هزینه بریج دندان ۱۴۰۲ + مزایا و معایب بریج دندان

در این مطلب از گهر به بررسی هزینه بریج دندان ۱۴۰۲به همراه مزایا و معایب آن می پردازیم. بریج دندان یک روش درمانی در زمینه دندانپزشکی است که برای جبران فاقد شدن یک یا چند دندان به کار می‌ رود. در این روش، دندان‌های مجاور به دندانهای فاقد جایگزین می‌شوند و بهم متصل می‌شوند. بریج دندان می‌تواند به صورت دائمی یا موقتی باشد و از مواد مختلفی مانند پلیمرهای متصل شونده، فلزات، سرامیک و یا ترکیبی از این مواد تشکیل شود.

هزینه بریج دندان ۱۴۰۲ + مزایا و معایب بریج دندان

هزینه بریج دندان ۱۴۰۲ + مزایا و معایب بریج دندان

هزینه بریج دندان در سال ۱۴۰۲

قیمت هر واحد بریج دندان در سال ۱۴۰۲ از ۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان تا ۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان (دو میلیون تا پنج میلیون تومان) است.
قیمت دقیق بریج یا پل دندان به مواردی چون نوع و جنس بریج، دستمزد دندانپزشک و برخی موارد دیگر بستگی دارد.

بریج دندان چیست؟

بریج دندانی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند برای جایگزین کردن یک یا چند دندان متوالی استفاده شود. این روش نسبت به ایمپلنت دندان، می‌تواند در مدت زمان خیلی کمتر انجام شود. علاوه بر این نیز، مزایای زیادی دارد که می‌توانید از آن بهره‌مند شوید.

بریج به معنای پل است. پایه‌های پل در واقع دو دندان طرفین محل دندان کشیده شده است. پایه‌ها مقداری تراش می‌خورند تا روکش دندان بتواند در ابعاد دندان‌های طبیعی روی آن قرار بگیرند.این پل شامل یک یا چند عدد دندان مصنوعی است که در کنار بقیه دندان‌ها قرار می‌گیرند. به دندانی که بین پایه‌ها قرار می‌گیرد، پونتیک گفته می‌شود.

 

مواد سازنده بریج

بریج عموما از ترکیب یک لایه چینی به نام پرسلن در روی کار و لایه‌ای فلزی در زیر کار تشکیل می‌شود. ماده جدیدتری که برای ساخت بریج به کار می‌رود، زیرکونیا نام دارد. این ماده تطابق رنگ و ظرافت بیشتری نسبت به پرسلن دارد. به علت این ظرافت بیشتر لثه کمتر تحریک شده و بر خلاف پرسلن به مرور زمان باعث تیرگی لثه نمی‌شود.

مزایای بریج دندانی

همانطور که اشاره شد، بریج دندانی با قرارگیری به جای دندان از دست رفته، می‌تواند بسیاری از مشکلات را رفع کند و یا از به وجود آمدن آنها جلوگیری نماید. از جمله مزایای بریج دندان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

ایجاد طرح لبخند زیبا

تسهیل در فرآیند جویدن

بهبود صحبت کردن و تکلم

جلوگیری از فشار وارد شدن به دندان‌های دیگر و توزیع نیرو بین دندان‌ها و فک

جلوگیری از حرکت دندان‌ها و کج شدن آنها

انواع بریج دندان

به طور کلی چهار نوع پل دندانی وجود دارد:

1- پل دندانی سنتی

به این پل‌ها اصطلاحاً بریج ساده گفته می‌شود و از گذشته به عنوان روشی رایج برای جایگزین نمودن دندان از دست رفته در نظر گرفته می‌شد. این پل شامل تعدادی دندان مصنوعی است که در کنار دندان‌های طبیعی قرار می‌گیرند و به آنها وصل می‌شوند. برای نصب این پل درون دهان، لازم است دندان‌های کناری از استحکام بالایی برخوردار باشند. در ابتدا دندانپزشک باید مینای دندان‌های کناری را کمی‌تراش بدهد. سپس بریج را بین دندان‌ها وصل کرده و آن را محکم نماید.

2- پل دندانی کانتی لور

از کانتی لور معمولاً برای پر کردن جای خالی یک دندان استفاده می‌شود. برای نصب آن لازم است یک دندان طبیعی در سمت چپ یا راست جای خالی دندانی که کشیده شده است وجود داشته باشد. به این ترتیب دندانپزشک دندان طبیعی را کمی‌ تراش داده و پل را سوار می‌کند.

3- بریج دندانی مریلند

بریج مریلند، نوع دیگری از پل دندانی است که مشابه پل‌های سنتی نصب می‌شود. برای نصب این نوع پل، به وجود دو دندان طبیعی نیاز است. یعنی لازم است در هر دو طرف دندان کشیده شده، حداقل یک دندان طبیعی وجود داشته باشد. بزرگترین تفاوت این بریج با بریج‌های دیگر در این است که نیازی به تراشیدن مینای دندان نیست. بلکه با استفاده از بال‌هایی از جنس فلز یا پرسلین، پل به پشت دندان‌های طبیعی چپ و راست متصل می‌شود.

4- بریج بر پایه ایمپلنت

این بریج همانطور که از نامش پیداست، نیاز به ایمپلنت دارد. در شرایطی که بیمار بیش از یک دندان خود را از دست داده باشد، می‌توان برای درمان از این نوع بریج استفاده نمود. در این روش بدون کمک گرفتن از دندان‌های کناری و تراش مینای آنها، از ایمپلنت برای نگه داشتن و استحکام بریج استفاده می‌شود. معمولا دو پایه ایمپلنت در استخوان قرار گرفته و سه دندان روی آنها سوار می‌شوند.

پل دندان یا ایمپلنت دندان، کدام بهتر است؟

می‌توان گفت بریج و ایمپلنت کاربردهای یکسانی دارند و برای یک هدف مشترک یعنی جایگزین کردن دندان کشیده شده، طراحی و ساخته شده‌اند. اما تفاوت‌هایی هم با هم دارند.

یکی از مهمترین تفاوت‌های بین بریج و ایمپلنت، دائمی نبودن بریج است. به عبارت دیگر بریج‌ها معمولاٌ بین ۵ تا ۱۵ سال دوام دارند و پس از آن باید تعویض شوند.
در حالیکه ایمپلنت دوام بسیار بالاتری دارد. اما تشخیص اینکه بریج برای جایگزین کردن دندان شما مناسب‌تر است یا ایمپلنت، کاملاً به نظر متخصص بستگی دارد.

معایب بریج دندان

بریج دندان، در کنار مزایای خود، معایبی هم دارد.

شاید بزرگترین عیب پل دندانی این باشد که باید بخشی از مینای دندان تراشیده شود.

عیب دوم این است که در خیلی از موارد، دندان‌های مصنوعی (پل بریج) به دندان‌های طبیعی وصل می‌شوند و در استخوان فک قرار نمی‌گیرند. از این رو، ممکن است استخوان ناحیه دندان کشیده شده دچار تحلیل شود.

 

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه