انواع کودهای کشاورزی را بشناسید

کودهای شیمیایی موادی هستند که امروزه در کارهای کشاورزی و … کاربرد بسیار زیادی دارد. برای آشنایی با انواع کودهای کشاورزی این بخش گهر را تا پایان مطالعه نمایید.

انواع کودهای کشاورزی را بشناسید

انواع کودهای کشاورزی را بشناسید

به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با مراقبت گیاهی باعث افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود گفته می شود.

کود ها به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتند از :

کود های شیمیایی:

که برخی از آنها جز عناصر پر مصرف گیاه یا ماکرو المنت و برخی نیز جز عناصر عناصر کم مصرف گیاه ( میکرو المنت ) میباشد.

عناصر پر مصرف (ماکرو) شامل: ازت – فسفر – پتاس – کلسیم – منیزیم

عناصر کم مصرف (میکرو) شامل : آهن – روی – منگنز – مس – بر

به کود هایی که مجموع عناصر فوق را با هم و به نسبت متناسب دارا باشد اصطلاحا کود کامل اطلاق میشود.

گیاهان مختلف بر حسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایش برگ و خاک به کود های فوق نیازمند خواهند بود .

ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای مختلف حاوی یک عنصر، بسیار متفاوتند. این تفاوتها بر مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کوددهی و اثر بخشی کودها تاثیر بسیار مهمی دارند.بنابراین شناخت کافی از انواع کودهای شیمیائی قبل از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد.

کود ارگانیک:

کود اورگانیک از فضولات حیوانی و گیاهی یا ترکیبی از این دو و مواد موجود در طبیعت و به صورت طبیعی بدون افزودن هیچ گونه ماده شیمیایی و مصنوعی تولید می شود. این محصول در واقع نوعی کشاورزی ارگانیک را به ارمغان آورده است. به این صورت که با استفاده از آن به جای کود های شیمیایی، از آلودگی محیط زیست و جانداران می توان جلوگیری کرد. در بخش بعدی در انواع کود ارگانیک را معرفی خواهیم کرد.

مزایای کود ارگانیک بیش از هر کود دیگری می باشد. از آن جمله :

افزایش مواد ارگانیکی خاک و غنی کردن موجودات خاک از نظر تغذیه ای که در نتیجه کاهش فرسایش خاک را شاهد خواهیم بود. افزایش کیفیت مواد غذایی که با استفاده از کود اورگانیک که سالم تر بوده و مصرف کننده بیشتری دارند.

کود حیوانی:

کود حیوانی هرگونه مواد طبیعی که عموماً بخاطر مواد مفیدی که در آن وجود دارد در کشاورزی برای تقویت خاک مزرعه از آن استفاده می‌کنند. برای آنکه خاک از لحاظ مواد غذایی متعدد دچار کمبود نباشد استفاده از کود بسیار مفید خواهد بود.

کود حیوانی در حقیقت از فضولات حیوانات تهیه می‌شود که بیشتر از کود گوسفند و گاو و اسب و یا مرغ تشکیل می‌شود . کود حیوانی به علت دارا بودن حجم وسیعی از مود آلی و غذایی باقی مانده که برای غنای خاک بسیار مفید می‌باشد در طول تاریخ همواره مورد توجه کشاورزان بوده است .

کود انسانی نیز در رده کودهای حیوانی به حساب می‌آید. در بعضی کشورها از جمله ایران از مدفوع انسانی به عنوان کود در مزارع کشاورزی استفاده می‌شود.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه