راهنمای نورپردازی خانه ؛ اتاق، پذیرایی، آشپزخانه

تاريخ : 25 بهمن

یکی از مهمترین عواملی که در دکوراسیون هر خانه ای اهمیت زیادی دارد، نورپردازی است. نورپردازی اتاق، آشپزخانه، نشیمن و … . گهر در این بخش راهنمای نورپردازی خانه را برای شما عزیزان منتشر می کند.

راهنمای نورپردازی خانه ؛ اتاق، پذیرایی، آشپزخانه, پورتال خبری فرهنگی گهر

راهنمای نورپردازی خانه ؛ اتاق، پذیرایی، آشپزخانه

برای ایجاد نورپردازی اصولی در منزل چه باید کرد ؟

مشخص کردن میزان نور مورد نیاز

وقتی برای نورپردازی فضای مورد نظر اقدام می نمایید، حتما توجه داشته باشید که میزان نور مورد نیاز فضا، بسته به نوع کاربری محیط تغییر می کند و در مرحله بعد باید مشخص شود که ویژگی های دکوراسیون فضا و عناصر موجود در آن، چه تاثیری بر نور محیط خواهند داشت.

توجه کنید که نوع رنگ ها، سطوح و بافت هایی است که در دکوراسیون فضا وجود دارند، به شما در تعیین میزان نور مورد نیاز محیط یاری می دهد. فراموش نکنید که رنگ سفید، ۸۰ درصد نور را منعکس می کند، در حالی که رنگ مشکی تنها ۴ درصد نور را به فضا منعکس و مابقی را جذب می کند و به همین خاطر اگر فضای مورد نظر شما دارای رنگ های رنگ های روشن و سطوح صاف و صیقلی باشد، باعث می شود تا  درصد بالایی از نور را منعکس کنند و اگر از رنگ های تیره و بافت های خشن در دکوراسیون استفاده شده باشد، آنگاه بخش زیادی از نور را جذب خود می کنند.

در صورتی که در منزل شما آینه براق و صیقلی، کاشی های براق و شبه آینه ای با رنگ های روشن استفاده شده باشد، گاهی تا ۹۰ درصد نور را منعکس می کنند. به همین دلیل بهتر است بدانید که فضاهایی که دارای این سطوح باشند، به طور طبیعی به میزان نور کمتری نیاز دارند.

توجه به اندازه اتاق و ارتفاع سقف، از نکات مهم و تاثیر گذار در نورپردازی محیط است. برای مثال در صورت داشتن سقف بلند در منزل خود، برای اینکه سایه ها را به طور کامل بر طرف کنید، به نورپردازی قوی تر و روشن تری نیاز دارید. اما برای اتاق با سقف کوتاه، بهتر است که از شدت روشنایی و قدرت نور بکاهید تا بر میزان کوتاهی سقف و دیوارها تاکید نشود.

یادتان نرود که تعداد پنجره های موجود در فضا و میزان نور طبیعی که به فضا وارد می شود، در نور پردازی مناسب فضا نقش مهمی دارد و باید در زمان نورپردازی توجه کنید که اتاق موردنظر رو به جنوب و بسیار نورگیر است یا رو به شمال با نورگیری بسیار کم و سرد؟ حتی ممکن است که اتاق مورد نظر شما به سمت جهتی مابین این جهات قرار گرفته باشد و بهتر است به دقت بررسی کنید.

اولین قدم در نورپردازی

یک نورپردازی اصولی زمانی ایجاد می شود که سبب ارتقاء جنبه کاربردی فضا شود. تصور کنید که یک غذای بسیار خوشمزه که دارای تزئین زیبایی هم باشد را در یک محیطی با نورپردازی نامناسب سرو کنید، بی شک مورد استقبال مهمان ها و اعضای خانواده قرار نمی گیرد. به همین خاطر در هنگام شروع نورپردازی برای یک محیط، ابتدا یک لیست از کار هایی که در کل شبانه روز در آن فضا انجام می دهید، تهیه کنید. برای مثال تماشای تلویزیون، مطالعه، آشپزی و… فعالیت هایی است که در ساعات مختلف در یک محیط انجام می دهید.

ترسیم یک پلان ساده

می توانید برای شروع یک پلان ساده زمینی از فضای مورد نظر ترسیم کنید و قسمت هایی که در آنجا به انجام فعالیت می پردازید را با ذکر نوع فعالیت مشخص کنید. برای مثال میز کار، صندلی مطالعه، فضای نشیمن مقابل تلویزیون و…مراکزی هستند که شما در آن بخش ها به انجام فعالیت می پردازید. برای راحتی کار می توانید همه بخش های فضا روی پلان رابا  کد مشخص کنید. این کد ها می تواند با حروفی که هریک نماینده یک نوع نورپردازی هستند، ایجاد شوند. برای مثال برای نورپردازی سقفی حرف “س” ،برای نورپردازی تاکیدی حرف “ت”، برای نورپردازی کاربردی حرف “ک” و برای نورپردازی دکوراتیو حرف “د” را انتخاب کنید.

قبل از هر کاری ابتدا مکان هایی که نیاز به نور کلی دارند را مشخص کنید و سپس به سراغ فضاهایی که نیاز به نور کاربردی دارند رفته و آنها را مشخص نمایید. در مرحله بعد برای بخش هایی که نیاز به نورپردازی تاکیدی دارند، تعیین پلان نمایید و در نهایت برای فضاهایی مانند کانتر اوپن آشپزخانه یا بالای یک قطعه هنری، تجهیزات نورپردازی نصب کنید. در صورتی که تمایل دارید از نورپردازی تاکیدی برای دکوراسیون منزل خود استفاده کنید و مکان درست آن را نمی دانید، به شما پیشنهاد می کنیم  تا جذاب ترین و زیباترین عنصر در دکوراسیون فضا مانند تابلوی نقاشی و یا مجموعه ای از کتاب های نفیس  را انتخاب نمایید

بهتر است بدانید که، فعالیت های مختلف به سطح و میزان نور متفاوتی نیاز دارند. برای مثال جایی که یک صندلی قرار دارد، ممکن است گاهی به عنوان فضایی برای مطالعه یا فضایی برای تماشای تلویزیون و گاهی نیز فضایی برای استراحت باشد. از این رو توجه داشته باشید که برخی از قسمت های روی پلان، نیاز به بیش از یک نوع نورپردازی دارند.

توجه به موارد ایمنی

قبل از خرید و نصب لوستر و چراغ ها و تجهیزات الکتریکی برای فضا های مختلف، به خصوص آشپزخانه و سرویس بهداشتی، حتما به تعرفه ها توجه و با یک فرد کارشناس در این مورد مشورت کنید.

نورپردازی مناسب فضای منزل نقش مهمی در زیبایی دکوراسیون داشته و بارها در مورد شیوه های مختلف نورپردازی صحبت شده اما چیزی که بیشتر از همه حائز اهمیت است، نورپردازی درست و اصولی برای فضای منزل می باشد.

تغییراتی کوچک در نورپردازی خانه

نور پردازی منزل اصول خاصی دارد و با رعایت این اصول و نکات میتوانید محیط مناسبی را فراهم کنید تا با روحیه بیشتری در منزل خود زندگی کنید و راحت باشید . پیشنهاد ما استفاده از کلید تنظیم کننده نور برای سیستم روشنایی منزل است . با وجود این کلیدها میتوانید نور محیط را کم یا زیاد کنید و از بودن در خانه خود لذت ببرید. استفاده از چراغ هایی با نور رنگی گزینه مناسبی برای جلا دادن به نور محیط است و باعث میشود تا خانه ای راحت و زیبا داشته باشید .

نوراتاق نشیمن

هدف از بودن در اتاق نشیمن آرامش و گفتگو بین افراد خانواده و دوستان است. بنابراین از نورهای  زیاد که چشم را ناراحت کرده و مانع استراحت و آرامش می‌شود، خودداری کنید. استفاده از نور گرم که درصد زرد آن از آبی بیشتر است مناسب خواهد بود .از یک چراغ رومیزی یا آباژور در کنار کاناپه برای مطالعه استفاده کنید . چراغ‌های دارای سایه‌های مات نور را به پایین منعکس و ایجاد تناقض می‌کنند در حالی‌که سایه‌های نیمه‌شفاف نور را ملایم‌تر انعکاس می‌دهند.

برای مشخص کردن تابلو های روی تاقچه ها یا دیوارها از نورهای قوی استفاده کنید .با کمک گرفتن از یک نورافکن یا دیوارکوب، نور را روی تابلو یا شی ای خاص بیندازید  به طوری که یک چراغ تزیینی را در گوشه یا کنار دیوار طوری قرار دهید که نور آن به طرف بالا یا سقف باشد و به شی برخورد کند.

نور آشپزخانه

در هر آشپزخانه ای باید از نور کافی استفاده کرد تا به راحتی بتوان به آشپزی پرداخت . هالوژن ها ایده خوبی برای ایجاد یک محیط نرم خواهد بود . در جایی که نور بیشتری برای آشپزی نیاز دارید، از چراغ‌های پرولتاژتر و پرتو مانند در زیر کابینت‌های دیواری استفاده کنید تا سطح کارتان روشن شود. در صورت داشتن میز صبحانه در آشپزخانه ،با نصب یک چراغ پر نور در بالای آن فضای میز را کاملا روشن کنید . اگر در آشپزخانه شما ویترین وجود دارد با تاباندن نور بیشتر به آن جلوه دهید و اگر کابینت شیشه‌ای دارید، از نور در داخل کابینت برای افکت استفاده کنید. میتوانید از لامپ های شیشه ای رنگی برای اینکه با سایر قسمت های آشپزخانه هماهنگ باشد، استفاده کنید.

نور اتاق ناهارخوری

برای اتاق ناهار خوری از نور زیاد استفاده کنید تا میز را کاملا مشخص کند و به راحتی بتوان غذا را میل کرد . در زمانی که نیاز به فضایی رومانتیک داشتید، از نورهای تنظیم کننده استفاده کنید و با کم کردن نورها فضایی ملایم تر ایجاد کنید .از یک لوستر به عنوان نور مرکزی برروی میزناهار خوری استفاده کنید .استفاده از هالوژن‌ها گزینه دیگری برای ایجاد نوری یکنواخت است. نور به همه جا می‌رسد و گوشه‌های میز در تاریکی نمی‌ماند.

نور اتاق خواب

برای اینکه مزاحم خواب دیگران نباشید از یک چراغ مطالعه در کنار تخت خواب استفاده کنید و با نصب دیوار کوب در اطراف آینه نوری بدون سایه ایجاد کنید تا فضایی مناسب برای آرایش فراهم آورید .انعکاس درست نور در آینه ها باعث بزرگتر و روشن تر شدن اتاق میشوند . میتوانید دیوار بالای تخت خواب را با هالوژن های کوچک و رنگی نور پردازی کنید تا تخت خواب زیبا و رویایی داشته باشید .

افزایش زیبایی با نورپردازی مناسب

بهتر است بدانید که نورپردازی مناسب برای یک فضا نه تنها تاثیر زیادی در روشنایی بخشیدن به محیط زندگی ما دارد، بلکه مهم ترین ابزار برای زیباتر شدن محیط زندگی به حساب می آید. از این رو باید به این نکته برای تمام بخش های منزل از اتاق خواب که یک فضای خصوصی است گرفته، تا اتاق پذیرایی که به صورت عمومی از آن استفاده می شود، توجه کرد. اما فراموش نکنید که برای نورپردازی مناسب برای فضاهای مختلف آن هم در طول روز باید نکاتی را رعایت کنید که با در نظر گرفتن این نکاتی می توانید خانه ای شاد، صمیمی و دوست داشتنی داشته باشید.

نکاتی موثر در نورپردازی خانه:

۱: اگر خانه ای دارﯾد که به سبک سنتی و کلاسيک است، بھتر است از لوستر استفاده کنيد. اگر فضای پذﯾرایی و اتاق نشيمن کوچک است، بھتر است که از لوسترھای کوچک استفاده کنيد و بالعکس در فضاھای بزرگ از لوسترھای بزرگ. به طور معمول، لوسترھایی که برای سبک ھای کلاسيک و سنتی طراحی می شوند، از برنج ﯾا برنز ساخته شده اند. می توانيد از انواع لوسترھای به رنگ سرب ھم استفاده کنيد، چرا که اﯾن رنگ  با اﯾن سبک ھماھنگی دارد و می  توان گفت که تاکيدی دوچندان بر اﯾن سبک دارد. اغلب در اﯾن سبک از نورپردازی لامپ ھای لوستر نماﯾان نمی شود و در بيشتر مواقع دارای حباب ھایی که روی لامپ ھا قرار می گيرند، ھستند.

۲: اگر خانه ای به سبک وﯾکتورﯾن دارﯾد (مبلمان اواسط قرن نوزدھم تا اواخر قرن بيستم) که تحت تاثير سه عامل احيای سبک ھای گذشته، واکنش به عصر ماشينی و نوآوری در مواد و مصالح و فنون شکل گرفته است، بھتر است لوستری را انتخاب کنيد که دارای شيشه ھای منشور و ﯾا کرﯾستال باشد. اغلب لوسترھاﯾی که برای سبک وﯾکتورﯾن طراحی می شوند، پایه و حباب ھاﯾی دارند که به نقوش گل آراسته ھستند. از دﯾگر گزﯾنه ھایی که می توانيد برای اﯾن سبک از خانه ھا انتخاب کنيد، لوسترھایی است که جنس بلور دارند.

۳: در فضاھای داخلی مينی ماليستی (ساده و کوچک) از اﯾده ھای ساده کمک بگيرﯾد. نورپردازی ھای ساده و بی پيرایه برای خانه ھای کوچک و ساده می تواند از بھترﯾن گزﯾنه ھای انتخابی شما باشد. استفاده از منابع نورانی در تورفتگی ھای سقف و ﯾا فضای مابين سقف کاذب با دﯾوار و نيز استفاده از چراغ ھای متعدد و کوچک بر دﯾوار ﯾا سقف در طول ﯾک مسير، بسيار مفيد و مناسب است. در فضاھای مينی ماليستی و ﯾا بسيار ساده، استفاده از چراغ  ھای خيلی ساده از جنس سراميک ﯾا چوب توصيه می شود.

۴: در فضاھای مدرن و مجھز، به طور شخصی از چراغ ھای دست ساز استفاده کنيد. بھتر است اﯾن چراغ ھا کاربردی باشند تا تزئينی. استفاده از چراغ ھای توکار برای سقف بسيار مناسب است. انواع چراغ ھای رﯾلی که بين سقف کاذب و دﯾوار تعبيه می شوند برای اﯾن سبک از خانه ھا توصيه می شود. بھتر است برای لامپ ھای ھالوژنی که در دﯾوار و سقف تعبيه می شوند، کليد دﯾمر بگذارﯾد تا نور ھالوژن ھا قابل تنظيم باشد.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي