3 هزار بیکار دکترای تخصصی دارند

دسته بندي : گوناگون,⭐ اخبار
تاريخ : 31 مرداد

طبق آخرین گزارش اعلامی از سوی مرکز آمار ایران در پایان سال گذشته در مجموع بیش از ۲میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بیکار در کشور وجود دارند. هرچند مرکز آمار ایران در جزئیات این آمار مشخص نکرده که چه میزان از این بیکاران فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند اما نرخ بیکاری بیش از ۲۵ درصدی جوانان نشان می‌دهد که از هر ۴ جوان یک نفر بیکار است.

 

در مورد جزئیات بیکاری جوانان روز گذشته نیز آماری منتشر شد که طبق آن ۷۶۸ هزار تحصیلکرده در ۱۷ رشته متقاضی شغلی هستند و از این میان ۳هزار و ۳۸۸ نفر مدرک دکترای تخصصی دارند. طبق گزارش مهر، بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته ۷۶۸ هزار بیکار در کشور دارای تحصیلات فوق‌دیپلم تا دکترای تخصصی هستند که در این بین ۵۰۵هزار نفر دارای لیسانس و ۲۰۷ هزار نفر فوق دیپلم هستند، ضمن اینکه بیشترین تعداد بیکاران دانشگاهی نیز در رشته‌های علوم انسانی و هنر، علوم اجتماعی، بازرگانی، حقوق و مهندسی ساخت و تولید هستند.

 

این در حالی است که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در روزهای اخیر در مراسم تودیع و معارفه وزرای اقتصادی کشور با اعلام اینکه امروز اشتغال و تورم ۲ چالش اصلی و اساسی کشور محسوب می‌شود گفته است: دولت در نظر دارد برنامه‌هایی را به صورت فوری و اضطراری در حوزه اشتغال کشور اجرا کند. طی چند دهه اخیر جامعه با گرایش روزافزون جوانان برای ورود به دانشگاه‌ها مواجه بوده و این روند همچنان ادامه دارد. اغلب افرادی که دوره متوسطه تحصیلی را طی می‌کنند یک نگاه جدی برای ورود به دانشگاه و دریافت یک مدرک را دارند. این مسئله به حدی رسیده که امروز در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی که جوانان از آنها فارغ‌التحصیل می‌شوند، بازار کاری وجود ندارد و به اصطلاح بازار کار بسیاری از رشته‌ها اشباع شده است.

 

آن طور که برخی کارشناسان می‌گویند، یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث به وجود آمدن این شرایط شده است، ارتباط نداشتن صحیح و منطقی بین دانشگاه و بازار کار است تا جایی که هر یک از این بخش‌ها به صورت کاملا جزیره‌ای و جدا از دیگری کار می‌کنند. دانشگاه‌ها امروز در رشته‌های گوناگونی بدون توجه به نیاز واقعی بازار کار دانشجو تربیت می‌کنند، اما بازار کار تنها به آن بخشی از فارغ‌التحصیلان توجه دارد که بتواند نیاز واقعی خود به نیروی کار را برطرف کند. باقی ماندن این شرایط درباره اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و ناتوانی دانشگاه‌ها یا بی‌توجهی دانشجویان بر لزوم کسب مهارت‌های شغلی مورد نیاز بازار کار، باعث شده تا همواره نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که انتظار می‌رود باید در وضعیت مناسبی باشد، بیش از سایر گروه‌ها و حتی تا ۲ برابر متوسط نرخ بیکاری کشور باشد.ناشناخته ماندن ظرفیت‌های قابل ارائه مراکز فنی و حرفه‌ای کشور در بحث مهارت آموزی و کم‌توجهی دانشجویان به نیازهای واقعی بازار کار، علاوه بر اینکه باعث افزایش تعداد بیکاران فارغ‌التحصیل در رشته‌های گوناگون شده است، زمینه بی‌اعتمادی کارفرمایان به این گروه‌ها را نیز دامن می‌زند؛ به نحوی که کارفرمایان تصور نزدیک به یقین دارند تنها مهارت فارغ‌التحصیلان جویای کار کشور در کنار داشتن یک مدرک تحصیلی است.

جزئیات بیکاری در رشته‌های دانشگاهی

بر این اساس مجموعا ۷۶۸ هزار و ۵۱ نفر بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۲۰۷ هزار و ۳۱۰ نفر دارای مدرک فوق دیپلم، ۵۰۵ هزار و ۱۰ نفر دارای مدرک لیسانس، ۵۲ هزار و ۱۶۹ نفر فوق لیسانس و دکترای حرفه‌ای و ۳ هزار و ۳۸۸ نفر نیز دارای مدرک دکترای تخصصی هستند. بیشترین تعداد بیکاران در رشته‌های مهندسی، ساخت و تولید با ۲۵۱ هزار و ۴۰۲ نفر است و پس از آن نیز ۲۲۲هزار و ۱۱۲ نفر در رشته‌های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق قرار دارند. از مجموع بیش از ۷۶۸ هزار نفر بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی، ۳۶۳ هزار و ۷۴۰ نفر مرد و ۴۰۴ هزار و ۳۱۱ نفر نیز زن هستند. بالاترین تعداد مردان بیکار در رشته مهندسی، ساخت و تولید با ۱۷۸ هزار و ۴۶۱ نفر است و بیشترین تعداد زنان بیکار نیز با ۱۳۴ هزار و ۷۹۱ نفر در رشته علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند.

 

مجموعا ۱۰۰ هزار و ۹۱۲ نفر مرد و زن در رشته‌های علوم انسانی و هنر بیکار هستند و ۷۶ هزار و ۱۹۱ نفر نیز در علوم، ریاضی و کامپیوتر جزء بیکاران محسوب می‌شوند. ۳۸ هزار و ۴۳۸ نفر در رشته‌های کشاورزی و دامپزشکی، ۲۵ هزار و ۹۹۷ نفر در رشته‌های بهداشت و رفاه (بهزیستی) و ۱۷ هزار و ۴۰۷ نیز در رشته خدمات بیکار هستند. از کل ۷۶۸ هزار بیکار فارغ‌التحصیل دانشگاهی کشور ۱۳هزار و ۴۵ نفر رشته تحصیلی خود را اظهار نکرده‌اند. از ۵۲ هزار و ۱۶۹ نفر بیکار فوق‌لیسانس و دکترای حرفه‌ای، ۱۱ هزار و ۸۸۶ نفر در رشته‌های علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق تحصیل کرده‌اند و ۱۲ هزار و ۳۵۳ نفر نیز دارای مدرک رشته های مهندسی، تولید و ساخت هستند. ۹ هزار و ۶۰۷ نفر نیز در رشته علوم، ریاضی و کامپیوتر و ۶ هزار و ۷۸۱ نفر نیز در رشته علوم انسانی و هنر بوده‌اند. سهم سایر رشته‌ها از این موارد کمتر بوده است.

منبع: سلامت نیوز

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي