طرز تهیه چند نوع دمنوش گیاهی ضد صفرا

دسته بندي : 💊 سلامت,تغذیه
تاريخ : 3 بهمن

امروزه استفاده از طب سنتی برای درمان اکثر بیماری ها و مشکلاتی که برای سلامت بدن به وجود می آید، بسیار مرسوم شده است. استفاده از دمنوش گیاهی در میان اکثر افراد رواج دارد. گهر در این بخش دمنوش گیاهی ضد صفرا را برای شما عزیزان شرح می دهد.

طرز تهیه چند نوع دمنوش گیاهی ضد صفرا, پورتال خبری فرهنگی گهر

طرز تهیه چند نوع دمنوش گیاهی ضد صفرا

دم نوش آویشن: ( طبیعت معتدل )

طرز تهیّه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات

خواص: تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر (ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم،اشتهـا آور، کاهش دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )، تقویت بینایی.

باز کننده  انسداد، ، تحلیل برنده بادها و بلغم ، لطیف کننده غذاهای غلیظ ، و جاری کننده حیض بوده ، موجب تنقیه ریه و معده و کبد و روده ها از رطوبت بلغم شده و مانع صعود بخار به مغز می گردد.

مقوی چشم است و در دردکمر و مفاصل سرد و بیماری های رحمی مفید است خوردن آن با آب انجیر جهت سرفه و تنگی نفس ، آب کرفس جهت خرد کردن سنگ مفید است.

آویشن عملکرد سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کند. آویشن عملکرد شناختی مغز را بهبود می بخشد و در بیماران دچار بیماری آلزایمر مفید است آویشن خواص ضد تشنجی هم دارد.

دم نوش گل گاوزبان و سنبل الطیب ( طبیعت گرم و تر)

طرز تهیّه : ۴ قاشق چایخوری گل گاوزبان با ۱ قاشق سنبل طیب بعلاوه ۱ عدد لیموعمانی

خواص: آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی ، ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوه باء ( قوه جنسی) .

مفرح ، مقوی روح و حرارت غریزی و قلب و مغز و کبد ، نیکو کننده رنگ چهره ، اخلاط سوخته و سودا بوده و در رفع بیماری های سوداوی .

گل گاوزبان اثرات ضد اسپاسم و گشاد کننده راه هوایی دارد تپش قلب و بیماری های کلیوی مفید است.

دم نوش اکلیل کوهی: (طبیعت گرم و معتدل)

طرز تهیّه: ۱ قاشق غذاخوری + ۲  لیوان آب جوش + نبات

خواص: گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب ، مدر ( ادرارآور )، ضد عفونت کلیه ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام ( سرما خوردگی)، آسم، سیاه سرفه تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا.

درمان غلبه صفرا در طب اسلامی

مرحله اول : اصلاح تغذیه

اولین مرحله از مراحل اصلاح تغذیه دانستن عادات غذایی مضر برای بدن و یافتن جایگزین‌های مناسب برای آن‌هاست. آنچه که بیماری‌های شما را بوجود آورده است، وارد کردن مواد غذایی ناسالم و نامناسب به بدنتان در طول زمانی طولانی است، پس باید قبل از آنکه بدن شما را از سموم بوجود آمده پاک کنیم، جلوی ورود بیشتر این مواد را به بدن شما بگیریم. در ادامه به اختصار به مهم‌ترین عوامل ناسالم کننده ورودی بدن اشاره می‌کنیم.

  • عدم استفاده از روغن‌های صنعتی و استفاده از روغن‌های طبیعی مثل روغن حیوانی(دنبه، زرد و…)، روغن زیتون طبیعی و روغن ارده کنجد(توجه کنید روغن ارده کنجد و نه روغن کنجد پرس سرد)
  • اصلاح نمک مصرفی از نمک‌های موجود در بازار به نمک دریا
  • عدم استفاده از محصولات کارخانه‌ای و دارای مواد نگهدارنده و استفاده از جایگزین‌های خانگی آن‌ها
  • عدم استفاده از مواد فریزری و استفاده از روش‌های جایگزین‌هایی مثل خشک کردن و قورمه کردن
  • جایگزین کردن ظروف مسیِ قلع‌اندود، برنجی و چدن طبیعی با طروف تفلون، آلومینیوم، استیل و یکبار مصرف
  • ترک کامل مصرف چای سبز و سیاه و استفاده از نوشیدنی‌های طبیعی و سنتی مثل دمنوش سیب
  • کنار گذاشتن سم شیرین(قند و شکر مصنوعی) از برنامه غذایی و جایگزین کردن آن با شیرینی‌های طبیعی مثل قند طبیعی، عسل، شیره‌ها و شکر سرخ

لازم به ذکر است انجام هر تصمیمی نیاز به زمان دارد و قطعاً ایجاد تغییرات جدی در فرهنگ سلامتی خانواده نیازمند به صرف وقت و حوصله کافیست و انجام ناگهانی و غیر تدریجی موارد گفته شده ممکن است نتیجه‌ای نداشته باشد. در انتها یادآور می‌شویم که هرآنچه در امر پیشگیری هزینه کنید، چندین برابر در درمان پس‌انداز خواهید کرد. علاوه بر اینکه سلامتی نعمتی است که با هیچ پولی جایگزین نمی‌شود. توجه داشته باشید که اصلاح تغذیه صرفاً منحصر به این موضوع که چه نخوریم و چه بخوریم نشده و اینکه چه چیزهایی را چطور مصرف کنیم نیز مسأله مهمی است. در اسلام دستورات بسیار ارزشمندی در این زمینه دارد که رعایت آن‌ها با آنکه ساده هستند اما اثرات فوق‌العاده‌ای در سلامتی ما خواهد داشت. مهم‌ترین این دستورات عبارتند از:

  • گفتن ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم » در ابتدای غذا
  • استفاده از مال حلال و طیب
  • خوردن در بهترین ساعات(صبح و شام) و در دو وعده
  • وضو گرفتن یا شستن دست ها، پیش از غذا
  • خوردن نمک در ابتدا و انتهای غذا
  • فوت نکردن به غذا
  • عدم مصرف مایعات با غذا
  • نخوردن پخته و خام با هم(مثل سالاد و غذای پخته)
  • نخوردن گوشت و لبنیات با هم
  • کوچک برداشتن لقمه خوب جویدن آن
  • پرهیز از خوردن غذا قبل از گرسنگی
  • پرهیز از پرخوری
  • نخوردن غذای گرم و خوردن غذای نیمه گرم قبل از سرد شدن

مرحله دوم : پاکسازی سموم

هر ماده ناسالم غذایی پس از خورده شدن، سمومی را در بدن انباشته می‌کند. بدن به طور طبیعی توان دفع سموم را داراست، اما اگر مقادیر این سموم زیاد شوند بدن مجبور به انباشته کردن این سموم خواهد شد. لازم است تا قبل از اتمام کار طی یک برنامه فشرده، سموم انباشته شده را از بدن شما خارج کنیم. برای این منظور رژیم غذایی-دارویی زیر را برای مدت ۷ روز بطور دقیق انجام دهید.

دو وعده در روز آش آبغوره به عنوان وعده اصلی غذایی مصرف کنید.

پودر منضج و مسهل صفرا (یا سه گانه/ثلاثه) وسکنجبین عسلی عنصلی را طبق دستور درج شده بر روی جعبه آن مصرف نمایید

با مصرف دم‌کرده برگ سنا و گل محمدی سعی کنید اسهال ایجاد کنید.

مصرف نوشدارو با عسل بدلیل خواص بیشمار آن و انجام حجامت به شما اکیدا توصیه می‌شود

مرحله سوم : تعدیل مزاج

به مدت دو هفته از خوردن تمامی غذاهای گرم و خشک و بسیار گرم و بسیار سرد خودداری نمایید و در مقابل در این مدت غذاهای با مزاج سرد وتر را به همراه مصلحاتشان زیاد مصرف کنید بعد از دو هفته همه غذاهای سالم وتازه را با مصلح آنها مصرف نمائید

مداومت بر اذکار زیر جهت تسریع درمان شما مفید می‌باشند: یاباسط – یاباعث – یاباقی – یابر – یاحسیب – یاحفیظ – یاحق – یاظاهر – یاعظیم – یاقدوس – یاقوی – یاقیوم – یامقدم – یامقسط – یاواجد – یاوارث – یاوکیل

موارد زیر را رعایت نمایید :

سرکه زیاد بخورید چون امام علی(علیه السلام) میفرمایند : مداومت برخوردن سرکه سودا و صفرا را از بین میبرد و آتش صفرا را خاموش میکند و قلب را زنده میکند

سویق خشک زیاد بخورید چون امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: سویق خشک در ناشتا سودا و صفرا و بلغم را از بین میبرد

آب سرد زیاد بخورید چون امام رضا (علیه السلام) میفرمایند: آب سرد حرارت سودا و صفرا را خاموش میکند و صفرا را تسکین میدهد

روغن زیتون و کشمش زیاد بخورید چون پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) می فرمایند: روغن زیتون و کشمش سودا و صفرا را بر طرف میکند و بلغم را از بین میبرد

آلو زیاد بخورید چون امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: خوردن آلو در ناشتا سودا و صفرا را خاموش میکند بعد از خوردن غذا

حمام کنید چون امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: پس از خوردن غذا حمام کردن سودا و صفرا را از بین میبرد وقت حجامت کردن

انار زیاد بخورید چون امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: خوردن انار در وقت حجامت کردن سودا و صفرا را خاموش میکند در حد امکان برای خودتان ایجاد

اسهال نمائید چون پیامبر(صلی الله علیه وآله و سلم) میفرمایند: داروی سودا و صفرا اسهال است

عسل زیاد بخورید چون امام رضا(علیه السلام) میفرمایند: عسل درمان صفرا و سوداست

سویق عدس زیاد بخورید چون امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: سویق عدس حرارت صفرا را خاموش میکند

آلوی سیاه زیاد بخورید چون امام رضا(علیه السلام) میفرمایند: آلوی سیاه حرارت صفرا را خاموش میکند

ماهی تازه زیاد بخورید چون امام حسن عسکری(علیه السلام) میفرمایند: خوردن ماهی تازه کباب شده بعد از حجامت دم و صفرا را درمان میکند غذاهای

سرد و تر زیاد بخورید چون امام رضا(علیه السلام) میفرمایند: هركس میخواهدآتش صفرا را خاموش كند هر روزه مقدارى از چیزهاى سرد و رطوبى بخورد و بدن خود را استراحت بدهد و از هواى خنك استفاده كند و كمتر حركت كند و بصورت كسانی كه آنها را دوست دارد بسیار نگاه كند

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي