ترکیه هم مانند ایران از تنوع غذایی بسیار زیادی برخوردار است که اغلب آن ها نیز خوشمزه هستند و با ذائقه ایرانیان هماهنگ است. گهر در این بخش دو روش تهیه مانتی ترکیه را منتشر می کند.
دو روش تهیه مانتی ترکیه
روش اول:
مواد لازم برای تهیه مانتي غذاي اصيل تركيه
آرد -۲ ليوان
نمك – ۱ قاشق چايخوري
تخم مرغ – 1 عدد
آب به اندازه اي كه خمير به دست نچسبد .
گوشت چرخ كرده – ۲۵۰ گرم
پياز -۱ عدد
نمك و فلفل – به ميزان لازم
ماست – 1 ليوان
سير- 2 حبه
طرز تهيه مانتي غذاي اصيل تركيه:
آرد ، تخم مرغ و نمك را با هم مخلوط مي كنيم و آب را كم كم اضافه مي كنيم تا خمير يكنواخت و نسبتاً نرمي بدست بيايد ، روي خمير را پوشانده و به مدت يك ساعت استراحت مي دهيم. پياز رنده شده را در روغن تفت داده و گوشت چرخ كرده را به آن اضافه ميكنيم و با نمك و فلفل تفت مي دهيم . سپس خمير را به قطر نيم ميليمتر باز مي كنيم و با چاقو تيز به شكل مربع 5/1 * 5/1 سانتيمتري مي بريم و يا با استكان قالب مي زنيم. از مواد مياني كمي روي خمير برش خورده ريخته و خمير را مثل قطاب مي پيچيم (يا مثل بقچه مي بنديم). وقتي همه خميرهاي مانتي را درست كرديم . يك ظرف بزرگ آب و نمك را بجوش آورده و مانتي ها را داخل آن ريخته و به مدت 15- 20 دقيقه مي جوشانيم . بعد آبكش كرده و مانتي تركيه را در بشقاب مي ريزيم . رب گوجه فرنگي را در كره تفت داده و كمي آب اضافه مي كنيم تا به غلظت سس برسد. سير رنده شده را با ماست مخلوط كرده و روي مانتي ها را ابتدا سس و بعد از ماست سيردار مي ريزيم. مانتي تركيه آماده سرو است.
مانتي تركيه را بايد گرم سرو كرد.
روش دوم:
مواد لازم (برای ۴ نفر) :
مانتی نصف بسته
قارچ ۲۰۰ گرم
پنیر پیتزا یک بسته
ذرت نصف قوطی کنسرو
کره ۵۰ گرم
گوجه فرنگی ۱ عدد
فلفل دلمه ای سبز یا رنگی یک پیمانه
نمک و فلفل و آویشن به مقدار لازم
طرز تهیه :
* برای درست کردن مواد داخل مانتی ؛ ابتدا کره رو آب کرده و قارچ ها رو در داخل کره تفت می دیم .
* بعد ذرت کنسروی رو می ریزیم ( می تونید خودتون ذرت رو دون کرده و بپزید و در فریزر برای انواع غذاها استفاده کنید).
* خوب مواد داخل مانتی به همین راحتی آماده شد .
* داخل قابلمه ای آب ریخته و اجازه بدین بجوشه . سپس مانتی ها رو داخل اون بریزید .
* وقتی مانتی ها نرم شدن آّبکش کنید . تقریبا ۱۵-۱۰ دقیقه طول می کشه . نذارید که مانتی ها بیش از اندازه نرم بشن و وا برن
* نصف مانتی رو داخل پیرکس بریزید .
* بعد نصف قارچ و ذرت …
* و بعد نصف پیمانه فلفل دلمه ای رو روی مواد پخش کنید .
* یک سوم پنیر پیتزا رو روی مواد ریخته و به همین ترتیب مجددا مانتی و قارچ و ذرت و …
* در مرحله دوم تمام پنیر پیتزا رو روی مواد قرار بدین . چند تا دونه از فلفل دلمه ای ها رو نگه داشته و بعد از پنیر پیتزا روی مواد بپاشید .
* گوجه فرنگی رو حلقه حلقه کرده و مطابق شکل روی مواد قرار بدین .
* پیرکس رو بدون درپوش داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و اجازه بدین پنیر آب شده و روی آن طلایی گردد . درصورتیکه بعد از گذشت نیم ساعت روی پنیر طلایی نشده ، بمدت ۴-۳ دقیقه گریل رو روشن کنید تا پنیر طلایی بشه .
* جهت پخت با مکروفر : ظرف بدون درپوش ۸-۶ دقیقه با قدرت ۸۰%
* جهت پخت با کانوکشن مکروفر : دستور کانوکشن ۲۲۰ درجه سانتیگراد تا زمانیکه پنیر آن آب بشه ( ۳۰ – ۲۰ دقیقه ) . سپس ۴-۳ دقیقه گریل بالا روشن شود .
* نکته : این غذای خوشمزه رو با سس گوجه نوش جان بفرمایید …