نحوه خشک کردن انجیر در خانه ( با ترفند و روش های مختلف)
انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی است که می توان با استفاده از آموزش های مختلف نحوه خشک کردن انجیر در خانه با ترفند و روش های مختلف این میوه را به یک میان وعده سالم و خوشمزه تبدیل کرد.
نحوه خشک کردن انجیر با روش های خانگی
نحوه خشک کردن انجیر با نور آفتاب
- برای خشک کردن حتما از انجیرهای رسیده استفاده کنید. بهترین نشانهی انجیر رسیده این است که از درخت به روی زمین میافتد. انجیرها را با آب سرد بشویید و خاک و آلودگیهای روی انجیرها را پاک کنید، سپس آنها را با یک حوله یا پارچهی نخی خشک کنید.
- اگر انجیرها بزرگ هستند، آنها را روی تختهی آشپزخانه گذاشته و از طول به دو نصف کنید تا سریعتر خشک شوند.
- اما اگر انجیرها تقریباً کوچک هستند، مثلاً عرضشان نهایتاً دو یا چهار سانتی متراست، میتوانید آنها را به صورت کامل و درسته خشک کنید.
- انجیرها را روی یک توری فلزی یا چوبی قرار دهید به گونهای که قسمت بریده آنها به سمت بالا و زیر پارچهی نخی باشد.
- روی آنها را با پارچهی نخی نازک مانند پارچه هایی که مخصوص خشک کردن هستند، بپوشانید تا مانع آسیب رساندن حشرات به انجیرها شوید.
- برای اینکه انجیرها به خوبی خشک شوند، زیر و روی آنها باید هوا جریان داشته باشد، پس از یک تختهی سفت مانند سینی فر استفاده نکنید.
- خشک کردن انجیرها با نور آفتاب زمانی بهترین نتیجه را دارد که هوای بیرون از خانه، بسیار گرم و خشک باشد. بنابراین تخته ها را در طول روز جلوی آفتاب بگذارید. دقت کنید که انجیرها را در سایه قرار ندهید، زیرا سریع خشک نمیشوند و ممکن است قبل از اینکه کاملاً آماده شوند، خراب شوند. در طول این مدت عصرها انجیرها را داخل خانه بیاورید و روز بعد با طلوع آفتاب در معرض نور خورشید قرار دهید.
- انجیرها را هر ۲ یا ۳ روز بچرخانید تا همهی سمتهایش به خوبی خشک شوند.
- انجیرها زمانی آماده هستند که با فشاردادن آنها هیچ شیرهای خارج نشود و پوستشان کاملا خشک و چروکیده باشد.
- اگر انجیرهای خشک شده کمی چسبناک هستند، میتوانید آنها را برای مدت زمان کمی داخل فر بگذارید تا کاملا خشک شوند.
- انجیرها را پس ازخشک شدن داخل ظرف در بسته یا کیسه های زیپدار قرار دهید و برای چندین ماه داخل یخچال و یا تا ۳ سال داخل فریزر نگهداری کنید.
نحوه خشک کردن انجیر با نخ
شما میتوانید انجیرهای کامل را داخل نخ کرده و در زیر نورآفتاب قرار دهید. در این روش انجیرها را به کمی آرد آغشته کنید و با استفاده از گیرهی لباس یا بند رخت نخ ها را به یکدیگر وصل کنید. توجه داشته باشید که اگر میخواهید انجیرها را آویزان کنید، نمیتوانید با پارچه از آنها در مقابل حشرات محافظت کنید.
نحوه خشک کردن انجیر در فر
- برای خشک کردن انجیرها در فر، دمای پایین و ثابت ضروری است. در این روش باید فر روی کمترین درجه باشد زیرا استفاده از دمای بالا باعث میشود که انجیرها بپزند. بنابراین دمای فر را روی ۶۰ درجهی سانتی گراد قرار دهید. اگر فرشما این دمای پایین را ندارد، آن را در کمترین دمای ممکن گذاشته و در فر را کمی باز بگذارید.
- انجیرها را به خوبی با آب بشویید و آلودگیها و خرابیهای میوه را به خوبی پاک کرده و با حولهی کاغذی یا پارچهی نخی خشک کنید.
- سپس انجیرها را روی تختهی آشپزخانه گذاشته و آنها را از بالا به پایین با استفاده از یک چاقوی تیز نصف کنید. اگر انجیرها بسیار بزرگ هستند، آنها را به چهار قسمت ببرید.
- انجیرها را روی قفسه ی فلزی قرار دهید، به گونه ای که قسمت بریده شدهی آنها به سمت بالا باشد. سعی کنید از یک توری سوراخدار استفاده کنید تا زیر و روی انجیرها خشک شود زیرا استفاده از سینی فر باعث میشود که انجیرها به طور یکنواخت خشک نشوند.
- انجیرها رابه مدت ۳۶ ساعت داخل فر بگذارید. دراین مدت در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت خارج شود و انجیرها بیش از اندازه داغ نشوند. اگر نمیخواهید فر به صورت مداوم روشن باشد، میتوانید آن را پس از گذشت نیمی از زمان مورد نیاز خاموش کنید و در صورت نیاز، آن را دوباره روشن کنید. حتماً انجیرها را طی فرایند خشک شدن مرتباً بچرخانید.
- زمانی که پوست انجیرها خشک و چروکیده شد، انجیرها آماده هستند. انجیرها را از فر بیرون آورده و بگذارید کاملاً خنک شوند، سپس آنها را در بستههای زیپدار یا ظروف در دار نگه در یخچال ویا فریزر نگه دارید.
نحوه خشک کردن انجیر با دستگاه خشک کن
- دستگاه را روی حالت میوه بگذارید. اگر دستگاه خشک کن گزینهی میوه را نداشت، آن را روی دمای ۵۷ درجهی سانتی گراد بگذارید.
- سپس انجیرها را با آب سرد بشویید و با یک پارچهی نخی خشک کنید. ساقهی انجیرها را با چاقو بریده و آنها را روی تختهی آشپزخانه به چهار قسمت ببرید.
- انجیرها را به مدت ۶ تا ۸ ساعت داخل دستگاه بگذارید. زمان مورد نیاز برای خشک شدن انجیرها به دمای هوای خانه و اندازهی انجیرها بستگی دارد. آنها را پس از ۸ ساعت با دست بررسی کنید که آیا خشک شدهاند یا خیر. دقت کنید که انجیرها همچنان باید نرم و قابل جویدن باشند. اگر این گونه بود، انجیرها آماده هستند.
- پس از آماده شدن انجیرها، سینی را با دقت از دستگاه خارج کرده و روی یک سطح نسوز بگذارید. صبر کنید تا انجیرها کاملاً خنک شوند، سپس آنها را داخل ظرف نگه دارید.
- انجیرهای خشک را داخل بستههای زیپدار یا ظروف در دار بریزید ودر داخل یخچال و یا فریزر نگهداری کنید.