با توجه به شرایط کرونا و آنلاین شدن مدارس ، کلاسهای آنلاین دانشجویان و … نیاز به لپ تاپ و گوشی نسبت به قبل چند برابر شد و همین باعث شد بازار موبایل و لپ تاپ با رکود کمتری مواجه شود . در ادامه این بخش با بهترین لپ تاپ های زیر 10 میلیون تومان موجود در بازار ایران آشنا می شوید
۱- لپتاپ ایسوس مدل VivoBook X540 YA
در لیستی که برایتان آماده کردهایم سری به ارزانترین نمونههای موجود در بازار زدیم و توانستیم این محصول ایسوس را بخاطر قیمت پایین و امکانات قابل قبول شایسته خرید بدانیم.
این رایانه همراه از نمایشگری ۱۵.۶ اینچی از نوع TFT LCD با رزولوشن فول اچدی بهره میبرد. شرکت سازنده، پردازنده AMD مدل Carrizo را بهعنوان مغز متفکر دستگاه در نظر گرفته که فرکانس کاری در بازه ۱.۴ تا ۲ گیگاهرتز داشته و با قرار گرفتن در کنار حافظه رم ۴ گیگابایتی از نوع DDR3 قادر است تا وبگردی روان و تجربه مالتیمدیای مناسبی را برای کاربران به ارمغان آورد.
شاید نداشتن کارت گرافیک مجزا برای یک لپتاپ در این بازه قیمتی، انتظار زیادی باشد به همین علت چیپ Radeon R2 Graphics در مادربورد این دستگاه تعبیه شده است.
تامین انرژی این دستگاه توسط یک باتری ۳ سلولی صورت میگیرد که نهایتا قادر است شما را تا ۴ الی ۵ ساعت استفاده مداوم، بدون نیاز به شارژ مجدد همراهی کند. ظرفیت هارد ۵۰۰ گیگابایتی، درایو نوری و وزن سبک دو کیلوگرمی از دیگر مشخصات این محصول هستند که این وزن کم موجب آسانتر شدن جابهجایی لپتاپ مورد بحث خواهد شد.
قیمت: حدودا ۶.۵ میلیون تومان
نقاط قوت:
قیمت پایین
وزن سبک
طراحی و کیفیت ساخت خوب
نقاط ضعف:
ظرفیت پایین هارد درایو
ضخامت زیاد دستگاه (۲۷ میلیمتر)
۲- لپتاپ لنوو مدل Ideapad 130 15IKB C
دومین گزینه پیشنهادی ما دارای تفاوت قیمتی دو میلیونی بوده و محصولی میانرده با سختافزاری قابل اعتماد است. این رایانه همراه از پردازنده Core i3 اینتل مدل 7020U استفاده میکند که محدوده سرعت آن از ۲.۲ تا ۲.۵ گیگاهرتز تغییر مییابد. چینیها برای این دستگاه حافظه رم ۴ گیگابایتی از دسته DDR4 را در نظر گرفتهاند که هنگام انجام کارهای روزانه اطمینان خاطر قابل قبولی را به کاربر میدهد.
مسلما از این لپتاپ انتظار اجرای بازیهای کامپیوتری سنگین و یا حتی نیمهسنگین را هم نباید داشته باشیم اما کارت گرافیک انویدیا MX 110 با ظرفیت ۲ گیگابایت قادر است بازیهای کژوال و سبک را به آسانی اجرا کند. هارد دیسک یک ترابایتی این محصول نیز فضای ذخیرهسازی بیشتری از آنچه که مورد نیاز اکثر کاربران است در اختیار آنها قرار خواهد داد. این دستگاه در سایر موارد مانند: وجود درایو DVD و نمایشگری فول اچدی با نمونه پیشین کاملا مشابه است.
قیمت: حدودا ۶.۵ میلیون تومان
نقاط قوت:
داشتن کارت گرافیک مجزا
نقاط ضعف:
باتری ضعیف ۲ سلولی و شارژدهی اندک
۳- لپتاپ ایسوس مدل VivoBook K540 BP
در میانههای بازه قیمتی مورد بحث، این محصول کمپانی تایوانی را میتوان یکی از بهصرفهترین نمونههای موجود در بازار دانست. پردازنده AMD این لپتاپ از سری Stoney Ridge بوده که توانسته امتیاز قابل قبولی را در لپتاپهای پایینرده به خودش اختصاص دهد.
فرکانس کاری قلب تپنده این رایانه در بازه ۲.۶ تا ۳ گیگاهرتز قرار دارد. بهرهمندی از رم ۸ گیگابایتی از مدل DDR4 سرعت اجرای نرمافزارها را افزایش و به کاربر اجازه استفاده همزمان از چند برنامه را میدهد . مورد مثبت دیگری که در این لپتاپ به چشم میخورد، وجود هارد دیسک یک ترابایتی است.
ایسوس در بخش گرافیک نیز بازهم به کمپانی AMD اعتماد نموده و یک کارت گرافیک Radeon R5 M420 با ظرفیت ۲ گیگابایت در این ویوو بوک قرار داده است. صفحه نمایشی با رزولوشن فول اچدی، باتری ۳ سلولی و همراه داشتن کیف و ماوس، بهطور کامل نیازهای کاربران را برطرف خواهد کرد.
قیمت: حدودا ۸ میلیون تومان
نقاط قوت:
ظرفیت رم بالا
بلندگوی قوی با فناوری سونیکمستر
شارژدهی مناسب
نقاط ضعف:
صدای فن دستگاه زیاد است
لک و رد انگشتان روی بدنه دستگاه باقی میماند
۴- لپتاپ ایسر مدل Aspire A315-55G-59QU
یکی از رقبای سرسخت شرکت ایسوس که تا به امروز در بازارهای جهانی قافیه را به هموطن خود باخته ولی نمیتوان از محصولات مناسب و کاربردیاش صرف نظر نمود.
مدل یاد شده، از پردازنده چهار هستهای و نسل هشتمی اینتل با مشخصات Core i5 8265u قدرت میگیرد که در نوع خودش برای نرمافزارهای نقشهکشی مانند: اتوکد بسیار مناسب است.
هرچند میزان رم این رایانه همراه بهخاطر ظرفیت چهار گیگابایتی میتواند یک امتیاز منفی محسوب گردد اما از آنجایی کاربر امکان افزایش رم دستگاه را داشته و کارت گرافیک ۲ گیگابایتی سری Geforce mx230 DDR5 توسط سازنده درون این لپتاپ قرار گرفته میتوان بیان کرد که با انتخابی هوشمندانه روبرو هستیم که حتی قادر به اجرای بازیهای سبک با تنظیمات حرفهای و عناوین نیمهسنگین با تنظیمات متوسط و پایین نیز خواهد بود.
لازم به ذکر است که دستگاه مذکور فاقد درایو نوری بوده و صفحه نمایشی با رزولوشن فول اچدی و هارد دیسکی یک ترابایتی را برای خریداران ارایه میکند. انرژی این محصول نیز توسط یک باتری ۳ سلولی تامین خواهد شد.
قیمت: حدودا ۸.۵ میلیون تومان
نقاط قوت:
پردازنده قوی
قدرت گرافیکی قابل قبول
نقاط ضعف:
عدم وجود درایو نوری
حافظه رم چهار گیگابایتی
۵- لپتاپ ایسوس مدل VivoBook K542 UF – C
این محصول شرکت ایسوس مثل یک پکیج کامل بوده و شما را از پرداخت هرگونه هزینه اضافی بینیاز خواهد نمود. از مشخصات این لپتاپ باید به بهرهمندی از سیپییو 8250 Core i5، کارت گرافیک مجزا GeForce MX 130 GDDR5، هارد دیسک با ظرفیت یک ترابایت، وجود درایو نوری رم با ظرفیت هشت گیگابایت اشاره کرد.
همچنین باید افزود که تایوانیها برای این دستگاه دو اسپیکر با تکنولوژی سونیکمستر درنظر گرفتهاند تا در کنار نمایشگر فول اچدی به تجربه مالتیمدیای کاربران لطمهای وارد نشود. تنها نقطه ضعف این دستگاه را باید در باتری دو سلولی آن خلاصه کرد.
این ویوو بوک ایسوس برای کارهای روزانه، مشاهده فیلم و سرگرمی و گاها اجرای بازی رایانهای سبک انتخاب ایدهآلی خواهد بود اما نباید از آن انتظار اجرای بازیهای سنگین و با کیفیت را داشته باشید.
قیمت: حدودا ۱۰ میلیون تومان
نقاط قوت:
کیفیت ساخت بالا
طراحی زیبا
نقاط ضعف:
عمر باتری ضعیف
صدای نسبتا زیاد فن دستگاه
۶- لپتاپ لنوو مدل Ideapad 330 – Q
گرانترین محصول این لیست متعلق به شرکت لنوو خواهد بود، تقریبا چند سالی میشود که لپتاپهای این شرکت گوی سبقت را از رقبا ربودهاند و کاربران نیز از خرید آنها نسبت به دیگر برندها راضیتر هستند.
این دستگاه از همه نظر نسبت به دیگر گزینههای موجود قویتر و یک سر و گردن بالاتر است. این رایانه همراه از یک پردازنده ساخت شرکت اینتل و از سری i5 مدل 8250 استفاده میکند که فرکانسی بین ۱.۶ تا ۳.۴ گیگاهرتز دارد و بهخوبی با یک رم هشت گیگابایتی از نوع DDR4 کانفیگ شده است.
لپتاپ مورد بحث از کارت گرافیک چهار گیگابایتی مجزا ساخته کمپانی AMD مدل R5 M530 GDDR5 بهره خواهد برد که با داشتن هارد دیسک یک ترابایتی، صفحه نمایش فول اچدی، درایو نوری و اسپیکر استریو ترکیبی مناسب و کامل را در اختیار خریداران قرار میدهد که حتی آنها را در اجرا بازیهای مشهور با تنظیمات نهچندان حرفهای امیدوارتر از بقیه گزینهها نگه میدارد.
قیمت: حدودا ۱۰.۵ میلیون تومان
نقاط قوت:
پردازنده گرافیکی مناسب
عملکردی سریع و بدون وقفه در کاربری عمومی
نقاط ضعف:
باتری دو سلولی و عمر باتری اندک