آشنایی با پیتزا و انواع پیتزا

تاريخ : 27 دی

پیتزا یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین غذاها در ایران و همه کشورها است. انواع مختلفی از پیتزا وجود دارد که هر کدام طرفداران بسیار زیادی دارند. اگر می خواهید با پیتزا و انواع پیتزا آشنا شوید این بخش گهر را تا پایان دنبال نمایید چرا که به معرفی کامل این غذای خوشمره می پردازیم.

آشنایی با پیتزا و انواع پیتزا, پورتال خبری فرهنگی گهر

آشنایی با پیتزا و انواع پیتزا

پیتزا غذایی است به شکل نان گِرد صافی که در فر پخته می‌شود و معمولاً روی آن را با سس گوجه‌فرنگی و پنیر می‌پوشانند؛ به علاوه دیگر مواد دلخواه را هم روی نان اضافه می‌کنند.

پنیری که استفاده می‌شود معمولاً پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا است.

همچنین از مواد مختلفی برای تهیه پیتزا استفاده می‌شود.

(ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی و …)

پیتزا به صورت تازه یا یخ زده، به صورت تمام تکه یا بخش بخش به فروش می‌رسد و یکی از فست فودهای پر طرفدار در اروپا و آمریکای شمالی به‌شمار می‌رود.

انواع مختلفی از فرها برای پخت پیتزاهای مختلف به کار می‌روند.

همچنین انواع مختلفی از ظرف‌ها برای تولید پیتزاهای گوناگون مانند کالزونه و استرامبولی به کار می‌روند.

تاریخچه پیتزا

برخی بر این باورند که اولین پیتزاها زمانی پخته شد که سربازان ایرانی هخامنشیان که در جنگ شرکت می‌کردند سپرشان را روی آتش گذاشته و بعد خمیری روی آن می‌گذاشتند و مواد غذایی مختلفی مانند خرما و پنیر را روی آن می‌ریختند و می‌خوردند.

در یونان باستان، نانها را با روغن، گیاهان و پنیر می‌پوشاندند.

پیتزا به شکل مدرن، در ابتدا در ظرف‌هایی در ناپولی در قرن ۱۸ و اوایل قرن ۱۹ میلادی طبخ می‌شد.

در آن مقطع زمانی اغلب، نان با مواد تشکیل دهنده مانند سیر، نمک، گوشت، پنیر، ریحان پوشانده می‌شدند.

معلوم نیست که گوجه فرنگی برای اولین بار در چه زمانی به پیتزا اضافه شد و در این مورد بسیاری از ادعاهای متناقض وجود دارد.

تا حدود سال ۱۸۳۰ میلادی، پیتزا در غرفه‌هایی در هوای آزاد و در خارج از پیتزا فروشی‌ها فروخته می‌شد و برخی از پیتزا فروشی‌ها امروزه این سنت قدیمی را زنده نگه می‌دارند.

بر طبق یکی از افسانه‌های معاصر، نمونه اولیه پیتزا یعنی پیتزا مارگاریتا، در سال ۱۸۹۹ اختراع شد، زمانی که کاخ سلطنتی کاپودیمونته از آشپز خود رافائل اسپوسیتو خواست تا به افتخار بازدید از ملکه مارگاریتا پیتزایی درست کند.

از میان سه نوع پیتزای تهیه شده توسط او، ملکه پیتزایی که از سه رنگ پرچم ایتالیا:

قرمز (گوجه)، سبز (ریحان)، سفید (موتزارلا) تهیه شده بود را شدیداً ترجیح داد.

ظاهراً این نوع پیتزا پس از ملکه تحت عنوان «پیتزا مارگاریتا» نام گذاری شد.

پیتزا توسط مهاجران ایتالیایی در اواخر قرن ۱۹ میلادی به آمریکا آورده شد؛ و در ابتدا در مناطقی که مهاجران ایتالیایی در آمریکا در آن سکونت داشتند، پدیدار شد.

پیتزا لومباردی، اولین پیتزا فروشی آمریکا بود که در سال ۱۹۰۵ میلادی در نیویورک افتتاح شد.

پیتزا در ایتالیا

خمیر مصرف شده در ایتالیا دقیقاً همان کیفیت و مزه نان تافتون را دارد.

در ایتالیا به‌طور سنتی پیتزا را لوله کرده و با دست می‌خورند.

پیتزای با نان ضخیم، به طوری که خوراکیهای (سوسیس و …) زیادی روی آن باشد، پس از مهاجرت ایتالیایی‌ها به آمریکا در قرن ۱۹ مطابق سلیقه آمریکایی‌ها تهیه شد، وگرنه پیتزای ایتالیایی با خمیر نان تافتون و کمی خوراکی روی آن می‌باشد.

انواع پیتزا

پیتزا مارگاریتا یکی از انواع پیتزا

پیتزا مارگاریتا از خمیر، سس مخصوص، پنیر پیتزا و زیتون تهیه می‌شود.

این نوع از پیتزا‌های اصلی کشور ایتالیا است و طرفداران خاص خودش را دارد.

گفتنی است که در کنار ایتالیا، در کشور‌های دیگر هم این نوع پیتزا طبخ می‌شود.

در پیتزا مارگاریتا، طعم سس و پنیر غالب است و طعم بسیار خاص و نسبتا تندی دارد.

پیتزا مخصوص یکی از انواع پیتزا

پیتزا مخصوص، به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود؛ اما به طور کلی، پیتزا مخصوص از خمیر، کالباس، فلفل دلمه، گوجه فرنگی ریز شده به همراه پنیر پیتزا تهیه می‌شود.

گفتنی است که عموما رستوارن‌ها پیتزا مخصوص را به سبک خاص خودشان درست می‌کنند.

در پیتزا مخصوص مزه‌ی پنیر و کالباس غالب است و طعم بسیار جذابی دارد.

پیتزا مخلوط یکی از انواع پیتزا

پیتزا مخلوط از‌ترکیب خمیر، کالباس، سوسیس، سس مخصوص و پنیر پیتزا تهیه می‌شود؛ گاها بعضی از پیترا فروشی‌ها از‌ترکیب گوشت هم در پیتزا مخلوط استفاده می‌کنند.

به طور کلی در پیتزا مخلوط طعم سوسیس و کالباس غالب است و از پیتزا‌های محبوب در کشور به حساب می‌آید.

پیتزا مخلوط هم مثل مخصوص، به روش‌های مختلفی در رستوران‌های سراسر جهان به ویژه ایران تهیه و طبخ می‌شود.

پیتزا پپرونی یکی از انواع پیتزا

پیتزا پپرونی از مخلوط خمیر، کالباس تند یا همان پپرونی، سس تند مخصوص، پنیر پیتزا و زیتون تهیه می‌شود.

به طور کلی، پیتزا پپرونی با دستور‌های مختلفی طبخ می‌شود؛ از سوی دیگر پپرونی یکی از محبوب‌ترین پیتزا‌ها در سراسر جهان به‌ویژه ایران است.

در پیتزا پپرونی، طعم کالباس و سس تند کاملا غالب است و طعم کاملا متفاوتی در مقایسه با دیگر پیتزا‌ها دارد.

پیتزا استیک یکی از انواع پیتزا

پیتزا استیک یک نوع خلاقانه‌ی این غذا است که از خمیر مخصوص، گوشت تکه‌ای فیله یا همان استیک، زیتون، پودر سیر و پنیر پیتزا تهیه می‌شود.

به‌طور کلی پیتزا استیک با روش‌ها و سبک‌های مختلفی تهیه می‌شود؛ اما به طور کلی طعم این پیتزا بسیار خاص بوده و مزه‌ی گوشت در این پیتزا، کاملا غالب است.

از سوی دیگر پودر سیر، بوی بسیار خوبی به این غذا می‌بخشد.

گفتنی است که پیتزا استیک در دو سبک ایتالیایی و پیتزای زخیم یا همان آمریکایی عرضه می‌شود.

پیتزا گوشت و قارچ یکی از انواع پیتزا

پیتزا گوشت و قارچ، از‌ترکیب خمیر، گوشت چرخ کرده، قارچ، پیاز، ففل دلمه و پنیر پیتزا تهیه می‌شود.

عطر و بوی این پیتزا بسیار خاص بوده و طعم گوشت را بسیار متفاوت می‌کند.

پیتزا گوشت و قارچ در سراسر جهان به‌ویژه ایران تهیه و عرضه می‌شود.

در پیتزا گوشت و قارچ طعم گوشت چرخ کرده و البته قارچ کاملا غالب است.

همچنین بیشتر رستوران‌ها این پیتزا را به شکل زخیم یا همان آمریکایی عرضه می‌کنند.

پیتزا مرغ یکی از انواع پیتزا

پیتزا مرغ همانطور که از نام‌اش پیداست، از‌ترکیب خمیر، فیله‌ی مرغ کبابی، فلفل دلمه، زیتون و پنیر پیتزا تهیه می‌شود.

پیتزا مرغ در سراسر جهان، با روش‌های مختلفی تهیه و عرضه می‌شود؛ همچنین طعم پیتزا مرغ در هر رستوران کاملا متفاوت است.

در پیتزا مرغ طعم فلفل دلمه و مرغ کبابی کاملا غالب است.

این پیتزا هم به شکل ایتالیایی و هم به شکل آمریکایی عرضه می‌شود.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي