پسته خام یکی از بهترین خشکبار و مغزیجات است که در ایران بسیار محبوب است.پسته خام و تازه بدلیل مغذی بودن و مقوی بودنش در کنار طعم و مزه ی خوبی که دارد طرفداران زیادی دارد اما به دلیل داشتن رطوبت زیادی که دارد زود کپک زده و غیر قابل استفاده می شود، به همین دلیل باید برای نگهداری طولانی مدت آن را خشک کرد.
چگونگی خشک کردن پسته خام
در ابتدای کار برای خشک کردن پسته خام باید شاخه های تر و پوست سبز رنگ پسته ها را جدا کنید.برای راحت انجام دادن این کار می توانید از یک کیسه نایلونی و یک ورنه انجام دهید به این صورت که پسته ها را در یک کسه نایلونی ریخته و در آن را کامل و محکم ببندید.بعد از انجام این کار با وردنه روی پسته ها بزنید تا پوستشان جدا شود.وقتی که پوست های آن ها کامل جدا شد باید پسته ها را بشویید و آبکشی شان کنید.پسته هایی که در آب برای شست و شو می ریزید اگر روی آب شناور شوند، پوچ هستند آن ها را جدا کنید و دور بریزید.
حالا نوبت آن است که با استفاده از یکی از روش های خشک کردن پسته های خود را خشک کنید.
روش های خشک کردن پسته خام
برای خشک کردن پسته های خود چندین روش وجود دارد که شما می توانید با توجه به شرایط و سلیقه خود یکی از روش های زیر را برای خشک کردن پسته های خود استفاده کنید.
خشک کردن پسته در آفتاب
یکی از قدیمی ترین روش ها برای خشک کردن پسته، آفتاب است.
1- پسته ها را روی یک پارچه نخی و یا یک سینی بریزید و در آفتاب قرار دهید و زیر نور خورشید قرار دهید.
2- پسته های خود را در یک مکانی امن قرار دهید تا از دست حشرات و پرندگان امن باشند.
3- هر روز پسته های خود را در آفتاب بچرخانید تا تمام پسته های شما از هر طرف کامل خشک شوند.
4- در این روش پسته های شما معمولا 3 الی 4 روزه خشک می شوند.
نحوه خشک کردن پسته در سایه
تمام مراحل خشک کردن پسته در آفتاب را انجام میدهیم، تنها تفاوتش این است که پستخ ها را در سایه قرار می دهی تا خشک شوند.دقت کنید این روش خشک کردن مانع از خندان شدن پسته های شما می شود.
خشک کردن پسته با استفاده از فر
این روش زمانی استفاده می شود که شرایط خشک کردن پسته را در آفتاب و یا سایه را نداشته باشید.
1- در یک قابلمه مناسب پسته های خود را بریزید و یک فنجان آب جوش و یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 2 دقیقه خیس بخورند.
2- بعد از مدت زمان گفته شده آن ها را آب کشی کنید.
3- پسته های آبکش کرده را روی سینی فر پهن کنید و دمای فر را روی 300 درجه قرار دهید.
4- بعد از گذشت10 الی 15 دقیقه فر را خاموش کنید و پسته ها را خارج کنید.
5- این روش باعث شور شدن و خوشمزه شدن پسته های شما می شود.
مایکروویو روشی برای خشک کردن پسته
اگر عجله داشتید و نمی توانستید از روش های بالا استفاده کنید این روش بسیار مناسب شماست.
1- پسته های خود را در یک ظرف مناسب برای مایکرویو بریزید و روی آن یک کاغذ مرطوب بگذارید.
2- دمای مایکروویو را روی حداکثر آن قرار دهید و آن ها را به مدت 5 الی 10 دقیقه در مایکرویو قرار دهید.
3- این روش سریعتر از روش های قبلی پسته های شما را خشک می کند اما ممکن است باعث تغییر طعم و مزه پسته های شما شود.
با استفاده از دستگاه خشک کن خشکبار
اگر می خواهید که پسته های خود را با بالاترین کیفیت ممکن خشک کنید از دستگاه خشک کن خشکبار استفاده کنید.
1- پسته های خود را در سینی های دستگاه خشک کن خود بچینید.
2- دمای دستگاه را روی 50 درجه سانتی گراد قرار دهید.
3- دستگاه را روشن کنید و پسته های خود را به مدت 8 الی 10 ساعت در دستگاه قرار دهید.
4- این روش اعث می شود پسته های شما بطور کاملا یکنواخت و با حفظ طعم و مزه خشک شوند.
نکات مهم خشک کردن پسته در خانه
- در مدت زمان خشک شدن، پسته ها خندان می شوند.اما اگر پسته ای دهانش را باز نکرد می توانید با استفاده از یک چاقو و یا سوزن یک شکاف کوچک در پسته ایجاد کنید تا هوا به دورن آن برسد.
- پسته ها را بیش از حد خشک نکنیدف این کار باعث سفت شدن و تغییر در طعم و مزه ی آن ها می شود.باید در حدی خشک شوند که نرم و لطیف باشند.
- رطوبت باعث کپک زدن و خراب شدن پسته های شما می شود در نتیجه آن ها را پس از خشک شدن در یک ظرف در بسته قرار دهید و در جای خنک آن را نگهداری کنید.
- می توانید پسته های خود را قبل از خشک کردن در یک محلولی از آب و سرکه و یا آب و لیمو ترش خیس کنید تا از رشد کپک جلوگیری کنید.