عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن

تاريخ : 1 دی

قرص کتوتیفن۱ + عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن

آشنایی با داروی کتوتیفن۱ از دسته داروهای ضد آسم می باشد. که هم به شکل قرص و هم به شکل شربت مورد استفاده قرار می گیرد.

عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن, پورتال خبری فرهنگی گهر

کتوتیفن۱ از دسته داروهای ضد آسم و گشاد کننده های برونش می باشد .این دارو برای رفع علائم آلرژیک ,همچون آبریزش بینی و التهاب پوستی مورد استفاده قرار می گیرد .بد نیست بدانید کتوتیفن نوعی داروی, آنتی هیستامین است.اگر در دوران بارداری یا شیردهی به سر میبرید حتما پیش از مصرف آن با پزشک خود , مشورت کنید . برای آشنایی بیشتر با این دارو با ما همراه باشید.

عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن, پورتال خبری فرهنگی گهر

موارد مصرف قرص کتوتیفن۱

مواجهه با برخی مواد مانند پشم یا موی حیوانات ،گرده گیاهان، گرد و خاک و مصرف بعضی مواد غذایی می تواند , منجر به بروز علائم حساسیت یا آلرژی شود. این علائم ناشی از آزادسازی ماده ای به نام هیستامین, در بدن می باشند.

آزادسازی این ماده از سلولهای بدن منجر به بروز علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش، آبریزش چشم، التهاب پوستی و در مواردی تنگی نفس و سایر علائم التهابی می‌شود. کتوتیفن۱ به عنوان یک داروی ضد حساسیت , یا آنتی هیستامین با مهار اثرات هیستامین می تواند علائم حساسیت را تسکین دهد , و از تشدید شدن آنها جلوگیری نماید.

این دارو به صورت قرص ،شربت و قطره چشمی موجود می باشد.

عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن, پورتال خبری فرهنگی گهر

پیش از مصرف :

– در صورت بارداری ،شیردهی یا اقدام به بارداری به پزشک خود اطلاع دهید. – در صورت ابتلا به هرگونه اختلال کبدی یا کلیوی پزشک خود را مطلع نمایید.

قرص کتوتیفن۱

عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن, پورتال خبری فرهنگی گهر

نکاتی برای مصرف کتوتیفن

-لیستی از کلیه داروها و فرآورده های مکمل و گیاهی مصرفی خود در اختیار پزشکتان قرار دهید تا در صورت,وجود تداخل اقدامات لازم صورت بگیرد.

-در صورت سابقه حساسیت به این دارو یا سایر داروهای آنتی‌هیستامین پزشک خود را مطلع نمایید.

نحوه صحیح مصرف

-دارو را دقیقا طبق توصیه پزشک مصرف نماییدبا این حال به طور معمول در بزرگسالان یک قرص یک میلی گرم ,دو بار در روز و در کودکان بالای سه سال یک پیمانه شربت (معادل ۵ میلی لیتر )دو بار در روز توصیه می شود.

-می توانید کتوتیفن۱ را همراه با یک وعده غذایی سبک یا میان وعده میل کنید.در صورت مشکل بلع می‌توانید,یک لیوان آب همراه با دارو مصرف نمایید.

-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو نیاز به مصرف نوبت فراموش شده نمیباشد کافیست نوبت بعدی را ,طبق روال سابق مصرف کنید و از دو برابر نمودن مقدار دارو در یک نوبت خودداری نمایید.

-اکثر افراد نیاز به استفاده طولانی مدت از آنتی هیستامین ها ندارند و به محض اینکه علائم حساسیت, برطرف شد می توانید مصرف این دارو را قطع نمایید.

میزان مصرف کتوتیفن در کودکان

کودکان بزرگتر از ۳ سال : ۱ میلی گرم (معادل یک پیمانه) دوبار در روز بعد از غذا .

عوارض و موارد مصرف قرص کتوتیفن, پورتال خبری فرهنگی گهر

کتوتیفن به صورت شربت

کودکان ۶ ماهه تا ۳ سال : ۵/۰ میلی گرم ( معادل نصف پیمانه یا ۵/۲ میلی لیتر ) دو بار در روز .

– نوزادان و کودکان ۶ ماه تا ۳ سال – پزشک میزان مصرف را بر اساس وزن کودک تعیین میکند.

مصرف شربت کتوتیفن۱ زیر شش ماه ممنوع است. توصیه می شود برای درمان قطعی به متخصص اطفال مراجعه کنید

ملاحظات غذایی

با توجه به احتمال بروز ناراحتی معده در اثر مصرف کتوتیفن۱ ، توصیه می شود آن را با غذا یا بلافاصله , پس از غذا میل نمایید.

توصیه ها

-مصرف کتوتیفن میتواند با ایجاد خواب آلودگی یا گیجی همراه باشد لذا در مدت اثر دارو از رانندگی و کار , با ابزار هایی که نیاز به احتیاط بیشتری دارند خودداری نمایید. مصرف الکل همزمان با این دارو, اثر خواب آوری این دارو را تشدید می نماید,

به همین دلیل بهتر است از مصرف همزمان این دو فرآورده با هم خودداری کنید.

-در صورتی که قرار است عمل جراحی یا آزمایش خاصی انجام دهید (خصوصاً تست آلرژی) حتماً درمانگر خود را,در جریان مصرف کتوتیفن قرار دهید تا در صورت نیاز مصرف این دارو در زمان مناسب قطع گردد.

حساسیت به نور خورشید با مصرف کتوتیفن

-مصرف کتوتیفن۱ در برخی افراد موجب افزایش حساسیت پوست به نور خورشید می شود به همین خاطر , در مدت درمان با این دارو از ضد آفتاب مناسب پوست خود استفاده نمایید و و از گرفتن حمام آفتاب بپرهیزید.

-پیش از خرید هرگونه دارو از داروخانه داروساز خود را در جریان مصرف داروهای آنتی هیستامین قرار دهید , زیرا بسیاری از داروها از جمله داروهای خواب آور و آرامبخش می توانند عوارض جانبی , آنتی‌ هیستامین‌ها را تشدید نمایند.

عوارض ناخواسته دارویی کتوتیفن

-عوارض این دارو محدود و خفیف می باشد با این حال در صورت اختلال در خواب ،تغییر درخلق و خو ، زود رنجی و عصبی شدن با پزشک خود صحبت کنید.

-در صورت احساس سرگیجه یاخواب‌ آلودگی از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط دارند، خودداری نمایید.

-در صورت بروز خشکی دهان می‌توانید از آب نبات یا آدامس های فاقد شکر استفاده نمایید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي