فرنچ فرایز یکی از پیشغذاهای فستفودی محبوب است که از سال 1680 برای اولین بار در بلژیک تهیه شد. همهی ما دوست داریم که روش تهیه فرنچ فرایز رستورانی را بدانیم تا بتوانیم همانند تولیدکنندگان فرنچ فرایز، آن را همانقدر ترد و خوشمزه از آب در بیاوریم. با ما باشید تا مرحله به مرحله سیب زمینی رستورانی را به شما عزیزان آموزش دهیم.
فرنچ فرایز چیست؟
پیش از پرداختن به طبخ سیبزمینی رستورانی، بهتر است بدانیم که فرنچ فرایز چیست؟ فرنچ فرایز در واقع به سبکی از طبخ سیبزمینی اشاره دارد که در آن سیبزمینیهای خلالی با ارتفاع بلند را در روغن زیاد، غوطهور میکنند. اما راز ترد و خشک شدن فرنچ فرایز هلندی چیست؟ چطور میتوانیم در منزل آن را درست کنیم؟ با ما باشید.
آموزش فرنچ فرایز رستورانی
از فرنچ فرایز رستورانی نه تنها به عنوان پیشغذا؛ بلکه به عنوان یک میانوعده خوشطعم نیز میتوانید استفاده کنید. توجه داشته باشید که تمامی نکات را رعایت کنید تا ترد و خشک بودن سیبزمینی، همانند رستورانها شود.
مواد لازم
سیب زمینی بزرگ | 5 عدد |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
آب سرد | 5 لیوان |
یخ | یک کاسهی بزرگ |
روغن مخصوص سرخکردنی | به میزان لازم |
روش تهیه فرنچ فرایز رستورانی
ابتدا سیبزمینیها را پوست کنده و با آب سرد به خوبی بشویید. سپس به کمک یک تخته و چاقوی تیز، آنها را به خلالهایی با قطر 1 سانتیمتر تقسیم کنید. بهتر است که طول سیبزمینیها نیز در حدود 8 سانتیمتر باشد. سعی کنید که تمامی خلالها اندازهای یکسان داشته باشند تا خروجی فرنچ فرایز شما بهتر شود.
حال قابلمهای پر آب را بر روی شعله قرار دهید تا آب به نقطهی جوش برسد. سپس سیبزمینیهای خود را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که در حدود 5 دقیقه درون آب، بجوشد.
پس از گذشت این زمان، سیبزمینیها را از آب خارج کرده و در کاسهای پر از یخ و آب سرد بریزید. این کار باعث ایجاد شوک به سیبزمینیها میشود. پس از حدود 1 دقیقه آن را از یخ خارج کنید و با دستمال مخصوص رطوبت آن را به صورت کامل بگیرید. برای کسب نتیجهی بهتر، سیبزمینیها را به مدت 60 دقیقه در فریزر قرار دهید.
در مرحلهی بعد تابهای با اندازهی مناسب را بردارید و تا نیمهی آن روغن سرخکردنی بریزید. سپس آن را بر روی شعلهی گاز بگذارید تا روغن به خوبی داغ شود. سپس سیبزمینیها را از فریزر خارج کرده و درون روغن داغ بریزید. شعلهی گاز در این مرحله باید زیاد باشد. پس از آن که سیبزمینیها به اندازهی لازم سرخ شدند، از روغن خارج کرده و درون ظرف سرو خود بریزید.
در نهایت ادویههای ذکر شده، شامل نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را بر روی آن بریزید و به خوبی هم بزنید تا به صورت یکنواخت پخش شوند. در انتخاب ادویه دست شما باز است و میتوانید بر اساس سلیقهی خود آنها را حذف و یا ادویهی دیگری به آن اضافه کنید.
فرنچ فرایز رستورانی شما آماده است. نوش جان!
طرز تهیه فرنچ فرایز با سیبزمینی نیمه آماده
اگر به دنبال سرعت و خروجی بهتر برای تهیه فرنچ فرایز هستید، میتوانید به جای استفاده از سیبزمینی معمولی از نوع نیمه آمادهی آن استفاده کنید. که در خط تولید سیب زمینی نیمه آماده به همین روشی که در بالا به آن اشاره کردیم آماده و در نهایت آن را به مدت دو دقیقه در روغن سرخ میکنند و سپس به صورت فریز شده، قابل تهیه هستند.
برای تهیه فرنچ فرایز با سیبزمینی نیمه آماده، کار شما بسیار ساده خواهد بود؛ زیرا تنها کافیست که در روغن داغ آن را به مدت 2 الی 5 دقیقه ( به صورت دقیق بر روی بستهبندی درج شده است.) سرخ کنید و سپس به دلخواه به آن نمک و ادویه اضافه نمایید.
نکات مهم برای تهیه فرنچ فرایز رستورانی
- هرگز سیبزمینی را بدون پوست در معرض هوا قرار ندهید. در شرایط لزوم حتما آن را در ظرفی مملو از آب سرد بریزید تا رنگ آن تغییر نکند.
- حتما از تابهای با ارتفاع مناسب استفاده کنید تا سیبزمینیها به صورت کامل در روغن غوطهور شوند.
- اندازهی تابه باید بهگونهای باشد که سیبزمینیها با اندکی فاصله قرار بگیرند. در صورتی که از طرف کوچکتر استفاده میکنید، حتما سیبزمینیها را به چند قسمت تقسیم کنید و در مراحل جداگانه سرخ نمایید.
- از روغن سرخکردنی استفاده کنید؛ زیرا روغنهای پختوپز تحمل بالایی در برابر حرارت ندارند و سلامت شما را به خطر میاندازند.
- بهترین زمان برای اضافه کردن نمک و سایر ادویهها، بلافاصله پس از سرخ شدن است؛ زیرا در این زمان طعمدهی بهتری را در اختیار شما قرار میدهد.
آخرین نکته هم این است که ضایعات سیب زمینی درون روغن را حتما جدا کنید. این کار برای جلوگیری از تولید آکریل آمید (یک ماده سرطان زا) و جلوگیری از خرابی و سمی شدن روغن مهم است.
جمعبندی از روش تهیه فرنچ فرایز رستورانی
در این نوشتار به صورت مرحله به مرحله، تهیه سیبزمینی رستورانی را به شما آموزش دادیم. و یاد گرفتیم که چطور همانند تولیدکنندگان فرنچ فرایز محصولی با کیفیت درست کنیم؟ حتما این قدمها را با دقت و به ترتیب پشت سر بگذارید تا از نتیجهی آن شگفتزده شوید. در صورت وجود هرگونه سوال و یا تجربهی جدید، آن را در بخش نظرات همین صفحه با ما در میان بگذارید.