطیبب و … در ادامه مطلب به معرفی بیشتر دمنوش های تقویت حافظه پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
معرفی دمنوش های تقویت حافظه
چه میشود که حافظهمان ضعیف میشود؟
قبل از اینکه به معرفی دمنوش های تقویت حافظه بپردازیم، عوامل تضعیف حافظه را بررسی میکنیم. عوامل و شرایط زیادی وجود دارند که باعث میشوند حافظه کند شود. برای مثال:
- کمبود ویتامین B-12
- محرومیت از خواب
- استفاده از الکل یا داروها و برخی داروهای تجویزی
- بیهوشی از عمل جراحی اخیر
- درمان سرطان مانند شیمی درمانی ، پرتودرمانی یا پیوند مغز استخوان
- آسیب دیدگی سر
- کمبود اکسیژن به مغز
- انواع خاصی از تشنج
- تومور مغزی یا عفونت
- جراحی مغز یا جراحی بای پس قلب
- اختلالات روانی مانند افسردگی ، اختلال دو قطبی ، اسکیزوفرنی و اختلال دررفتگی
- تروما عاطفی
- اختلال عملکرد تیروئید
- حمله ایسکمیک گذرا (TIA)
- بیماریهای عصبی مانند بیماری هانتینگتون، بیماری اسکلروز متعدد یا بیماری پارکینسون
- میگرن
اسطوخودوس
اسطوخودوس یکی از گیاهانی است که میتوان از عصاره و یا دمنوش آن برای آرامش اعصاب استفاده نمود. همچنین برای تسکین اضطراب، استرس و تسکین فشار عضلات و خواب بهتر در شب استفاده میشود. اسطوخودوس یک چای بسیار ملایم است و حتی برای کودکان بیخطر است.
معمولاً قبل از خواب یا هر وقت مناسب باشد، مصرف میشود. اسطوخودوس همچنین خستگی، سردرد و حتی حالت تهوع را تسکین میدهد. همراه با بابونه، یک ذهن آرام و استراحت عالی فقط یک فنجان فاصله دارد!
دمنوش زعفران
زعفران از قدیمالایام بهعنوان گیاهی شادیآور شناخته میشده است؛ بنابراین استفاده از آن به همراه شربت و یا دمنوش و یا چای میتواند گزینه مناسبی برای تقویت حافظه باشد. میتوانید از زعفران به گونههای مختلف استفاده کنید:
استفاده از زعفران به همراه گلاب و سکنجبین میتواند گزینه مناسبی برای تقویت حافظه و شادی و نشاط باشد. همچنین میتوانید به همراه چای خود اندکی زعفران هم استفاده کنید و خواص را ببینید.
سنبل الطیب
افرادی که دچار استرس و کمخوابی و همچنین فشار روحی هستند حتماً با این گیاه آشنایی دیرینه دارند. این گیاه یکی از گیاهان آرامشبخش است که میتوان بهصورت دمنوش و چای از آن استفاده نمود. بد نیست که بدانید که ریشه بسیاری از مشکلات حافظه و فراموشی در همین داشتن استرس و فشارهای عصبی هست پس این گیاه میتواند با آرام کردن ذهن بر حافظه نیز تأثیر مثبت گذارد.
بادرنجبویه
یکی از عوامل کندی و ضعیفی حافظه برمیگردد به اختلالات خواب و مشکلات مغزی که تأثیر بدی بر حافظه فرد میگذارد. گیاه بادرنجبویه یا همان ملیس گیاهی مفید است که با تأثیرات مثبت خود بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی و همچنین رفع اختلالات خواب میتواند بر عملکرد حافظه شخص هم تأثیر بگذارد.
جینسینگ
گیاه جینسینگ که جزء گیاهان همیشه سبز است برای بهبود سلامتی میتواند مفید باشد. شواهد حاکی از این است که میتوان از این گیاه بهعنوان برطرفکننده خستگی جسمی و یا روحی استفاده نمود. تحقیقات نشان میدهند که اثرات ضد خستگی جینسینگ مربوط است به تأثیری که بر روی سیستم اعصاب مرکزی میگذارد.
از دیگر خواص جینسینگ میتوان به مبارزه با استرس اشاره نمود. استرس از عوامل اصلی کاهش حافظه است و با مصرف جینسینگ میتوان از زوال حافظه جلوگیری نمود. طریقه مصرف جینسینگ به این صورت است که میتوان از ریشه آن بهعنوان خام یا بهصورت دمنوش استفاده نمود. همچنین میتوان از ان به تنهایی یا همراه با گیاهان دیگر جوشانده و یا چای تهیه کرد.
چای سبز
حتماً تاکنون در مورد خواص چای سبز و اثراتی که بر روی ذهن و آرامش فرد میگذارد بسیار شنیدهاید. واقعیت این است که این دمنوش ساده بیشتر ازآنچه فکر میکنید برای شما مفید است. چای سبز محتوی ترکیباتی مفید به نام آنتیاکسیدان است.
آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که بدن را از حمله رادیکالهای آزاد به وجود آمده از واکنشهای اکسیداتیو حفظ میکنند. یکی از اثرات مخرب رایکال های آزاد مربوط است به زوال عقل و کاهش حافظه! خب چه چیزی بهتر از چای سبز برای جلوگیری از کم شدن حافظه؟!
آویشن
در طب سنتی گیاهان با طبیعت گرم میتواند گزینههای مناسبی برای جلوگیری از بیماریهایی چون آلزایمر و سردی مغز شوند. آویشن هم ازآنجاییکه گیاه با طبع گرم است گزینه مناسبی برای این موضوع است. گیاه آویشن را میتوانید بهصورت دمکرده و یا حتی جوشانده مصرف کنید و از اثرات سلامتی بخشی بیشمار آن لذت ببرید.
چه کنیم تا دچار کمحافظگی نشویم
ورزش
ورزش بدنی تأثیر مستقیمی بر سلامت مغز دارد. همانطور که نویسنده تحقیقات در مجله توانبخشی ورزش یادآور میشود، ورزش منظم خطر کاهش شناختی را با افزایش سن کاهش میدهد و از مغز در برابر تخریب سلولهای مغزی محافظت میکند.
نتایج یک مطالعه ۲۰۱۷ نشان میدهد که ورزش هوازی میتواند عملکرد حافظه را در افراد مبتلابه بیماری آلزایمر اولیه بهبود بخشد. ورزش هوازی ضربان قلب فرد را افزایش میدهد و میتواند شامل هر یک از این فعالیتها باشد:
- پیادهروی سریع
- در جا دویدن
- شنا کردن
- رقصیدن
- اسکی
خواب کافی
خواب برای سلامت کلی مغز بسیار حیاتی است. اختلال در چرخه خواب طبیعی بدن میتواند منجر به اختلالات شناختی شود، زیرا این روند فرآیندهای استفادهشده از مغز برای ایجاد خاطرات را مختل میکند. یک استراحت کامل در شب، بهطورمعمول در حدود ۷ تا ۸ ساعت شب برای یک بزرگسال، به مغز کمک میکند تا خاطرات طولانیمدت ایجاد و ذخیره کند.
کاهش مصرف شکر
غذاهای قندی و شیرین میتوانند در ابتدا خوشمزه باشند و در ابتدا ایجاد احساس پاداش در مغز کنند، اما ممکن است در درازمدت باعث از دست دادن حافظه شوند. تحقیقات سال ۲۰۱۷ در مدلهای حیوانات خاطرنشان کرد: رژیم غذایی پر از نوشیدنیهای قندی ارتباطی با بیماری آلزایمر دارد.
محققان همچنین دریافتند که نوشیدن بیشازحد بسیاری از نوشیدنیهای شیرین، ازجمله آبمیوه، ممکن است با کم شدن حجم مغز ارتباط داشته باشد که نشانه اولیه بیماری آلزایمر است. جلوگیری از قند اضافی ممکن است به مقابله با این خطر کمک کند. میتوانید بهجای مصرف قند مصنوعی انواعی از قندهای سالم و یا حتی میوهها را جایگزین کنید.
شکلات تیره بخورید
خوردن شکلات تیره به نظر میرسد افراط باشد، اما ممکن است باعث بهبود حافظه شخص شود. نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ نشان میدهد که فلاونوئیدهای کاکائو که ترکیبات فعال موجود در شکلات هستند، به تقویت عملکرد مغز کمک میکنند.
افرادی که شکلات تیره میخوردند در آزمونهای حافظه عملکرد بهتری نسبت به افرادی که مصرف شکلات نداشتند انجام میدادند. محققان خاطرنشان دادند كه فلاونوئیدهای كاکائو جریان خون به مغز را بهبود میبخشند.
با بیان این نکته، مهم است که به رژیم غذایی شکر اضافه نشود، بنابراین مردم باید حداقل ۷۲ درصد محتوای کاکائو را در شکلات تیره هدف قرار دهند و از شکلات همراه با شکر پرهیز کنند.
انجام مراقبه و مدیتیشن میتواند تأثیر خوبی بر عملکرد مغز داشته باشد. محققان دریافتند افرادی که مراقبه میکنند نسبت به افرادی که مراقبه نمیکنند در معرض خطر کمتری از زوال عقل قرار دارند.