نحوه خواندن نماز عید قربان اهل سنت

امتیاز دهید
نماز عید قربان نزد اهل سنت با شیعیان تفاوت هایی دارد . در ادامه نحوه نماز عید قربان اهل سنت را منتشر کرده ایم. نماز عید، بعد از طلوع خوردشید شروع میشود و تا هنگام مایل شدن(زوال) خورشید وقتش ادامه دارد. البته اگر مشکلی پیش آید میتوانیم نماز عید قربان را تا سه روز و عید فطر را تا دو روز به تاخیر بیندازیم.

نحوه خواندن نماز عید قربان اهل سنت

نماز قربان دو رکعت است که در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره، باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگرى بگوید و به رکوع رود و دو سجده به جا آورد و برخیزد و در رکعت دوم، چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.

در قنوت نماز قربان، هر دعا و ذکرى بخوانند کافى است، ولى بهتر است این دعا را به قصد امید ثواب بخوانند: نماز عید دو رکعت است؛ در رکعت اوّل سوره حمد و سوره اعلی (یا هر سوره دیگری که مایل باشد) بخواند و بعد از آن پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر این قنوت را بخواند:

طریقه خواندن نماز عید قربان اهل سنت

اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیآءِ وَ الْعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ، وَ اَهْلَ الْعَفْوِ

وَ الرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَةِ، اَسْئَلُکَ بِحَقِّ هذَا الْیَومِ، اَلَّذی جَعَلْتَهُ

لِلْمُسْلِمینَ عیداً، وَلِمُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ ذُخْراً وَشَرَفا وَمَزِیداً،

اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد، وَاَنْ تُدْخِلَنی فی کُلِّ خَیْر اَدْخَلْتَ

فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد، وَاَنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوء اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً

وَ آلَ مُحَمَّد، صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ، اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ خَیْرَ ما سَئَلَکَ

مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ.

(درصورت عدم توانایی بر این قنوت، هرگونه قنوت دیگری نیز می‌تواند بخواند) سپس تکبیر ششم را بگوید و به رکوع برود و بعد از رکوع و سجده، برخیزد و رکعت دوم را شروع کند؛ در رکعت دوم، بعد از سوره حمد، سوره والشّمس یا سوره دیگری را بخواند؛ آنگاه چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر همان قنوت را بخواند، سپس تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع و سجود برود و نماز را تمام کند. بعد از نماز، تسبیحات حضرت زهرا(علیها السلام) را بگوید و آنگاه دعاهایی که نقل شده است را بخواند که یکی از آنها دعای چهل و ششم «صحیفه سجّادیه» است.

روش خواندن نماز عید فطر بر اساس فقه حنفی

نماز عید فطر اهل سنت فقط دو رکعت است و بدین طریق نماز بخواند : بعد از تکبیر تحریمه در رکعت اول سه تکبیر زواید بگوید، و با هر تکبیر دستها را بلند کرده، بعد از تکبیرات و ثنا، قرائت خوانده، رکوع و سجده کند، و در رکعت دوم بعد از قرائت و قبل از رکوع سه تکبیر زواید دیگر بگوید، و با هر تکبیر دستهارا بلند کند، سپس با تکبیر چهارم رکوع کند و این شش تکبیر در نماز عید واجب هستند و به آنها «تکبیرات زواید» می گویند .
توجه :اگر کسی با امام نماز عید را نیافت، قضا لازم نیست. و اگر به موجب عذری نماز عید در روز اول از امام و مقتدیها فوت گردید، نماز عید فطر را روز دوم با جماعت و نماز عید قربان را تا روز سوم می توانند ادا کنند.
روش ادای نماز عید قربان مانند نماز عید فطر است، مگر در عید قربان مستحب است که قبل از نماز چیزی نخورد بلکه بعد از نماز نخست از گوشت قربانی خودش بخورد، اما در عید فطر قبل از نماز چیزی بخورد .
شرایط برگزاری نماز عید همانند شرایط نماز جمعه است .

روش خواندن نماز عید نزد جمهور اهل سنت از جمله شوافع

نماز عید دو رکعت است، و در آن دوازده تکبیر گفته می‌شود؛ هفت تکبیر در رکعت اول بعد از تکبیره الإحرام و قبل از قرائت فاتحه و پنج تکبیر در رکعت دوم قبل از قرائت فاتحه : از عمرو بن شعیب از پدرش از جدش روایت است : (أن رسول الله صلی الله علیه وسلم کبر فی العیدین سبعا فی الأولی و خمسا فی الآخره) «پیامبر صلی الله علیه وسلم در  نمازهای دو عید هفت تکبیر در رکعت اول و پنج تکبیر در رکعت دوم گفت». بعد از خواندن نماز عید امام خطبه می خواند و مقتدیان به خطبه امام گوش فرا دهند.

نحوه ی ادای نماز عید

برای خواندن نماز عید ابتدا نیت کرده که دو رکعت نماز عید فطر یا اضحی را با شش تکبیر زائده پشت سر امام بخوانیم و هم زمان با مام تکبیر تحریمه را میگوئیم و دست ها را می بندیم ، بعد از خواندن سبحانک اللهم،امام سه تکبیر می گوید و ما همزمان با امام دستها را تا گوش بالا برده و رها میکنیم و بعد از سه تکبیر امام سوره حمد و سوره ای دیگر را میخواند بعد رکوع و سجده میکنیم و در رکعت دوم حمد و سوره ای دیگر میخوانیم و قبل از رفتن به رکوع، امام سه تکبیر میگوید و ما هم با امام دستها را بالا برده و رها میکنیم سپس امام تکبیر چهارم را گفته و به رکوع می رویم، بعد از سجده همه با هم برای خواندن تشهد مینشینیم و بعد سلام میدهیم.

بعد سلام میدهیم بعد از سلام سکوت را رعایت کرده گوش جان به دو خطبه ی سنت نماز های عید می سپاریم و بعد از تمام شدن خطبه ها خلوت سکوتمان را با ملاقات و عید مبارکی برادران و خواهران مسلمانان شکسته و با تبریک گفتن عید،دل و دوستان خدا را شاد میسازیم.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه