توقف جریمه سربازی برای مشمولین

دسته بندي : اجتماعی,⭐ اخبار
تاريخ : 6 تیر

ماجرای توقف جریمه سربازی چیست ؟

سردار موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا،درباره چرایی توقف طرح جریمه ریالی برای مشمولان دارای حداقل هشت سال غیبت از سربازی اظهار کرد: اجرای طرح جریمه ریالی مشمولان غایب برای تحقق دو هدف بود. یکی اینکه افرادی که بیش از هشت سال غیبت کرده‌اند و تکلیف قانونی خود را انجام نداده‌اند بتوانند با توجه به شرایط سنی که ممکن است برای برخی از آنان ایجاد شده یا موارد دیگر جریمه این هشت سال غیبت را پرداخته و از انجام خدمت سربازی معاف شوند.

وی افزود: هدف دوم نیز برای دیگر مشمولان غایب بود که بتوانند هر چه زودتر تکلیف سربازی خود را روشن کرده و به سربازی اعزام شوند.

توقف جریمه سربازی برای مشمولین, پورتال خبری فرهنگی گهر

رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در سال نخست اجرای طرح جریمه ریالی سربازی بیش از ۱۹۰ هزار نفر با پرداخت جریمه ریالی از سربازی معاف شده و از این طرح بهره‌مند شدند، گفت: اما در سال‌های بعد روند بهره‌مندی از این طرح کاهش یافت و افراد کمتری اقدام به پرداخت جریمه ریالی کردند.

کمالی با بیان اینکه از نظر ستاد کل نیروهای مسلح این طرح نمی‌توانست به شکل دائمی اجرا شود، گفت: اجرای دائمی این طرح سبب می‌شد تا دیگر افراد رغبتی برای اعزام به سربازی نداشته و تصور کنند که پس از هشت سال می‌توانند با پرداخت جریمه از سربازی معاف شوند که این موضوع اعتراض بسیاری از خانواده‌ها را نیز به دنبال داشته و افراد بسیاری به دلیل اینکه ممکن است هشت سال دیگر با پرداخت جریمه ریالی از سربازی معاف شوند نه شغل مناسبی برای خود انتخاب کرده، نه سربازی‌شان را تعیین تکلیف کرده بودند و نه راهکاری در مواجهه با محدودیت‌های اجتماعی اعمال شده برای مشمولان غایب داشتند. بنابراین مشکلات زیادی را برای این افراد و همچنین خانواده‌هایشان ایجاد کرده بود.

وی با بیان اینکه قرار بود سال ۹۶ آخرین مرحله از اجرای طرح جریمه ریالی سربازی باشد، گفت: اما با پیگیری‌هایی که انجام شد ستاد کل نیروهای مسلح سرانجام موافقت کرد که در سال ۹۷ نیز طرح جریمه ریالی مشمولان غایب سربازی اجرا شود؛ اما دیگر در سال ۹۸ به هیچ عنوان این طرح اجرا نخواهد شد و سال ۹۷ آخرین زمان اجرای این طرح خواهد بود.

جریمه سربازی برای مشمولین چگونه محاسبه می گردد ؟

رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به آن دسته از مشمولانی که تا پایان سال ۹۷ سنوات غیبت‌شان به هشت سال یا بیشتر از آن می‌رسد، اظهارکرد: این افراد مجاز هستند تا با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ نسبت به ثبت نام برای پرداخت جریمه ریالی اقدام کنند که توصیه ما به این افراد این است که حتما اگر قصد پرداخت جریمه ریالی را دارند زودتر نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. به ویژه اگر این افراد می‌خواهند مبلغ جریمه را به شکل اقساطی پرداخت کنند لازم است که زودتر و در ماه‌های ابتدایی سال تصمیم خود را عملیاتی کنند؛ چرا که تا پایان سال ۹۷ باید تمام مبلغ جریمه ریالی پرداخت شده و دیگر امکان پرداخت جریمه در سال ۹۸ وجود ندارد. بنابراین باز هم توصیه می‌کنیم که این دسته از متقاضیان واجد شرایط زودتر برای پرداخت جریمه ریالی اقدام کرده و موضوع را به آخر سال موکول نکنند.

کمالی اضافه کرد: گروه دوم افرادی هستند که سنوات غیبت‌شان تا پایان سال ۹۷ به زیر هشت سال رسیده و واجد شرایط بهره‌مندی از این طرح نیستند. توصیه ما به این افراد این است که هر چه سریعتر برای اعزام به سربازی اقدام کرده و خود را درگیر مشکلات و تبعات ناشی از غیبت نکنند.

رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح درباره اینکه پیش بینی می‌شود که امسال چند نفر با پرداخت جریمه ریالی از سربازی معاف شوند به ایسنا گفت: امسال پیش بینی ما این است که حدود ۱۰۰ هزار نفر با پرداخت جریمه ریالی از سربازی معاف شوند اما همانطور که گفتم حتما باید تمام مبلغ تا پایان سال ۹۷ پرداخت شود در غیر اینصورت امکان بهره‌مندی از طرح جریمه ریالی وجود ندارد.

وی در پایان با اشاره به محدودیت‌های قانونی پیش بینی شده برای مشمولان غایب سربازی اظهار کرد: برابر قانون مشمولان غایب دارای یک سری محدودیت‌های اجتماعی هستند که این موضوع هم خود این افراد را دچار مشکلاتی کرده و هم اینکه خانواده‌هایشان را دچار مشکل می‌کنند. بنابراین بهتر است که مشمولان هر چه سریعتر وضعیت سربازی خود را مشخص کرده و اخبار مربوط به حوزه سربازی را تنها از افراد مرتبط با این حوزه در رسانه‌های رسمی پیگیری کنند؛ چرا که ممکن است برخی با انتشار شایعات و اخبار نادرست به دنبال سودجویی باشند. بنابراین آنچه که در رسانه‌های رسمی مطرح می‌شود صحت دارد و مشمولان و خانواده‌هایشان به هیچ عنوان به اخبار و شایعات توجه نکنند.

امسال تمامی تلاش ما این است که مردم به صورت الکترونیکی با سازمان وظیفه عمومی ارتباط برقرار کرده و از میزان مراجعات حضوری کاسته شود و نشست امروز نیز در راستای جلب نظرات تخصصی در خصوص بهبود ارائه خدمات به مردم است.

وی خاطرنشان کرد: در این رابطه به مشمولان غایب جهت انجام امر مقدس سربازی و پرداخت جریمه از طریق سامانه پیامکی سازمان وظیفه عمومی، پیامک ارسال شده و سعی بر این است که یک حرکت عظیمی در این خصوص صورت بگیرد‌ که در این امر مهم، رسانه ها و صدا سیما می توانند نقش موثری را داشته باشند چرا که طرح «جریمه ریالی مشمولان غایب سربازی» در سال ۹۸ متوقف می‌شود.

جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا تصریح کرد: با تصمیمات اتخاذ شده طرح جریمه ریالی مشمولان غایب تنها تا پایان سال ۹۷ ادامه داشته و در سال آینده متوقف می‌شود، بنابراین آن دسته از مشمولانی که تا پایان سال ۹۷، هشت سال غیبت یا بیشتر از آن داشته باشند می‌توانند با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ ثبت نام کرده و نسبت به بهره‌مندی این طرح اقدام کنند، در غیر این صورت از سال آینده باید به سربازی اعزام شوند.

وی با بیان اینکه مدت سربازی با توجه به نیاز کشور تعیین می‌شود، گفت: در تلاش هستیم به صورت تخصصی از سربازان استفاده کرده اما طبیعتا برای همه رشته‌ها و موضوعات سربازان رشته تخصصی آنان در طول مدت سربازی پیدا نشود اما در تلاشیم تا حد ممکن توانایی‌های سربازان را شناسایی و در همان راستا از آن استفاده کنیم.

فرمانده انتظامی آذربایجان غربی در ادامه این نشست افزود: معاونت وظیفه عمومی استان یکی از معاونت های فعال بوده که طی چند سال رتبه نخست کشوری را در کارنامه یگانی کسب کرده و توانسته ماموریت خود را که همان تدوین خط مشی ها و طرح های کلی، برنامه ریزی ،هدایت و هماهنگی و انجام امور ستادی و انجام اجرائیات متمرکز امور احضار، اعزام و تعیین تکلیف اتباع مشمول خدمت وظیفه عمومی و رسیدگی و صدور کارت های معافیت و تامین کارکنان وظیفه نیروهای مسلح و سازمان های دولتی است را به خوبی اجرا کند.

ناصر اصلانی خاطرنشان کرد: زیباسازی و بهینه سازی فضای خدمتی برای مشمولان یکی از اولویت های مهم انتظامی استان بوده و بر اساس برآوردهای صورت گرفته میزان رضایتمندی مراجعان بر اساس تعالی رفتار کارکنان در معاونت وظیفه عمومی به خوبی اجرا شده است.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي