پرکاربردترین ابزار و تجهیزات پزشکی در بیمارستان

پیشرفت تکنولوژی تاثیر خود را بر همه‌ی محیط و شرایط گذاشته است، یکی از این محیط‌ها را می‌توان بیمارستان‌ها دانست؛ با وجود پیشرفت در وسایل و ابزار، کار برای پزشکان بسیار ساده شده و همچنین برای بیمار نیز، شرایط بهتر و راحت‌تری فراهم شده است. همان‌طور که می‌دانید در یک بیمارستان بخش‌های متفاوتی وجود دارد که در هر محیط لوازم مورد نیازشان، متفاوت است.

پرکاربردترین ابزار و تجهیزات پزشکی در بیمارستان

پرکاربردترین ابزار و تجهیزات پزشکی در بیمارستان

تجهیزات پزشکی برانکارد در انواع متفاوتی وجود دارد که برخی از آن‌ها کارایی مهم‌تری نسبت به بقیه دارند و در اکثر شرایط از آن‌ها استفاده می‌شود؛ در این مقاله قصد داریم به بررسی این ابزار بپردازیم. مهم‌ترین دسته‌ی تجهیزات پزشکی شامل مواردی است که در قسمت بعد برایتان آورده می‌شود.

تجهیزات پزشکی تشخیصی

انواع تجهیزات تشخیصی، شامل لوازمی می‌شود که برای غربالگری و آزمایش مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ این دسته ابزار عموما اندازه‌گیری زیستی و شیمیایی را انجام می‌دهند و نتیجه‌ی آن در پرونده‌ی بیمار به ثبت می‌رسد و در مراحل بعد درمان، برای انتخاب نحوه‌ی درمان یا نوع داروهای مصرفی، به نتیجه به‌دست‌آمده توجه می‌کنند و بهترین تصمیم را نیز می‌گیرند.

سه مورد از مهم‌ترین و پرکاربردترین ابزارهایی که در بخش تشخیص اولیه استفاده می‌شود، شامل فشارسنج، آفتالموسکوپ و اتوسکوپ است که فشارسنج برای اندازه‌گیری فشارخون، آفتالموسکوپ برای معاینه‌ی چشم و اتوسکوپ برای معاینه‌ی گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تجهیزات پزشکی مورد استفاده در اتاق عمل

ابزارهای جراحی، یک دسته از مهم‌ترین دسته‌های تجهیزات پزشکی به حساب می‌آید که می‌توان گفت مهم‌ترین ابزار در آن قرار دارد و یک جراح باید به‌طور کامل بر آن‌ها تسلط داشته تا میزان آمادگی خود را به بالاترین حد ممکن برساند. قیچی جراحی در تجهیزات پزشکی موردنیاز یک جراح، حرف اول را می‌زند؛ قیچی جراحی در مدل‌های متفاوتی موجود است که برای کارهای متفاوتی طراحی‌شده‌اند و در کل دارای دو نوع ساده و فنری‌اند.

در یک ست تجهیزات پزشکی در اتاق عمل، شما حتما سه نوع قیچی متفاوت را خواهید دید، قیچی کرو که برای جدا کردن بافت‌های ضخیم مورد استفاده قرار می‌گیرد، قیچی متزنبام با هدف جداسازی بافت‌های ظریف و قیچی راست که در هنگام بریدن نخ بخیه استفاده می‌شود.

تیغ جراحی یکی دیگر از ابزارهای مهم در اتاق عمل است که باید وقتی در دست یک جراح قرار می‌گیرد، به او حس راحتی دهد و جراح بتواند با ظرافت کار خود را انجام دهد؛ تیغ‌های جراحی می‌توانند یک‌بار مصرف باشند یا اینکه می‌توانید مدل‌های دائمی آن را تهیه کنید. تیغ‌های جراحی عموما دسته‌هایی از جنس استیل کربن و برنجی دارند، همچنین در سایزهای مختلف موجود است که شما باید بر اساس جراحی که می‌خواهید انجام دهید، مورد مناسب خودتان را انتخاب کنید.

وجود یک رترکتور در ست تجهیزات پزشکی اتاق عمل ضروری است، در نگاه اول شاید برای همه‌ی ما این ابزار، کاربردی نباشد اما حقیقت آن است که یک جراح در بعضی از شرایط، دید کافی به محل موردنظر ندارد، بنابراین از این ابزار استفاده می‌کند.

رترکتور یک شی از جنس فولاد است که تیغه‌ی خمیده و قلاب مانندی دارد که با استفاده از این قلاب‌ها، بافت‌های سطحی یا عمقی را به اطراف می‌فشارد و به‌اصطلاح باعث انقباض آن بخش می‌شود. رترکتور در دو نوع دستی و خودکار وجود دارد که نوع خودکار آن به دلیل ضامن قفلی که در دسته‌ی آن تعبیه‌شده است، در هنگام جراحی ثابت می‌ماند و زاویه‌ی آن دچار تغییر نمی‌شود.

یکی از ابزارهای جراحی که نامش به گوش همه‌ی ما رسیده، پنس است؛ شاید تصور کنید که پنس در تجهیزات پزشکی اتاق عمل، اهمیت خاصی ندارد ولی یک جراح حرفه‌ای می‌داند که این ابزار یکی از مهم‌ترین وسایل است که می‌تواند با آن اشیای مختلف را از بدن فرد درآورد.

انبرک در تجهیزات پزشکی اکثر پزشک‌ها استفاده می‌شود، از یک جراح تا یک دندان پزشک، به‌وسیله ای نیاز دارند که بتوانند با آن اشیا را ثابت نگهداری کنند، برای مثال زمانی که جراحی در یک نقطه‌ی عمقی است، پزشک از این وسیله‌ی بلند و جا انگشتی که دارد، برای فیکس کردن دست خود استفاده می‌کند تا لغزشی در جراحی او پیش نیاید. جنس آن از کربن است و به همین دلیل، قابلیت استریل شدن در دمای بالا را دارد، همچنین امروزه از این محصول نوع پلاستیکی و یک‌بار مصرف، وارد بازار شده است.

علاوه بر تجهیزات بیمارستانی، تجهیزات پزشکی خانگی به دلیل رفاه بیشتر بیماران نیز بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته که در ادامه به این مورد نیز می‌پردازیم.

تجهیزات پزشکی خانگی

تجهیزات پزشکی خانگی یا تجهیزات مراقبت از خود مانند ویلچر، واکر، دستگاه تست قند خون و مواردی از این قبیل بسیار با دوام بوده چون عموما در منزل به صورت روزانه و توسط افراد غیر حرفه‌ای استفاده می‌شود. این نوع لوازم پزشکی مصرفی نیازی به مراجعه به کلینیک و یا حضور پزشک ندارد و بیماران عزیز می‌توانند در منزل از وضعیت جسمی خود اطلاع پیدا کنند. افراد با خواندن دفترچه راهنما حتی بدون هیچ تخصص پزشکی به راحتی می‌توانند با تجهیزات پزشکی خانگی کار کنند.

برای خرید این نوع تجهیزات حتما به فروشگاه‌های دارای مجوز فعالیت مراجعه کنید و همچنین هنگام خرید به ویژگی‌های محصول مانند ماندگاری بالا،گارانتی، دقت اندازه گیری و … توجه کنید تا لوازم مورد نیاز شما از کیفیت کافی برخوردار باشد.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه