روش سنتی شربت سکنجبین را در این بخش از گهر مشاهده میکنید. ترکیبی سرکه و عسل که با مقدار مشخصی با هم ترکیب می شوند را سکنجبین می گویند. روش های مختلفی برای تهیه سکنجبین وجود دارد اما در این مطلب ما رایج ترین روش تولید سکنجبین را به شما خواهیم گفت.
روش درست کردن سکنجبین
طرز تهیه سکنجبین طبی به روش سنتی
مواد لازم:
- سرکه طبیعی: ۲ واحد
- عسل زنبوری چند گیاهی: ۵ واحد
- آب سالم بدون کلر: ۴ واحد
طرز تهیه:
- ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک چهارم برسد و به قوام آید،
- عده ای معتقدند آنقدر بجوشد، تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.
- نکته: در تهیه این شربت می توان عرق نعناع یا خود نعناع را نیز استفاده کرد، تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.
طرز تهیه شربت سکنجبین با نعناع تازه
مواد لازم:
- شکر: 1 کیلوگرم (شکر سرخ باشد بهتر است)
- آب: 2 لیوان
- سرکه: 100 گرم
- نعناع تازه: 150 گرم
- گلاب: مقداری
طرز تهیه:
- ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس نعنا را خوب و به دقت بشویید، لازم نیست برگ نعنا را جدا کنید.
- بعد نعناع ها را به صورت دسته ای در آورده و دور آن نخ بپیچید و داخل مخلوط در حال جوش قرار دهید تا عطر و طعم نعناع جذب شربت شود.
- سپس کم کم سرکه و گلاب را اضافه کنید و بگذارید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.
- در پایان شربت را از صافی رد کنید و بگذارید تا خنک شود.
- نکته 1: سکنجبین را می توانید با دلمه مخصوصا دلمه برگ انگور مصرف کنید.
- نکته 2: کاهو همراه با این شربت طعم عالی دارد.
تذکر: هر جا مصرف سرکه انگبین توصیه شده است، منظور سکنجبینی است که با سرکه طبیعی، عسل زنبوری چند گیاهی و عرق یا خود نعناع در ظرف مسی با آب سالم بدون کلر تهیه شده باشد.