نکات کلیدی ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت

پیش از آغاز بحث اصلی بد نیست نگاهی گذرا به مفهوم و دلایل ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت بپردازیم. ثبت شرکت نوعی توافق نامه بین اشخاص حقیقی و حقوقی است که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به فعالیت‌های تجاری کسب و کار خود جامه قانون بپوشانند. پیش از ثبت شرکت، سازمان و یا شرکت مربوطه توانایی انجام فعالیت‌های تجاری را به صورت قانونی ندارند. ثبت شرکت فواید و مزایای خاصی نیز برای اشخاص و کسب و کارها ایجاد می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید در مقاله ثبت شرکت اطلاعات بیشتری کسب کنید.

هنگام ثبت شرکت، اطلاعات دقیق و کاملی همچون نام اعضای هیئت مدیره، آدرس و شماره تماس شرکت و… در سازمان ثبت اسناد و املاک کشوربایگانی می‌شود. در صورتی که هر گونه تغییری در اطلاعات شرکت صورت بگیرد، باید روند ثبت تغییرات شرکت آغاز شود وگرنه این تغییرات در سازمان‌ها، بانک‌ها و… اعمال نمی‌شود. در صورت تمایل می‌توانید با مطالعه مقاله ثبت تغییرات شرکت اطلاعات بیشتری کسب کنید.

نکات کلیدی ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت

مهم ترین نکات برای ثبت شرکت

ثبت شرکت نیز همانند سایر مسائل حقوقی و اداری دارای پیچیدگی‌های مختص به خودش است. در این مطلب قصد داریم با ارائه مهم‌ترین نکات درباره ثبت شرکت این فرایند را برای شما تسهیل کنیم.

انتخاب شریک مناسب برای ثبت شرکت

به عنوان تعریف شرکت می‌توان گفت اجتماع دو یا چند نفر که در مسیر پیش برد اهداف مادی با یکدیگر همکاری می‌کنند. در قانون تجارت ایران ذکر شده است که امکان ثبت شرکت به صورت یک نفره وجود ندارد؛ در نتیجه با توجه به نوع شرکت خود باید شریک یا شرکایی را برای خود برگزینید. در انتخاب شریک مناسب دقت کافی داشته باشید تا در آینده از مشکلات شریک نامناسب در امان باشید.

انتخاب قالب تجاری یا نوع شرکت

به لحاظ قانونی در کشور ما 7 نوع شرکت قابل ثبت وجود دارد.

  • سهامی خاص و سهامی عام
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط غیر سهامی
  • شرکت مختلط سهامی
  • شرکت نسبی
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف

متقاضی ثبت شرکت، پیش از آغاز فرایند ثبت شرکت باید با مطالعه درباره هر یک از قالب‌های تجاری و شرایط مختلفی مثل میزان تعهدات و اختیارات افراد، میزان سرمایه و… با دقت نوع شرکت خود را انتخاب کند.

تعیین و تامین میزان سرمایه اولیه شرکت

یکی از مواردی که نوع شرکت در آن دخیل است، حداقل میزان سرمایه اولیه است. این سرمایه اولیه باید با تفکر و کارشناسی و دقت فراوان تعیین شود؛ زیرا در صورتی که در آینده این میزان سرمایه اولیه، پاسخگوی نیاز شرکت نباشد و لازم باشد که سرمایه اولیه شرکت افزایش یا کاهش را تجربه کند، وقت و سرمایه بسیاری را طلب می‌کند.

برگزیدن نام شرکت

یکی از مهم‌ترین مباحث بازاریابی و برندسازی برای شرکت انتخاب نام مناسب است. اما مطابق قانون برای انتخاب نام شرکت آزادی بسیاری نداریم و چارچوب‌هایی برای انتخاب نام شرکت تعریف شده است. برخی از این چارچوب‌ها عبارتند از:

  • نام انتخابی باید ریشه فارسی داشته باشد
  • نباید از حروف لاتین در آن استفاده شده باشد
  • مغایرتی با شئونات اسلامی و فرهنگی کشور نداشته باشد
  • تکراری نباشد و اسم خاصی داشته باشد
  • نباید از اعداد به زبان ریاضی نام برده شود بلکه باید به صورت حروف از آن‌ها استفاده شود
  • از نام و عناوین شهدا، شعرای معاصر، ائمه، دانشمندان معاصر و… در آن استفاده نشده باشد

آدرس شرکت

هنگام ثبت شرکت متقاضی ملزم به ارائه آدرس دقیق و کامل محل فعالیت شرکت است. تمامی نامه‌ها و مدارک ارسالی از سوی سازمان‌های مربوطه به این آدرس ارسال خواهند شد. در صورتی که محل خاصی برای فعالیت وجود نداشته باشد، ارائه آدرس منزل مسکونی متقاضی انجام می‌شود.

مدارک لازم برای ثبت شرکت

یکی از مهم‌ترین نکات برای ثبت شرکت همراه داشتن تمامی مدارک لازم است. کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره و شرکای شرکت از جمله مدارک عمومی هستند که برای ثبت شرکت درخواست می‌شوند؛اما مدارک خصوصی برای ثبت شرکت با وابستگی به نوع شرکت تغییر می‌کنند. برای اطلاع از مدارک کامل برای ثبت شرکت مقاله ثبت شرکت را مطالعه کنید.

نکات کلیدی ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت

مهم ترین نکات برای ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت نیز نیازمند پیروی از برخی نکات است که در این بخش به برخی از مهم ترین نکات برای ثبت تغییرات شرکت اشاره می‌کنیم.

تغییر نام شرکت

اگر شرکتی علاقمند به تغییر نام خود باشد، نیاز به اجرای برخی اصول و تشریفات دارد. بدین منظور، باید یک مجمع عمومی فوق‌العاده با حضور اعضای شرکت تشکیل شود، صورتجلسه تغییر نام شرکت تنظیم شود و تمامی اعضا آن را امضا کنند. تغییر نام نیز همانند انتخاب نام شرکت هنگام ثبت شرکت از همان قوانین نامگذاری پیروی می‌کند.

تغییر موضوع فعالیت شرکت

در صورت توافق بین اعضای شرکت، موضوع فعالیت شرکت نیز می‌تواند تغییر کند. بدین منظور باید یک مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل شود و در آن صورتجلسه‌ای با موضوع تغییر موضوع فعالیت شرکت توسط اعضای شرکت تایید شود. پس از مدتی، باید صورتجلسه تغییر موضوع فعالیت و دیگر مدارک لازم مانند کپی شناسنامه و وکارت ملی تمامی اعضای شرکت، کپی آخرین تغییرات شرکت، یک نسخه از روزنامه رسمی که آگهی تاسیس در آن چاپ شده باشد، به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود تا تغییرات مورد نظر رسما ثبت شوند.

تغییر نوع شرکت

تغییر نوع شرکت که بعضا با نام تبدیل شرکت از آن یاد می‌شود، باعث از بین رفتن شخص حقوقی سابق نمی‌شود بلکه فقط باعث تغییر شکل آن می‌شود. این تغییر باعث ایجاد وقفه در فعالیت شرکت نمی‌شود و شرکت پس از تغییر نوع می‌تواند همانند سابق به فعالیت خود ادامه دهد. تغییر نوع شرکت‌ها فقط در 3 قالب قابل اجرا است:

  • تبدیل شرکت سهامی عام به سایر انواع شرکت‌ها
  • تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام
  • تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی عام یا سهامی خاص

تغییر سرمایه شرکت

پیش از تاسیس شرکت براوردهای مالی برای تعیین میزان سرمایه اولیه شکل می‌گیرد اما ممکن است با وجود بحران‌های مالی نظیر نوسانات ارزها، سرمایه شرکت دچار افزایش یا کاهش قابل ملاحظه‌ای شود. برای تغییر سرمایه شرکت، هیئت مدیره شرکت باید ۴۵ روز قبل از برگزاری مجمع فوق‌العاده پیشنهاد خود را به بازرسان ارائه دهند. بازرسان شرکت پس از بررسی پیشنهاد هیئت مدیره، پاسخ نهایی خود را در مجمع عمومی فوق‌العاده اعلام می‌کنند.

مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت

برای ثبت تغییرات شرکت در هر بخشی نیاز به برخی مدارک وجود دارد که در دسترس بودن تمامی آن‌ها سهولت در روند ثبت تغییرات شرکت را به دنبال دارد. برای اطلاع بیشتر از مدارک لازم برای هر بخش از تغییرات شرکت می‌توانید با مشاوران باتجربه «های ثبت» مشورت کنید.

نکات کلیدی ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت

سوالات متداول

آیا پس از ثبت شرکت نیاز به اقدامی از سوی متقاضی وجود دارد؟

پس از ثبت شخصیت حقوقی جدید انجام برخی اقدامات الزامی است. انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی، اخذ کد اقتصادی، پلمب دفاتر تجارتی از این قبیل اقدامات هستند.

آیا می‌توان چندین تغییر را در یک صورتجلسه برای شرکت انجام داد؟

این اقدام وابسته به نوع تصمیمات اتخاذ شده است.

برای ثبت شرکت به چند شریک نیاز داریم؟

حداقل تعداد شرکا وابسته به نوع شرکت است برای مثال شرکت با مسئولیت محدود با یک شریک و شرکت سهامی خاص با دو شریک به ثبت می‌رسد.

هزینه ثبت شرکت چقدر است؟

این هزینه وابسته به برخی عوامل مانند نوع شرکت، میزان سرمایه اولیه و… است.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه