قرص مادوپار چیست + موارد مصرف و عوارض قرص مادوپار

قرص مادوپار  برای درمان کندی حرکات ، سختی عضلات ، درمان پارکینسون و … استفاده می شود . در ادامه موارد مصرف و عوارض قرص مادوپار را در مطلب امروز ما دنبال کنید و برای سالمندانی که دچار این عارضه هستند اطلاعات کاملی را کسب کنید

قرص مادوپار چیست 

قرص مادوپار چیست + موارد مصرف و عوارض قرص مادوپار

موارد مصرف و عوارض قرص مادوپار

با بالا رفتن سن ، بیماری های مزمن پیری مغز، بیشتر خود را نشان می دهند، بیماری پارکینسون یکی از این بیماری هاست. بیماری پارکینسون اختلالی پیش رونده در سیستم عصبی است که روی حرکات بدن تاثیر گذار است.

این مشکل به طور تدریجی ایجاد شده و معمولاً با یک لرزش قابل توجه در فقط یکی از دستان شروع می شود. قرص مادوپار تاثیر گذار ترین داروی درمان علائم بیماری پارکینسون می باشد. این دارو به ویژه در کاهش مشکلات ناشی از کندی حرکت تاثیر دارد.

لرزش و سفتی را نیز می توان تا حدود زیادی با مادوپار بهبودی داد. مادوپار با نام های مختلف تجاری مثل Sinemet, Levodopa , Parkin c, L Doram c و Isicom یافت می شود.

 قرص مادوپار چیست + موارد مصرف و عوارض قرص مادوپار

موارد مصرف قرص مادوپار

تاثیر گذاری این قرص معمولا با مقادیر کم دارو به صورت دو تا سه بار در روز همراه با غذا (برای به حداقل رساندن تهوع که شایع ترین عارضه جانبی اولیه است) شروع می شود.

مقدار دارو سپس با توجه به تحمل فرد و کمترین دوز لازمه برای کنترل علایم، به آرامی در طی چند روز تا چند هفته افزایش پیدا می کند.

در بعضی از موارد بویژه زمانیکه مدت زمان تاثیر دارو کاهش می یابد و لازم است دارو با فاصله زمانی کوتاه مدت مصرف شود می توان بجای مصرف داروهای معمولی این دارو را  در چند نوبت قرص های آهسته رهش را مصرف نمود.

اشکال آهسته رهش دارو با آزاد سازی تدریجی دارو سبب تاثیر طولانی تر دارو و کاهش نوسان مقدار دارو در خون و در نتیجه عوارضی مثل جمود و یا حرکات غیر ارادی و غیر طبیعی خواهد شد.

عوارض قرص مادوپار

از داروهای شبه دوپاین است که عوارض جانبی شبه دوپاین ها شامل توهم، بی خوابی، ابقا آب بدن، و پایین آمدن فشارخون در موقع ایستادن. این داروها ممکن است خطر رفتارهای وسواسی مثل فزون خواهی جنسی، اعتیاد به  قماربازی و پرخوری وسواسی را بالا می برد.

توصیه دارویی قرص مادوپار :

  1. در صورت بروز خواب‌ آلودگي و همچنين هنگام برخاستن ناگهاني از حالت خوابيده يا نشسته بايد احتياط نمود.
  2. ممكن است براي دستيابي به پاسخ درماني مطلوب ، چند هفته تا چند ماه وقت نياز ‌باشد.
  3. در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو به محض به ياد آوردن آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اينكه تا زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسیده باشد.در ایصرف بعدي نيز نبايد دو برابر گردد.
اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه