درمان سرفه کودکان در خواب

امتیاز دهید
  • سرفه یک مکانیسم فیزیولوژیکی و یک واکنش غیر ارادی در بدن محسوب می شود. سرفه در هنگام خواب در کودکان بسیار رایج است و این مسئله موجب نگرانی بسیاری از والدین می شود. به طور خلاصه دلیل عمده سرفه کودکان در هنگام خواب دراز کشیدن کودک و پر فشار شدن و حرکت کم مخاط مجاری تنفسی است که در این وضعیت مجاری هوا و مخاط خشک شده و در نتیجه کودک شما شروع به سرفه کردن می کند. در این بخش از گهر می­خواهیم به بررسی درمان سرفه کودکان در هنگام خواب و علت آن بپردازیم.

درمان سرفه کودکان در هنگام خواب

  • درمان سرفه کودکان در خواب
  • سرفه یک مشکل شایع و آزاردهنده در بین کودکان است، و به خصوص اگر خواب کودک را مختل کند بسیار دردسرساز خواهد بود. سرفه در حقیقت نتیجه پایین بودن سطح ایمنی در میان بچه ها، به ویژه در نوزادان، شیرخواران و کودکان نوپا است. بنابراین، مادران همیشه به دنبال یافتن راه حل هایی برای درمان سرفه های شبانه کودکان دلبندشان هستند، تا شاید بتوانند بدون اینکه مجبور شوند به دکتر مراجعه کنند مشکل سرفه های شبانه کودکان را حل نمایند.
  • اگر شما هم مادر یک کوچولوی دوست داشتنی هستید و در مورد سرفه کردن فرزندتان نگرانید، با ما همراه شوید و ادامه مطلب را بخوانید. زیرا در ادامه مقاله لیستی از چند درمان خانگی موثر و تست شده برای بهبود سرفه در کودکان آورده شده است. اما قبل از رسیدن به بخش درمان، بیایید در ابتدا نگاهی به برخی از دلایل عمده سرفه در بچه ها بیندازیم.

دلیل سرفه های شبانه کودکان چیست؟

فرزند شما بنا به هر یک از دلایل ذکر شده در زیر ممکن است سرفه کند:

  1. عفونت: ابتلا به عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا می تواند منجر به سرفه در کودکان شود.
  2. ریفلاکس اسید: یکی از علائم ریفلاکس اسیدمعده، سرفه کردن است. البته برای تأیید اینکه آیا علت سرفه فرزندتان، ریفلاکس اسید است یا خیر، باید به دنبال سایر علائم این مشکل باشید.
  3. آسم: متاسفانه تشخیص آسم می تواند سخت باشد، زیرا علائم آن از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. اما سرفه همراه با خس خس، که ممکن است در شب بدتر شود، یکی از علامت های بی شمار آسماست. یکی از علائم دیگر آسم ممکن است سرفه ای باشد که با افزایش فعالیت بدنی و یا در حین بازی ظاهر می شود.
  4. آلرژی یا سینوزیت: ممکن است علت سرفه های شبانه کودکان حساسیت باشد. برخی از آلرژی های سینوس می توانند باعث سرفه طولانی مدت شوند.
  5. سیاه سرفه: مشخصه این بیماری سرفه مكرر است و صدایی به دنبال آن در یک تنفس به گوش می رسد كه مثل “فریاد زدن” است که به آن دم صدادار یا ” whooping” می گویند.

برای برطرف ساختن سرفه های شبانه کودکان و سایر علائم ناشی از بیماری هایی مانند سیاه سرفه، آسم و عفونت، باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کرده و دستورالعمل ها و درمان های وی را دنبال کنید. البته که ممکن است امتحان کردن درمان های خانگی مانند مواردی که در زیر درباره آن ها صحبت خواهیم کرد به فرزند شما کمک کنند تا کمی تسکین یابد، اما به یاد داشته باشید که تنها در صورت تأیید پزشک متخصص اطفال، مجاز به استفاده از این روش ها هستید.

درمان سرفه کودکان در خواب

درمان سرفه های شبانه کودکان

هوای سرد اساساً می تواند یکی از دلایل مهم سرفه و سرماخوردگی در کودکان باشد. این مساله می تواند به دلیل آلرژی غذایی، آلرژی به گرد و غبار و یا برخی بیماری های زمینه ای تاثیرگذار بر سلامتی مانند برونشیت (التهاب برونش ها یا همان نایژه ها در ریه)، عفونت در گلو و یا ریه ها باشد.

سرفه کردن کودکان در کل شب نه تنها باعث آزار دیدن این بچه ها و والدینشان شده، بلکه می تواند خوابشان را نیز مختل کند. در نتیجه این امر انرژی آن ها تخلیه شده و در طول روز احساس خستگی می کنند. اگر فرزند نوپای شما نیز شب ها سرفه می کند و از این بابت در عذاب هستید، از روش های درمانی زیر غافل نشوید، زیرا به حل مشکل کمک بسیاری خواهند کرد.

  1. روغن اکالیپتوس

اگر فرزند شما کمتر از 2 سال دارد، می توانید چند قطره روغن اکالیپتوس را روی بالش و ملافه های او بریزید. این روغن سوراخ های بینی او را باز می کند و سرفه هایش را فوری تسکین می دهد. همچنین می توانید چند قطره روغن اکالیپتوس روی لباس کودک خود بریزید. البته این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که اگر فرزند شما خیلی کوچک است، روغن را هرگز بر روی گلو او ماساژ ندهید.

  1. سوپ گرم

به دلبند خود یک کاسه سوپ سبزیجات یا سوپ مرغ گرم بدهید و ببینید که این غذای خوشمزه و مقوی، چگونه باعث تسکین سرفه و یا گلودرد می شود.

درمان سرفه کودکان در خواب

  1. قرص های لوزی شکل مخصوص گلو

بر طبق تجربه مشخص شده هنگامی که قرص های لوزی شکل “روی” هر 2 تا 3 ساعت یک بار مصرف می شوند، می توانند سرفه و سرماخوردگی را درمان کنند. این قرص ها همچنین موجب تسکین تحریک ناشی از التهاب گلو می شوند و در نتیجه سرفه های حاصل از عفونت را درمان می کنند.

در کشور هند برای درمان سرفه های شبانه کودکان به آنها شیرینی های مخصوصی به نام شیرینی های سنگی (میشری) نیز داده می شود تا بتواند تحریک گلو را که باعث سرفه می شود، بهبود بخشد. گفته می شود هر چیزی مانند قرص های لوزی یا آب نبات که بتواند بزاق را تحریک کند و گلو را مرطوب نگه دارد، باعث تسکین گلودرد شده و تحریک گلو را از بین می برد.

  1. شیر زردچوبه

زردچوبه این ادویه پرکاربرد و خوشرنگ، دارای خواص ضدباکتری نیز است که برای سرفه های شبانه کودکان در خواب کاربرد دارد. در یک لیوان شیر گرم، یک قاشق چای خوری زردچوبه را مخلوط کنید و از فرزند خود بخواهید تا آن را بنوشد. این یک معجون بی نظیر و بسیار مفید است. به یاد داشته باشید که بچه های کوچک ممکن است نتوانند یک لیوان کامل شیر زردچوبه را بنوشند، بنابراین در ابتدا فقط با دادن چند قاشق از این مخلوط به آن ها شروع کنید و سپس به تدریج بیشتر پیش بروید.

درمان سرفه کودکان در خواب

  1. مخلوط زردچوبه و عسل

همانطور که گفتیم زردچوبه خاصیت ضد باکتری دارد و از سوی دیگر عسل گلو را تسکین می دهد، در نتیجه ترکیب این دو ماده مفید و دادن آن به بچه ها، از شر سرفه، به ویژه سرفه های خشک شبانه در کودکان نوپا راحت می شوید. خوشبختانه درمان های خانگی مانند اینها به راحتی برای همه قابل دسترسی هستند، زیرا از لوازم ضروری موجود در آشپزخانه تهیه می شوند. فقط این را در نظر داشته باشید که در صورتی مجاز به دادن عسل به فرزندتان هستید که بیش از یک سال سن داشته باشد.

  1. استنشاق دود ریشه زردچوبه سوخته

سوزاندن ریشه زردچوبه و استنشاق دود حاصل از آن (که با نام Dhoom Paan نیز شناخته می شود)، یک درمان خوب و موثر برای تسکین و بهبود سرفه است. برای انجام این کار، چند برگ زردچوبه را در زغالی که در حال سوختن است قرار دهید، سپس مقداری زردچوبه را بالای برگ ها قرار داده و بگذارید تا بسوزد. حالا دود خارج شده از آن را استنشاق کنید. به همین راحتی می توانید از این راهکار درمانی بهره ببرید!

  1. زنجبیل و عسل

خاصیت آنتی هیستامینی زنجبیل به درمان آلرژی کمک می کند، که یکی از دلایل عمده سرفه است. به علاوه زنجبیل در بهبود سرفه مداوم نیز بسیار موثر و مفید است. آب زنجبیل خرد شده، هنگامی که با عسل مخلوط شود، التهاب گلو را تسکین می دهد و سرفه را درمان می کند. البته به دلیل وجود عسل، باز هم بعد از گذر از یک سالگی، می توان از این ترکیب برای درمان سرفه در بچه ها استفاده کرد.

  1. بالا قرار دادن سر

در برخی موارد، علت اینکه کودکان در طول شب سرفه می کنند این است که مخاط از پشت بینی به داخل گلوی آن ها فرو می ریزد و باعث سرفه مداوم در طول شب می شود. بنابراین، بالا قرار دادن سر فرزندتان با چند بالش، باعث کاهش ورود مخاط به گلوی او شده و در نتیجه در طول شب کمتر سرفه خواهد کرد.

  1. ماساژ دادن

روغن خردل را گرم کنید و مقداری سیر خرد شده به آن اضافه کنید. بگذارید تا این ترکیب خنک شود، سپس آن را در سراسر بدن فرزند کوچک خود به خصوص در نواحی گلو، سینه، پشت، کف دست ها و زیر پاها پخش کرده و با ملایمت ماساژ دهید. روغن خردل بدن را گرم نگه می دارد و سیر با داشتن خواص ضدمیکروبی می تواند عفونت ها را دفع کند. با این حال، هنگام ماساژ دادن قفسه سینه و کمر کودک، به هیچ عنوان فشار زیادی به این بخش ها وارد نکنید. ماساژ دادن در بچه ها باید به آرامی انجام شود.

  1. ریحان و عسل

درمان سرفه کودکان در خواب

  • گیاه ریحان سطح ایمنی بدن را افزایش می دهد و از بروز انواع عفونت ها جلوگیری می کند. برگ های ریحان دارای خاصیت خلط آور بوده که باعث نازک شدن مخاط و درمان گرفتگی قفسه سینه می شوند.این گیاه خوش عطر و طعم، همچنین بر روی اعصابی که باعث سرفه می شوند عمل می کند.
  • از طرف دیگر، عسل دارای خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی است و در نتیجه جلوگیری از عفونت ، گلو را آرام می کند. بنابراین، وقتی آب برگ های ریحان با عسل مخلوط شده و به کودکان بالای یک سال (دادن عسل به بچه های زیر یک سال ممنوع است) داده می شود، به احتمال فراوان سرفه آن ها تسکین خواهد یافت.
  • البته به غیر از این موارد، می توانید چندین گزینه موثر دیگر مانند غرغره کردن آب و نمک را نیز برای رفع سرفه فرزند خود امتحان کنید. برای انجام این کار، در یک لیوان آب گرم، کمی نمک حل کنید. به فرزندتان یاد دهید تا آب و نمک را در گلوی خود غرغره کند.
  • غرغره با آب نمک گرم برای سه بار در روز، می تواند التهاب گلو را کاهش دهد و در نتیجه گلو درد در این بچه ها تسکین خواهد یافت. به علاوه غرغره آب گرم مخلوط شده با نمک و زردچوبه، می تواند عفونت گلو را نیز درمان کند زیرا گفته می شود که زردچوبه و نمک هر دو دارای خواص ضدباکتری هستند.
  • یک روش عالی دیگر برای جلوگیری از سرفه کردن بچه ها در شب های زمستان، قرار دادن یک دستگاه بخور یا مرطوب کننده در اتاق فرزندتان است. این دستگاه، رطوبت را به هوای خشک زمستانی داخل اتاق اضافه کرده و در نتیجه از سرفه جلوگیری می کند. به یاد داشته باشید که حتما دستگاه مرطوب کننده را مرتباً تمیز کنید تا در داخل آن کپک نزند.
  • و در نهایت این مساله را در ذهن خود نگه دارید که اگرچه سرفه های شبانه کودکان مشکل جدی نیست. با این حال، هرگز نباید از درمان آن غافل شوید. تست کردن انواع روش های خانگی برای درمان سرفه در هر خانواده ای خصوصا در کشورهای آسیایی مانند ایران و هندوستان، بسیار معمول است. با این حال، اگر سرفه فرزند شما حتی پس از انجام و امتحان کردن همه روش های درمانی خانگی همچنان ادامه داشت، توصیه می شود در اسرع وقت با پزشک او مجددا مشورت کنید.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

ارسال دیدگاه