مطالب پيشنهادي

قورمه سبزی غذای کدام شهر است ؟

دسته بندي : رپورتاژ آگهی
تاريخ : ۱۴ مرداد
بازديد : 539

خورشت قورمه سبزی Ghormeh Sabzi یک غذای ملی ایرانی است که با برنج سرو میشود . این غذا در همه ی شهر های ایران پخته میشود و طرفداران بسیاری هم دارد . اما این غذا  در شهر های مختلف به صورت متفاوتی درست میشود . قورمه سبزی در ایران قدمت طولانی دارد و میتوان گفت که از چندین سال پیش تا کنون طریقه ی پخت آن یکسان مانده و تغییری نکرده است . اولین روز شنبه از ماه آذر را روز جهانی قورمه سبزی نام داده اند . این خورشت با سبزی هایی نظیر تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله ، اسفناج و برگ چغندر پخت میشود . اسفناج معمولا در فصل زمستان استفاده میشود چون تنها در این فصل قابل دسترس است . و برگ چغندر نیز همانند اسفناج هر موقع فراهم باشد استفاده میشود . مواد دیگری از جمله گوشت و لوبیا نیز در این غذا استفاده میشود اما همانطور که از اسم این غذا پیداست مواد اصلی این غذا سبزی است . همانطور که گفتیم قورمه سبزی در شهر های مختلف به صورت متفاوتی درست میشود . مثلا تفاوت اصلی آنها تفاوت نسبت سبزی های استفاده شده میباشد . به طور معمول بهتر است در قورمه سبزی از ۱۵۰ گرم گشنیز ، ۱۵۰ گرم جعفری ، ۲۰۰ گرم تره ، ۱۵ گرم اسفناج و ۵۰ گرم شنبلیله استفاده شود . اما میبینیم که در شهر های مختلف بنا به سلیقه و ذائقه ی غذایی که دارند این نسبت ها تغییر میکند .

ghorme sabzi food قورمه سبزی غذای کدام شهر است ؟

قورمه سبزی در تهران

به طور مثال در تهران تنها از سبزی تره و جعفری آن هم به مقدار خیلی زیاد استفاده میشود و شنبلیله به مقدار یک پنجم تره و جعفری استفاده میشود .

در استان فارس و خوزستان تره و جعفری به یک اندازه و حدود ۴۰۰ گرم ، گشنیز و اسفناج ۲۰۰ گرم و شوید و شنبلیله به مقدار ۱۰۰ گرم استفاده میشود . در شیراز حتما یکی از چاشنی هایی که برای قورمه سبزی استفاده میکنند باید  آبغوره ، آب نارنج یا آبلیمو باشد .

قورمه سبزی در آذربایجان

در آذربایجان سبزی قورمه سبزی  ترکیبی از تره ، جعفری ، گشنیز و چند برگ اسفناج و برگ چغندر میباشد . در این شهر مقدار تره به باقی سبزی ها غالب است . مثلا تره را ۱ کیلو ، جعفری ۲۵۰ گرم ، گشنیز ۲۰۰ گرم و از اسفناج و برگ چغندر تنها به اندازه ی چند برگ استفاده میشود . در کل نسبت این سبزی ها به ترتیب ، یک ، یک چهارم و یک پنجم میباشد .

در مناطقی مانند شمال ایران حتما قورمه سبزی را به همراه بادمجان و گوجه درست میکنند . یعنی در انتهای پخت خورشت گوجه و بادمجان ها را سرخ کرده و به خورشت اضافه میکنند و۱۰ دقیقه ان ها را درون خورشت نگه میدارند . یا گوجه ها را سرخ کرده و زمانی که خورشت را در بشقاب ریختید آن را کنار بشقاب میگذارند  .

در مناطقی مانند آذربایجان گفته میشود که سبزی ها را سرخ نمیکنند و بعد از اینکه آب را به خورشت اضافه کردند سبزی ها را نیز اضافه میکنند و البته که این یک روش بسیار سالم تر نسبت به  زمانی است که سبزی ها را به مدت طولانی در روغن تفت میدهیم .

در همدان در آخر پخت دو عدد تخم مرغ  نیز به خورشت اضافه میکنند و حتما این غذا را همراه با ماست سرو میکنند .

در جنوب کشور معمولا از لوبیا چیتی در قورمه سبزی استفاده میکنند و جعفری و تره را نیز دو برابر سبزی های دیگر استفاده میکنند . سبزی ها را به مدت خیلی طولانی تفت میدهند و در واقع  قورمه سبزی با رنگی تیره را میپسندند .

در ایران تنوع غذایی بسیاری وجود دارد و میتوان گفت هر شهر و استان غذاهای محلی مخصوص به خودش را دارد . اما برخی غذاها همانند قورمه سبزی هستند که در همه ی شهر ها پخته میشوند . غذاهای معروفی مانند چلوکباب ، زرشک پلو ، خورشت قیمه ، ماهی ، آبگوشت ، فسنجان و دلمه که بیشتر این غذا ها همراه با برنج سرو میشوند . یکی دیگر از مواد غذایی که در ایران به مقدار زیادی  مصرف میشود نان است . از انواع نان ها میتوان نان لواش ، سنگگ ، بربری و تافتون را نام برد .

طرز تهیه زرشک پلو Zereshk Polo – epersian food را در سایت epersian food ببینید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید
گـهـر در شبکه هاي اجتماعي
تخفیفهای امروز دیجی کالاخـریـد
+