شبنم نعمت زاده دختر وزیر به 20 سال زندان محکوم شد

شبنم نعمت زاده دختر وزیر سابق صنعت و معدن کشور که به دلیل اخلال در نظام اقتصادی ، اکنون در حبس به سر می برد ؛ براساس گفته های تازه سخنگوی قوه قضاییه حکم 20 سال زندان برای وی صادر شده است . در ادامه جزئیات بیشتر این خبر را می خوانید

شبنم نعمت زاده دختر وزیر به 20 سال زندان محکوم شد

شبنم نعمت زاده دختر وزیر به 20 سال زندان محکوم شد

سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران خبر داده است که شبنم نعمت‌زاده به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور به ۲۰ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، محرومیت دائم از خدمات دولتی و رد مال محکوم شده است.

خانم نعمت‌ زاده که هم‌ اکنون در بازداشت به سر می‌برد، فرزند وزیر پیشین صنعت ایران است. او مدیر شرکت توسعه دارویی رسا بوده است.

حکم ۲۰ سال زندان برای شبنم نعمت‌ زاده قابل تجدید نظرخواهی نیست. در طرحی که سال گذشته صادق لاریجانی، رئیس وقت قوه قضائیه به آیت‌الله علی خامنه‌ای ارائه کرد، پیشنهاد کرده بود که در رسیدگی به پرونده “مفاسد اقتصادی”، دادگاه تجدید نظر حذف و حکم دادگاه اولیه علیه متهمان بی کم و کاست و فورا به اجرا گذاشته شود.

در این نامه خواسته شده بود که دادگاه تجدیدنظر برای متهمان به اعدام در پرونده های اقتصادی هم حذف شود و فقط دیوان عالی کشور ده روز فرصت داشته باشد از نظر شکلی روند دادگاه منجر به صدور حکم اعدام را بررسی کند.

پرونده شبنم نعمت‌ زاده در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی، به ریاست قاضی مسعودی مقام رسیدگی می‌شد.

احمدرضا لشگری‌ پور متهم دیگر این پرونده هم محکومیتی مشابه شبنم نعمت زاده از دادگاه گرفته است.

دادگاه احمدرضا لشگری‌ پور، از دیگر مدیران “شرکت توسعه دارویی رسا”‌ را هم مثل خانم نعمت زاده، کشور به ۲۰ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، محرومیت دائم از خدمات دولتی و رد مال محکوم کرده است.

این دادگاه حواشی هم داشته و نوع پوشش حجاب خانم نعمت‌ زاده در دادگاه موضوع بحث در شبکه‌های اجتماعی شده بود.

میزان، خبرگزاری قوه قضائیه در واکنش به طرح این موضوع در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود که “انتخاب نوع حجاب در اختیار متهم است و به قوه قضاییه ارتباطی ندارد، دستگاه قضا به شبنم نعمت‌زاده در مورد نوع پوشش توصیه‌ای نداشته است”.

در یکی از جلسات، رئیس دادگاه خطاب به خانم نعمت‌زاده گفته بود طوری از حجاب خود استفاده کند که صدای او برای دادگاه مفهوم باشد.

شبنم نعمت‌ زاده سال ۱۳۷۵ از دانشگاه شهید بهشتی در تهران فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۸۰ در داروخانه یک بیمارستان مشغول به کار شد؛ او به فاصله چند سال پس از کار کردن در داروخانه‌های مختلف، از سال ۱۳۸۸ به بعد اقدام به تاسیس چند شرکت کرد و به مالکیت چندین شرکت رسید.

در جریان برگزاری دادگاه، خانم نعمت‌زاده در دفاع از خود گفته بود “فعالیتم به واسطه رانت نبوده است”.

او گفته بود “پدرم وزیر بود ولی ۵ سال بیکار بودم” و همچنین اضافه کرد که “حدود ۱۰ سال فعالیت داشتم و کارآفرین هستم. سال ۸۸ راه اندازی کردم و یکسال شروع کردم و مجوز گرفتم و هدفم چیز دیگری بود”.

محمدرضا نعمت‌ زاده در دولت های اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی وزیر بوده است.

رسیدگی به پرونده های اقتصادی بر اساس حکمی که صادق لاریجانی از آقای خامنه‌ای گرفته بود، از سال گذشته شروع شد. در میان متهمان شماری از وابستگان مقام های جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند. داماد محمد شریعتمداری وزیر فعلی کار و عمار صالحی فرزند سرلشکر عطاالله صالحی، فرمانده سابق ارتش از جمله متهمان این پرونده ها هستند.

این دو متهم پرونده فساد در بانک سرمایه بوده اند. یکی دیگر از این متهمان محمدعلی هادی مترجم عربی آیت‌الله خمینی و معاون وزارت خارجه ایران در زمان وزارت کمال خرازی است.

منبع
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه