بریتانیا و انگلیس چه تفاوتی با هم دارند؟

شاید تا به حال به ذهن شما هم آمده باشد که تفاوت بریتانیا و انگلیس در چیست؟ اصلا با هم تفاوتی دارند یا یکی هستند؟ گهر در این بخش در مورد تفاوت های بریتانیا و انگلیس صحبت می کند.

بریتانیا و انگلیس چه تفاوتی با هم دارند؟

بریتانیا و انگلیس چه تفاوتی با هم دارند؟

  • انگلستان

ناحیه انگلستانEngland در حال حاضر یکی از بخش های تشکیل دهنده کشور بریتانیا واقع در جنوب این کشور می باشد که مرکز آن لندن است، اما آن را نباید با مفهوم تاریخی کشور انگلستان اشتباه گرفت: پادشاهی انگلستان Kingdom of England نام کشوری مستقل از قرن 10 میلادی تا سال 1707 میلادی است که شامل منطقه کنونی انگلستان به علاوه ولز بوده است. کشور انگلستان در سال 1707 با اتحاد با اسکاتلند تشکیل پادشاهی بریتانیای کبیر را داد.

  • بریتانیای کبیر

بریتانیای کبیر Great Britain بزرگ ترین جزیره در اروپا محسوب می شود که شامل سه منطقه انگلستان England ، ولز Wales و اسکاتلند Scotland است . باید توجه داشت ‘کبیر’ در اینجا به مفهوم بزرگ تر و مفهومی صرفا جغرافیایی است، و ارتباطی به گذشته استعماری و یا مفهوم عظمت ندارد. از منظر تاریخی اما پادشاهی بریتانیای کبیر Kingdom of Great Britain نام رسمی کشوری است که بین سالهای 1707 تا 1801 میلادی وجود داشت و شامل منطقه کنونی انگلستان ، ولز و اسکاتلند می شد لذا کاربرد نام بریتانیای کبیر پیش از سال 1707 برای اشاره به این کشور نادرست است. در حال حاضر نیز بعضا به اشتباه اصطلاح جغرافیایی بریتانیای کبیر در اشاره به نام این کشور و دولت آن بکار می رود درحالیکه بریتانیای کبیر شامل ایرلند شمالی نیست اما ‘بریتانیا’ که مختصر شده نام رسمی این کشور است شامل ایرلند شمالی هم می باشد.

  • پادشاهی متحده (بریتانیا)

در سال 1801 میلادی و در پی پیوستن ایرلند به این کشور نام پادشاهی بریتانیای کبیر به پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند United Kingdom of Great Britain and Ireland تغییر پیدا کرد . همچنین از سال 1921 کشور ایرلند مستقل شد لکن قسمت کوچکی از شمال جزیره ایرلند به مرکزیت شهر بلفاست با نام ایرلند شمالی تحت تسلط پادشاهی متحده باقی مانده و باعث شد نام رسمی آن به پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی تغییر پیدا کند نامی که تا امروز بکار می رود. جمهوری ایرلند نیز از آن زمان کشوری مستقل بوده و پایتخت آن شهر دوبلین است.

از طرفی نباید فراموش کرد که جزایر بریتانیا British Isles نیز یک اصطلاح کاملا جغرافیای طبیعی و شامل دو جزیره بزرگ (جزیره بریتانیا و جزیره ایرلند) و بالغ‌ بر پنج هزار جزایرِ کوچک است.

با این توضیح بهتر است در عرصه امور بین‌المللی نام بریتانیا که کوتاه شده نام کامل این کشور است بکار رود لکن در زبان فارسی واژه انگلیس هم به مفهوم فوق به کار می‌رود که نباید با ناحیه‌ای با همین نام در این کشور اشتباه گرفته شود.

نام رسمی داده شده به دو پادشاهی انگلستان و اسکاتلند، همراه با ولز ، بریتانیای کبیر را تشکیل می دهند.

با این توضیحات کاملا مشخص است که انگلستان تنها بخشی از بریتانیای کبیر را تشکیل می دهد و نمی توان آن را به تنهایی بریتانیای کبیر نام نهاد.

بریتانیای بزرگ شامل انگلستان ، اسکاتلند و ولز می باشد لندن پایتخت انگلستان ، ادینبورگ پایتخت اسکاتلند و کاردیف پایتخت ولز است . علاوه بر این پادشاهی ها و بخش ها ، بریتانیا به مناطق کوچکتری به نام شهرستان نیز تقسیم شده است.

باید توجه داشت که میان بریتانیای کبیر و پادشاهی متحده نیز تفاوت وجود دارد و این تفاوت در مناطقی است که آن ها را تشکیل می دهد.

پادشاهی متحده یا انگلستان ، بریتانیای کبیر و منطقه ی ایرلند شمالی را پوشش می دهد اما بریتانیای کبیر ایرلند شمالی را تحت پوشش خود ندارد.

بریتانیای کبیر بیشتر یک واژه سیاسی است که ترکیبی از سه منطقه ی انگلستان، اسکاتلند و ولز را شرح می دهد و یک اصطلاح جغرافیایی وهمچنین مربوط به این جزیره که این سه منطقه به طور کامل در آن قرار دارند.بر خلاف آن ، انگلستان در ابتدا انگلا لند ، یعنی سرزمین آنجلس ها ، شناخته میشد.

آنجلس ها مردمی از کشور آلمان می باشد که در اواخر قرن پنجم میلادی به بریتانیا حمله کردند و ساکسن ها و جوت آنجلس ها در این تهاجم به آن ها کمک کردند.

جالب توجه است که اصطلاح بریتانیا برای اولین بار در زمان شاه جیمز اول انگلستان در سال ۱۶۰۳ مورد استفاده قرار گرفت.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه