اسکلت و استخوان بندی بدن یک اصل مهم در سلامت بدن است. که با استفاده از مواد غذایی مضر برای استخوان ها به اسکلت بدن خود آسب وارد می کنید. در ادامه مطلب به شناخت مواد غذایی مضر برای استخوان ها پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
مواد غذایی مضر برای استخوان ها را بشناسید

غذاهای التهابی
کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلا به پوکی استخوان را دارند، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، بادمجان و… باید اجتناب کنند، چون این غذاها منجر به التهاب استخوان و تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان خواهند شد.
مصرف بیش از حد کافئین
مصرف روزانه قهوه از جذب بهتر کلسیم جلوگیری میکند. هر چه میزان کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع میشود بنابراین اگر میخواهید تا ۹۰ سالگی زندگی کنید، باید از تعداد فنجانهای قهوه که روزانه مینوشید بکاهید.
سدیم
علاوه بر افزایش خطرهای بیماریهای قلبی عروقی با مصرف زیاد نمک، هر چه میزان نمک مصرفی فرد بیشتر باشد، دفع کلسیم در ادرار و عرق فرد نیز بیشتر میشود لذا توصیه میشود برای سلامت استخوانها تا حد امکان از مصرف نمک خودداری کنند.
استفاده زیاد گوشت قرمز
رژیم غذایی غنی از گوشت برای استخوانها ضرر دارد. در جریان هضم مواد غذایی، پروتئینهای حیوانی اسیدهایی همچون اسید فسفریک، و … آزاد میکنند که PH بدن را تغییر میدهد. هر چه PH بدن اسیدیتر باشد، مواد معدنی بیشتری در استخوانها از دست میرود.
نوشابههای گازدار
این نوشیدنیها علاوه بر این که اشباع از
کافئین هستند، به علت داشتن اسید فسفریک، اسیدی معدنی که از جذب کلسیم جلوگیری میکند، برای استخوانها مضرند. در مقابل، اسید کربنیک موجود در آبهای معدنی گازدار هیچ تاثیر منفی بر استخوانها ندارد.
اسفناج خام
اگرچه مصرف
اسفناج برای تقویت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است، اما نوع خام آن به دلیل وجود مادهای به نام اگزالات باعث عدم جذب کلسیم در بدن شود لذا توصیه میشود جهت مصرف اسفناج آن را به صورت پخته مصرف نمایند.