نحوه مصرف قرص اورژانسی دوتایی

قرص های اورژانسی برای جلوگیری از بارداری دو نوع تکی و دوتایی هستند. در ادامه نحوه مصرف قرص دوتایی را توضیح خواهیم داد چرا که نحوه مصرف قرصهای ضدبارداری بسیار مهم هستند.

قرص های تکی 1.5 میلی گرمی هستند اما قرصهای دوتایی 0.75 میلی گرمی هستند. این قرص ها در مواقع اضطراری و برای جلوگیری از بارداری ناخواسته مصرف می شود.

نحوه مصرف قرص اورژانسی دوتایی

نحوه مصرف قرص اورژانسی دوتایی

قرص اورژانسی چیست و چگونه عمل می کند؟

قرص اورژانسی یک راه حل ساده و در دسترس برای پیشگیری از بارداری در مواقع خاص و اضطراری است. مانند زمانی که کاندوم در حین رابطه جنسی پاره می شود، زنی قربانی تجاوز جنسی می شود و یا روش جلوگیری از بارداری به تاخیر می افتد و به درستی انجام نمی شود. قرص اورژانسی معمولا با دستکاری حالت نرمال اندام های تولید مثل زنانه از باروری جلوگیری می کند. نحوه اثر و عملکرد قرص های تجاری مختلف با هم متفاوت است. اما تقریبا تمام قرص های اورژانسی موجود در بازار با جلوگیری از آزادسازی تخمک ها در زمان مناسب مانع بارداری می شوند.

چطور می توان قرص اورژانسی را تهیه کرد؟

شما می توانید با مراجعه به نزدیک ترین داروخانه قرص اورژانسی را تهیه کنید. اگر به داروخانه دسترسی نداشتید باید بدانید که قرص اورژانسی را معمولا می توان از بیمارستان، مرکزفوریت پزشکی، مراکز سلامت زنان و مطب دکتر های زنان نیز تهیه کرد. عمدتا قرص های اورژانسی بدون نسخه فروخته می شوند. اما برخی از آن ها مانند قرص اورژانسی الا نیاز به نسخه پزشک دارند. پس بهتر است هر زمان به پزشک زنان مراجعه کردید موضوع نیاز به قرص اورژانسی را با متخصص خود در میان بگذارید.

چند بار می توان از قرص های اورژانسی استفاده کرد؟

همانطور که پیش از این گفتیم قرص های اورژانسی را فقط می توان در مواقع خاص استفاده کرد. البته باید مراقب باشید که شرایط خاص مکررا برای شما پیش نیاید. قرص اورژانسی را فقط یک بار در طول عادت ماهیانه می توان استفاده کرد و استفاده بیشتر از سه بار در سال از قرص اورژانسی برای بدن خطر آفرین است. برای کسب اطلاعات در خصوص عوارض قرص اورژانسی کلیک کنید.

نحوه مصرف قرص دوتایی اورژانسی: 

قرص اول را در سریع ترین زمان ممکن میل کرده و 12 ساعت بعد قرص دوم را مصرف کنید.

نحوه مصرف قرص تکی اورژانسی: 

قرص را در سریع ترین زمان ممکن با آب فراوان میل کنید.

عوارض مصرف زیاد قرص اورژانسی

استفاده از قرص اورژانسی فقط باید در شرایط خاص صورت گیرد. استفاده طولانی مدت از قرص های اورژانسی می تواند عوارض جبران ناپذیری روی جسم شما داشته باشد. عوارضی مانند:

-به هم خوردن سیکل قاعدگی

-به هم ریختن هورمون های زنانه

-اختلالات خلقی

-اختلال در عملکرد جنسی طبیعی

-درد عضله ها

-درد کمر و لگن

-صدمه به رحم

عفــونت واژن و لگن
توصیه می شود برای یافتن بهترین روش جلوگیری از بارداری در طولانی مدت با پزشک خود مشورت کنید. شما می توانید از راه های جایگزین زیادی مانند کاندوم مردانه و زنانه، تزریق آمپول های ضد بارداری، آی یو دی IUD، ایمپلنت، حلقه واژن و … استفاد کنید.

 

عوارض کوتاه مدت پس از مصرف قرص اورژانسی

بدن خانوم ها با هم متفاوت است به همین دلیل برخی به مواد داخل بعضی از قرص ها واکنش نشان می دهند و برخی دچار هیچ عارضه ای نمی شوند. عوارضی که ممکن است پس از مصرف قرص اورژانسی تجربه کنید به شرح زیر هستند:

-سردرد و سرگیجه
-درد در ناحیه زیر شکم
-حالت تهوع
-استفراغ
درد سینه
-اسهال
-جابه جایی در زمان پریود
-خستگی و احساس خواب آلودگی

توصیه می شود پس از مصرف قرص اورژانسی به استراحت بپردازید تا عوارض کمتری برای شما اتفاق بیفتد. به دلیل خاصیت خواب آلودگی این قرص بهتر است پس از مصرف آن به رانندگی نپردازید.

تهوع و استفراغ پس از مصرف قرص اورژانسی

یکی از عوارض کوتاه مدت پس از استفاده از قرص اورژانسی حالت تهوع است. این علامت ممکن است برخی خانوم ها را به شک بیندازد که باردار شده اند اما این گونه نیست. حالت تهوع اگر ساعاتی پس از مصرف قرص اورژانسی دیده شود تنها عارضه این قرص است. برای جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ پس از مصرف قرص اورژانسی به این توصیه ها عمل کنید:

1.هرگز قرص اورژانسی را با شکم خالی مصرف نکنید. سعی کنید حتما یک وعده غذایی سبک قبل از این قرص میل کنید.

2. قرص اورژانسی را همراه با مقدار مناسبی آب مصرف کنید.

3. اگر اطمینان دارید که پس از مصرف قرص اورژانسی دچار حالت تهوع می شوید، می تونید با مشورت پزشک داروخانه قرص یا داروی ضد تهوع دریافت کنید.

اگر پس از مصرف قرص اورژانسی در یکی دو ساعت آینده استفراغ کردید احتمالا قرص از بدن شما خارج شده پس باید با مشورت متخصص قرص اورژانسی را دوباره تهیه و مصرف نمایید.

احتمال بارداری با وجود مصرف قرض اورژانسی

هیچ روش جلوگیری ای صد در صد موفق نیست و قرص اورژانسی هم مانند کاندوم و دیگر روش های جلوگیری درصد خطا دارد. قرص اورژانسی ضد بارداری معمولا بین 84 تا 89 درصد از بارداری جلوگیری می کند.  هرچه شما ناآگاهانه تر دست به مصرف قرص اورژانسی بزنید احتمال بی فایده بودن آن نیز بیشتر می شود و امکان بیش تری وجود دارد که با وجود مصرف قرص اورژانسی باز هم باردار شوید. در صورت پریود شدن در زمان مقرر می توان اذعان داشت که قرص اورژانسی موثر واقع شده است.

چه داروهایی با قرص اورژانسی تداخل دارند؟

در این بخش از مقاله طریقه مصرف قرص اورژانسی دوتایی به بررسی تداخلات دارویی با قرص اورژانسی می پردازیم. لیست دارو هایی که با قرص اورژانسی تداخل پیدا می کنند عبارتند از:

– دارو‌های بیماری (ایدز) HIV مانند نورویپارین و نلفینوویر
– ریفامایسین‌ها مثل ریفامپین و ریفابوتین
– داروهای مورد استفاده برای درمان تشنج
– مسکن‌هایی از جمله استامینوفن، ژلوفن، ایبوپروفن
– مدافینیل
– ترکیبات کافئین دار
– لوراتادین
 قرص دیازپام
– داکسی سایکلین
– آموکسی سیلین
– باربیتورات، کاربامازپین، فلبامات
– برخی گیاهان دارویی
– سیتریزین
– سیتالوپرام
– آزیترومایسین
 آمفتامین و متامفتامین (شامل مواد مخدر دسته آمفتامین ها نیز می شود)

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه