طرز پخت ماهیشیر، انواع مختلفی دارد و میتوانید این ماهی خوش طعم را به روشهای مختلفی طبخ و نوشجان کنید. در این متن روشهای جدید از پخت شیر ماهی را به شما آموزش میدهیم تا از این تنوع غذایی در سفرههای خودتان استفاده کنید. ماهی شیر از پرطرفدارترین ماهیهای جنوب کشور است که بسیار تیغ کمی دارد و طعم دلچسبی را به ما هدیه میدهد. طرز تهیه ماهیشیر سخت و دشوار نیست و با پیروی از چند دستور میتوانید این ماهی را طبخ کنید.
پخت ماهی شیر، به چند روش ماهی شیر کبابی، طرز تهیه ماهی شیر رستورانی، طرز تهیه ماهی شیر سرخ شده را در ادامه اشاره خواهیم کرد که میتوانید هرکدام از آنها را امتحان کنید و از این تنوع لذت ببرید.
طرز تهیه ماهی شیر کبابی
ماهی شیر کبابی یکی از انواع کبابهای خوشمزهی بینالمللی است که با طعمهای متنوعی طبخ میشود.
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر کبابی
– ماهی شیر ۴ عدد
– زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
– کره ۵۰ گرم
– روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
– پیاز ۱ عدد متوسط
– آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
– نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
مرحلهی اول
برای تهیهی ماهی شیر کبابی، ابتدا قطعات ماهی را پس از اینکه استخوانها و قسمتهای اضافیشان را جدا کردیم روی سطح کار داخل یک سینی قرار میدهیم، سپس روغن زیتون را روی گوشت ماهی ماساژ میدهیم.
مرحلهی دوم
پس از اینکه دو طرف ماهی را به خوبی با روغن زیتون کاور کردیم، پیاز را رنده میکنیم، سپس با فشار دست آب پیاز را میگیریم و به همراه آب لیمو ترش روی گوشت ماهی شیر با دست ماساژ میدهیم تا طعمدار شوند.
مرحلهی سوم
در اخر مقداری نمک و فلفل سیاه روی گوشت ماهیها میپاشیم، سپس ماهیها را به آرامی داخل یک ظرف دربدار قرار میدهیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا طعم مواد با گوشت ماهی تلفیق شود.
مرحله ی چهارم
پس از اینکه ماهی شیر به خوبی طعمدار شد، منقل زغال را به صورت یکدست روشن میکنیم، سپس ماهی را داخل توری دو طرف قرار میدهیم و با فاصله از زغالها به آرامی کباب میکنیم. گوشت ماهی لطیف است و به سرعت میسوزد.
مرحله ی پنجم
به همین دلیل نیاز نیست که زغالها را باد بزنیم. پس از اینکه گوشت ماهی به خوبی کباب شد، مخلوط کرهی ذوب شده و زعفران را با قلمو روی ماهی کبابها میکشیم تا لذیذ تر شوند. در پایان ماهی شیر کبابی را به همراه نان یا برنج سرو میکنیم.
طرز تهیه ماهی شیر رستورانی
ماهی شیر جنوب برای دریای عمان خلیجفارس نیز است. این ماهی لذیذ را میتوانید با ادویههای خوشبو و معطر و همینطور استراحت دادن در سس مخصوص آمادهسازی کنید.
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر رستورانی
– ماهی شیر ۱ عدد
– پیاز ۱ عدد درشت
– سیر ۲ حبه
– آبلیمو ۱ فنجان
– نمک ۱ قاشق غذا خوری
– فلفل سیاه ۱ قاشق غذا خوری
– ادویه طعم دهنده مخصوص ماهی ۱ بسته کوچک
– آرد سفید ۱ کاسه
– آرد سوخاری ۱ کاسه
– تخم مرغ ۲ عدد
– روغن مایع به میزان لازم
مرحله ی اول
ماهی شیر را به صورت کالباسی برش دهید. این کار را میتوانید خودتان انجام دهید و یا اینکه به مغازهدار بگوئید تا برایتان انجام دهد.
مرحله ی دوم
در یک ظرف گود، ابتدا پیاز را رنده کنید و بریزید، سپس سیر رنده شده و ادویههای لازم را به همراه آب لیمو در ظرف بریزید و هم بزنید تا یکدست شود و در آخر شیر ماهیهای برش خورده را در سس مخصوص بگذارید و ماهیها را در لای سس بخوابانید تا حسابی مزهها به خورد شیر ماهی برود.
مرحلهی سوم
پس از استراحت دادن به شیرماهی، یک ماهیتابه را بردارید و روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس ماهیهای مزهدار شده را ابتدا در آرد سفید و بعد در تخم مرغ و در آخر در آرد سوخاری بزنید و در روغن بیندازید تا حسابی شیر ماهی شما سرخ شود.
مرحلهی چهارم
بعد از سوخاری شدن ماهی شیر شما آماده است تا به همراه سبزی پلو و چاشنیهای دلخواه نوشجان فرمائید.
طرز تهیه ماهی شیر سرخ شده
ماهی سرخ شده یکی از روشهای پخت ماهی است که امروزه به دلیل زندگی در آپارتمانها و نداشتن منقل برای کباب کردن، بسیار رایج است و ماهی سرخ شده جزء ثابت سفرههای افراد است. علاوه بر آسان بودن ماهی شیر سرخ کرده که به راحتی در ماهیتابه درست میشود، این نوع ماهی بسیار خوشمزه است. در ادامه ما طرز تهیه ماهی شیر سرخ شده به چند روش مختلف را به شما خواهیم گفت.
روش اول
اصلیترین و در دسترسترین موادی که برای مزهدار کردن ماهی شیر استفاده میشوند، آبلیمو، پیاز، سیر، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه است. ابتدا فیلههای ماهی شیر را خوب بشویید. سپس یک کاسهی متوسط را بردارید و تکههای ماهی را درون آن قرار دهید و با آب پیاز رنده شده، سیر، ادویه ها، مقداری آبلیمو و زعفران دم کرده مخلوط کنید و بگذارید ماهیها خوب به مواد آغشته شوند.
سپس ماهیها را در یک ظرف دردار بگذارید و اجازه دهید برای ۲ الی ۳ ساعت در یخچال استراحت کند و به خوبی مزهی ادویهها به خورد تکههای ماهی شیر برود. این زمان باعث مزهدار شدن ماهی میشود. در نهایت یک ماهیتابهی متوسط را روی شعلهی گاز بگذارید تا به خوبی گرم شود. سپس به میزان لازم روغن داخل آن بریزید و پس از داغ شدن دو طرف ماهیها را در آن سرخ کنید. در صورت تمایل میتوانید ماهیها را در مخلوط تخممرغ، سپس آرد سوخاری بغلطانید و بعد سرخ کنید.
روش دوم
در مرحله اول از اولین طرز تهیه ماهی شیر سرخ کرده خوشمزه و لذیذ، باید ماهیها را شسته و در موادی مانند نمک، زردچوبه و ادویه مخصوص ماهی مخلوط کنید و بگذارید حدودا ۳۰ دقیقه در مواد بماند تا ماهی طعم و عطر این مواد را به خود جذب کند. بعد باید یک ماهیتابه تهیه کرده و مقداری روغن در کف آن بریزید و ماهی را در آن سرخ کنید، توجه داشته باشید که هنگام سرخ کردن ماهی باید ماهیتابه بر روی شعله بسیار کم قرار داده شود تا ماهی طی گذراندن زمان خاصی به صورت تدریجی سرخ شده تا مغز پخت شود.
در مرحلهی دوم باید یک ماهیتابهی دیگر را تهیه کرده و سیر را در داخل آن رنده کنید و ماهیتابه را بر روی گاز قرار دهید تا سیر نمنم سرخ شود، بعد میتوانید برای اینکه غذای لذیذتری را طبخ کنید گشنیز و جعفری را خرد کرده و به سیر اضافه نمایید. در همین حال که در حال تفت دادن سیر، گشنیز و جعفری خرد شده هستید باید آب نارنج به غذا اضافه کنید. در انتها باید ماهیهای سرخ شده را هم به ماهیتابه اضافه کنید، لازم به ذکر است بدانید که باید بگذارید ماهیتابه و تمام متعلقات آن ۱۵ دقیقه بر روی گاز بماند تا ماهی طعم و عطر سیر، جعفری، گشنیز و آب نارنج را به خود بگیرد.