توصیه ها و راهنمای زائران کربلا

با توجه به اینکه در ماه محرم هستیم و برخی از افراد در این ماه به زیارت امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) می روند، ما در این بخش گهر توصیه های مفید و راهنمای زائران کربلا را برای شما عزیزان منتشر می کنیم.

توصیه ها و راهنمای زائران کربلا

توصیه ها و راهنمای زائران کربلا

توصيه هاي قبل از عزيمت:

قبل از عزيمت به کشور عراق دقيقاً به نکات ذيل توجه فرمائيد:

1-    در کليه جلسات آموزشي شرکت مسافرتي مربوطه شرکت فرمائيد و به نکات مطروحه توسط مدير مربوطه توجه فرمائيد.

2-    چنانچه مبتلا به بيماري مزمن از قبيل صرع، ديابت، فشار خون و غيره ميباشيد حتماً پزشک معالج خود را در جريان قرار داده و توصيه هاي ارائه شده توسط ايشان را کاملاً رعايت فرمائيد، زيرا عدم مراجعه مي تواند منجر به عواقب بسيار خطير و بعضاً چاره ناپذير در طول سفر گردد. ضمناً اين قبيل زائرين بايستي سوابق پزشکي خود را به طور کامل همراه خود داشته باشند.

3-    به موقع جهت تزريق واکسن مننژيت (از نوع جديد) اقدام نمائيد در اين مورد:

الف) واکسن بايد حداقل 10 روز قبل از خروج از کشور تزريق شود تا مؤثر باشد.

ب) اگر ظرف 2 سال گذشته نوع جديد واکسن را تزريق کرده ايد، نيازي به تزريق مجدد واکسن نميباشد.

ج) اگر تزريق واکسن ميسر نشده، در هر زمان که ميسر شد، تزريق کنيد.

د) تزريق واکسن آنفلوآنزا به ويژه در شرايط و بيماري هاي زير مورد تأکيد قرار گرفته است:

بيماري هاي قلبي، ريوي، آسم، سابقه آنفارکتوس قلبي ، نارسايي کبد و کليه، ديابت، بيماري مزمن و افراد بالاي 50 سال.

4-    بيماران دياليزي حتماً نامه اي از متخصص مربوطه يا مراکز دياليز تهيه کنند که در آن نوع بيماري، تاريخ شروع، درمان، نتايج آزمايش هاي HBCAG و HBCAB  وHIV و همچنين تعداد دفعات، مدت دياليز در هفته، ميزان هپارين و وزن بيمار به زبان لاتين در آن درج شده و به همراه خود بياوريد.

5-    خانمها قبل از عزيمت به پزشک متخصص زنان مراجعه و از نظر تنظيم عادت ماهانه خود را آماده نمايند.

6-    خود را در زمينه هاي مختلف عادتي نظير: پياده روي، زندگي جمعي، اعمال سنگين مسجد کوفه و مسجد سهله و غيره آماده نماييد.

7-    اگر مشکل جسمي (مثلاً نياز به دندانپزشکي) داريد، قبل از سفر به درمان بپردازيد تا دچار مشکل نشويد.

8-    زائرين محترمي که به گونه اي از مواد مخدر معتادند و عليرغم مشکل اعتياد عازم سفر ميشوند به نکات ذيل توجه ويژه مبذول فرمايند:

الف) اعتياد در کشور عراق جرم است و اگر از زائري مواد مخدر کشف شود با وي طبق مقررات خود عمل خواهند نمود.

ب) در بسياري از مواقع فرد در طول سفر دچار عوارض قطع ماده مخدر ميشود و از پزشکان مرکز پزشکي مطالبه دارو مي نمايد. اين افراد بايستي توجه کنند که مرکز پزشکي براي اين موارد دارويي در اختيار ندارد لذا اکيداً توصيه مي شود که افراد معتاد بدون ترک اعتياد عازم اين سفر دسته جمعي نشوند، چون مشکلات مربوط به آنها گريبانگير بقيه نيز خواهد شد.

ج) در ايران موسساتي وجود دارد که جهت ترک اعتياد اقدام مي کنند اين افراد مي توانند ماه ها قبل به مراکز معتبر ترک اعتياد مراجعه نمايند به هر حال طبق قوانين موجود عزيمت افراد معتاد ممنوع است.

9-    داروهاي اختصاصي مورد نياز خود را حداقل براي مصرف 10 روز بهمراه داشته باشيد.

10-    به خاطر داشته باشيد که هميشه دستگيره ها، شير و شيلنگ توالت ها به خاطر نحوه استفاده از آنها آلوده است، بنابراين  هر کس از توالت استفاده ميکند بايد بلافاصله بعد از خروج از توالت دستهاي خود را با آب و صابون بشويد.

11-    افراد سيگاري بايستي از سيگار کشيدن در اتاقها، راه روها و فضاهاي بسته خودداري کنند و در پايان سيگار روشن را جايي نيندازند.

توصيه هاي قابل توجه در نجف اشرف و کربلاي معلا

  • محل هتل خود را نشانه گذاري کنيد.
  • همراه با کاروان حرکت کنيد و از کاروان دور نيفتيد
  • آدرس، شماره تلفن و مشخصات هتل خود را به همراه داشته باشيد.
  • در صورت گم شدن بدون برنامه و بي هدف به اين طرف و آن طرف نرويد بلکه به اولين هتل يا پليس عراقي مراجعه و از آنها کمک بگيريد.
  • مرکز پزشکي در نجف اشرف و کربلاي معلا داراي دو درمانگاه در هر شهر مي باشد.
  • از درمانگاه ها ي فوق الذکر درمانگاه الباقر در کربلاي معلا و درمانگاه النبأ در نجف اشرف بصورت شبانه روزي و درمانگاه ديگر فقط در ساعات روز فعال مي باشند.
  • مرکز پزشکي در عتبات عاليات خدمات دندانپزشکي ندارد، لذا قبل از سفر مشکلات دهان و دندان خود را مرتفع سازيد.
  • در هنگام حضور در خانه حضرت علي (ع) و مسجد کوفه از نوشيدن و يا شستشوي دست و صورت با آب چاه موجود در خانه اکيداً اجتناب نمائيد.
  • هنگاميکه از بيرون به هتل بر مي گرديد و براي استراحت به اتاقهاي خود مي رويد، با بدن گرم و عرق کرده در مقابل باد پنکه يا هواي سرد کولر گازي قرار نگيريد زيرا دچار سرماخوردگي خواهيد شد همچنين توجه داشته باشيد به هنگام ورود به هتل بلافاصله به نوشيدن آب سرد نپردازيد زيرا ممکن است گرمي بدن شما و نوشيدن آب سرد، شمار را ناراحت کند براي اين منظور ميتوانيد چند دقيقه اي صبر کنيد و بعد به نوشيدن آب غير سرد بپردازيد.
  • استراحت کافي و به موقع و برنامه ريزي مناسب، و هدر ندادن وقت و انرژي خود باعث ميشود که بتوانيد به تمام برنامه هاي زيارتي و سياحتي خود بصورت کامل بپردازيد و يا خستگي مفرط مواجه نشويد.
  • در بيرون از هتل ها هرگز از آبهاي آشاميدني عمومي و يا نوشيدني هاي ديگر مانند دوغ هايي که در مشک عرضه مي شوند و يا ساير نوشيدني هاي ديگر مطلقاً استفاده نفرمائيد همچنين توجه فرمائيد که از مواد غذايي باز همچون شيريني هاي روباز و غيره اجتناب نمائيد. ضمناً در داخل هتلها نيز فقط از آبهاي معدني پلمپ شده استفاده نمائيد.
  • موز از ميوه هاي رايج است که براي زائرين محترم تهيه مي شود در مصرف آن زياده روي نشود بويژه موزهاي کال را مصرف نکنيد موز کال ضمن ايجاد يبوست، حساسيها را تشديد مينمايد.
  • در هنگام ابتلاء به هر گونه بيماري به همراه مدير کاروان خود به درمانگاه هاي مرکز پزشکي در شهرهاي نجف و کربلاي معلا مراجعه نمائيد.

چه وسایلی همراه داشته باشیم؟

لازم به ذکرست که در این سفر شما باید یک کوله پشتی بزرگ همراه داشته باشید که حاوی دو سری بار است یکسری بار برای کل سفر یک هفته در کربلا و نجف و کاظمین، یکسری بار هم برای سفر سه روزهٔ پیاده روی اربعین، وسایل عمومی همچون لباس، لباس گرم، و وسایل شخصیتان مربوط به کل سفر است و با سفرهای دیگر شما تفاوت زیادی نمی‌کند اما برای سه روز پیاده رویتان وسایلی نیاز است که در زیر به آنها اشاره می‌شود.

  1. سعی کنید وسایل کم وزنی را با خود حمل کنید. نیازی به همراه داشتن غذا یا آب نیست چون مقدار زیادی غذا و آب در مسیر موجود است. صرفا مقداری خشکبار مانند پسته، بادام، انجیر خشک، برگه زردآلو به همراه داشته باشید.
  2. مقداری داروی اساسی برای 2 یا 3 روز پیاده روی همراه داشته باشید. مانند قرص سرماخوردگی، پماد برای باز شدن عضلات پا، باند کشی برای بستن پا در صورت نیاز، و… البته تعدادی کلینیک‌های کوچک و کمپ‌های درمانی در طول مسیر وجود دارند.
  3. به جای همراه داشتن کیف دستی یا کیف خرید از کوله پشتی سبک استفاده کنید.
  4. برای جلوگیری از سرما خوردگی لباس‌های مناسب به همراه داشته باشید: جوراب، دستکش، کلاه، پوشش گوش، کاپشن و غیره. البته بنابر تجربه هوا در طول روز مناسب و در شبها حسابی خنک است. لباسهای گرمتان را حتی الامکان طوری انتخاب کنید که دکمه یا زیپ داشته باشد و قابلیت کم یا زیاد کردن لباسهایتان را در طول مسیر داشته باشید.

خانمها بهتر است، پارچه ای نرم مشکی مستطیل که جلوی صورت را بگیرد تهیه کرده و کش دوخته و چیزی شبیه پوشیده درست کنند تا در طول مسیر از سرما و گردوغبار محافظت کند. خانمها از چادری استفاده کنند تا امکان انداختن کوله باشد. انواع چادرهای لبنانی و ملی مناسب است.

  1. کرم مناسب برای تاول و عرق سوز به همراه داشته باشید. البته اگر میدانید دچارش می‌شوید.
  2. یک عدد کیسه خواب نیز به همراه داشته باشید تا در صورت مناسب نبودن و سرد بودن مکانها برای استراحت از شما در برابر خاک و سرما محافظت کند.
  3. شما می‌توانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی و یا مداحی مورد علاقیتان به همراه داشته باشید. البته بهتر است این‌ها را در موبایل خود داشته باشید تا درحال پیاده روی گوش فرا داده یا بخوانید.
  4. کفش‌های نو و بندی را نپوشید. بهتر است یک کفش مناسب و آزاد بپوشید. این مورد خیلی خیلی مهم است. چون در طول مسیر دایما برای استراحت در موکب‌ها ناچار به در آوردن کفش از پا هستید.
  5. پاسپورت و شارژر موبایل را حتما به همراه داشته باشید.
  6. امکان گم کردن همراهانتان در طول مسیر وجود دارد بنابراین با توجه به آنتن ندادن موبایلتان در بعضی نقاط همچنین به دلیل ترافیک بالای شبکه از همان ابتدای مسیر شماره علمی (ستون ها) را انتخاب کنید که اگر همراهانتان را گم کردید زمان رسیدن به آن علم توقف کنند. فقط حواستان باشد شماره‌های رند خیلی شلوغ است و تجمع افراد زیاد است.
  7. همه خدمات در طول مسیر مانند اسکان، نوشیدنی ها، غذاها و حتی ماساژ بصورت رایگان ارائه می‌شود. نیازی به حمل مقدار زیادی پول نیست. فقط مقداری پول عراقی همراه داشته باشید چون پول ایرانی قبول نمی‌کنند.
  8. سرویس‌های بهداشتی فراوانی در طول مسیر قرار دارند و همینطور تعدادی از موکب‌ها نیز سرویس بهداشتی فرنگی دارند. از آنجا که آب برای شستن دستها بعد از دستشویی سرد است و بعضا مایع و آب برای شستن دستها کم است بهتر است همراه خود تعدادی دستکش یکبار مصرف داشته باشید تا برای دستشویی رفتن استفاده کنید تا اگر آب نبود یا سرد بود نگران نظافت دستتان نباشید. صابون خمیری و ژل شستشو حتما همراه داشته باشید.
  9. نیازی نیست نگران به پایان رساندن مسیر باشید. در هر جایی تصور کردید که دیگر توانایی ادامه دادن مسیر را ندارید می‌توانید از صدها ون، ماشین و یا اتوبوس‌هایی که در مسیر هستند برای رسیدن به کربلا استفاده کنید.

14- به طور متوسط تمامی زنان و مردان بالای 10 سال بدون هیچ مشکلی در روز سوم مسیر را به پایان می‌رسانند.

  1. از اینکه نام و آدرس هتل و یا حسینیه محل سکونت خودتان در کربلا را میدانید اطمینان حاصل کنید.
  2. اگر که می‌خواهید تماس تلفنی داشته باشید بهتر است این کار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهید به این خاطر که احتمالا به دلیل ترافیک بالای شبکه در طول روز با مشکل بر خواهید خورد.
  3. بهتر است چتری سبک به همراه داشته باشید چون باران‌های عراق بسیار سنگین است.
  4. اگر در نهایت با همه تدابیر همسفرانتان را گم کردید بهتر است آخرین جایی که برای قرار در نظر می‌گیرید ستاد عتبات عالیات ایران در جوار حرم امام حسین(ع) باشد که آدرس این مکان را بیشتر کسبه اطراف حرم می‌دانند.
  5. اگر برایتان مقدور است هدیه‌های کوچکی مثل برچسب عکس آقا و امام و خادم الحسین و… برای قدردانی از خادمینی که در طول مسیر با خدمات رسانی شما را شرمنده می‌کنند داشته باشید.
  6. شماره‌های مهم مانند : اورژانس – افراد گمشده – احکام شرعی – اداره مرکزی
  7. امام علی (ع) می‌فرماید: تخففوا تلحقوا، سبکبار شوید تا برسید.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه