روش درست كردن ماست سفت
نکات اصلی و روش درست كردن ماست سفت با مواد کم و زمان کوتاه و با رعایت نکاتی که در این مطلب شرح داده میشود، ماستی تهیه شده نه تنها شیرین خواهد بود، بلکه کاملا سفت میشود.
روش درست كردن ماست سفت
ماست سفت خانگی
ماست یکی از مواد غذایی پرکاربرد بر سر سفرههای ما ایرانیان است. این ماده غذایی اغلب همراه با نعناع یا پونه خشک کنار غذاهای سنتی سرو میشود، برای تهیه دوغ بکار میرود یا برای طبخ غذاهایی مانند ته چین کاربرد دارد.
با توجه به پرکاربرد بودن ماست، اگر بتوانیم ماست خانگی تهیه کنیم این ماده غذایی فاقد مواد نگهدارنده خواهد بود. به عنوان مثال ماست خانگی شیر خشک ، نشاسته ، مواد نگهدارنده و افزودنی های دیگه ندارد.
فواید ماست برای سلامت و پوست و موی ما بسیار زیاد است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که این سوال برای شما پیش آمده که چطور ماست خانگی درست کنم ؟
مواد لازم برای درست كردن ماست سفت
یک لیتر شیر
یک قاشق ماست
روش درست كردن ماست سفت خانگی با تمام نکات ریز و درشت آن
شیر رو می جوشونیم (بعد از اینکه شیر جوشید حرارت زیرش رو کم می کنیم و ۱۵ دقیقه میگذاریم شیر به آرومی بجوشه تا آب اضافی داخل شیر تبخیر بشه)
اهمیت درجه حرارت در روش درست كردن ماست سفت
حالا شیر رو داخل ظرفی که قراره توی اون ظرف ماست رو تهیه کنید می ریزیم و اجازه میدیم کمی خنک بشه.
موقعی که می خواید ماست رو اضافه کنید شیر باید درجه حراراتش به اندازه باشه که انگشتتون رو نسوزونه و فقط شما احساس گرما بکنید.
مخلوط شیر و ماست
مقداری از شیر رو داخل کاسه ای میریزیم و با ماست مخلوط می کنیم (نکته ای که هست باید ماست رو حدود ۲ ساعت قبل بیرون قرار بدین تا هم دمای محیط بشه)
روش درست كردن ماست سفت
بعد از اینکه ماست و شیر با هم خوب مخلوط شدند اون رو به بقیه شیر اضافه می کنیم و با قاشق به آرومی هم می زنیم تا خوب ترکیب بشن.
حالا در ظرف رو می بندیم و با حوله کامل ظرف رو می پوشونیم و به نسبت گرمای محیط حدود ۳ – ۴ ساعت طول می کشه تا ماست به اصلاح خودش رو ببنده.
درست كردن ماست سفت
روش درست كردن ماست سفت
- بعد از اینکه ماست خودش رو بست ظرف ماست رو یک شب در یخچال قرار میدیم تا ماست سرد بشه (دقت کنید که ماست بعد از اینکه سرد بشه سفت تر میشه). زودتر از یک روز ماست رو تکون ندین چون ماست وا میره.
- یا برای سفت شدن ماست، یک آبکش روی درب قابلمه قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید. به این ترتیب بخار شیر جذب پارچهای که آبکش را بپوشانده است، میشود و مجددا به قابلمه باز نمیگردد.
نکته:
۱. به شیر می توانین خامه اضافه کنید یا شیر رو اینقدر بجوشونید که آبش کامل بخار بشه و ماست کره ای در بیاد.
۲. اگه ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده. هر چقدر چربی شیر بیشتر باشه ماست سفت تر میشه.
۳. برای تهیه ماست شیرین وانیلی مخصوص دسر و … می تونید همزمان با اضافه کردن ماست به شیر، مقداری شکر و وانیل هم به شیر اضافه کنید.
۴. فکر نکنید که هر چی ماست بیشتر بریزین بهتره بر عکس ماستتون وا میره.
۵. دقت کنید که اگه شیر سرد باشه ماست نمی بنده و وا میره و اگه شیر داغ باشه ماست ترش می شه و آب میندازه دمای شیر باید ۴۵ درجه باشه تقریبا.
۶. هر چی بیشتر ماست بیرون بمونه ترش تر میشه
۷. توی جای گرم نذارید آب میندازه در ضمن دور ظرف رو بپوشونید و درش رو هم بذارید.
۸. اگه مایه ماست ترش باشه ماست شما هم ترش از آب درمیاد.
۹. اگر میخواید روی ماستتون چربی ببنده باید مایه رو با ملاقه به کف ظرف شیر ببرید و در ته شیر خالی کنید. به این ترتیب تبدیل شیر به ماست از پایین شروع میشه و تا بالا برشه مقداری سرشیر به سطح شیر میاد و چربی روی ماست ایجاد میشه.
۱۰. اگه مایه رو با تمام شیر با هم مخلوط کنید شیر یک جا شروع به غلیظ شدن میکنه پس دیگ خودتون انتخاب کنید که ماست با چربی می خواید یا ماست بدون چربی.