عدسی یک غذای خوشمزه و مقوی است و برای افرادی که کم خونی دارند بسیار مفید می باشد عدسی در فصل زمستان بسیار دلچسب است ، عدس از گونه مواد غذایی است که پروتئین و فیبر بالایی دارد ، در ادامه طرز تهیه عدسی خوشمزه و مقویی را برای شما خواهیم گفت.
طرز تهیه عدسی خوشمزه و مقوی برای صبحانه
مواد لازم برای پخت عدسی
- عدس ۲ و ۱/۲ پیمانه
- پیاز یک عدد متوسط
- رب ۱ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی ۱ عدد
- روغن ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه عدسی
ابتدا عدسها را پاک کنید و با آب خوب بشویید تا هرگونه گرد و خاک و آلودگی آن رفع شود. بعد از شستن عدسها روی آنها آب بریزید و بگذارید برای چند ساعت خیس بخورند.
مرحله اول
یک قابلمه مناسب برای پخت عدسها انتخاب کنید زیرا حجم عدسها بعد از پخت دو تا سه برابر میشود. درون قابلمه مقداری روغن بریزید. پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها طلایی شدند زرد چوبه و فلفل و نمک را اضافه کنید و برای ۲ الی ۳ دقیقه دیگر تفت بدهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. استفاده از رب گوجه فرنگی در دستور پخت عدسی اختیاری است.
مرحله دوم
در این مرحله عدسهایی که خیس شده بودند را به محتویات قابلمه اضافه کنید و روی عدسها ۶ الی ۷ پیمانه آب بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم
بعد از به جوش آمد آب شعله گاز را کم کنید و بگذارید عدسها برای نیم ساعت بپزند. در این مرحله سیب زمینیهای نگینی خرد شده را نیز به عدس اضافه کنید و اجازه دهید برای نیم ساعت دیگر مواد با شعله متوسط بپزند. بعد از پخت کامل عدسها، عدسی را در کاسهای ریخته با کمی پیازداغ تزئین کنید. نوش جان!
ضافه کردن سیب زمینی به عدسی باعث میشود این غذا مغذی و سیر کنندهتر شود. همچنین عدسی بدون سیب زمینی غذایی سبک است که میتواند به عنوان پیش غذا یا یک ناهار و صبحانه سبک در نظر گرفته شود ولی عدسی با سیب زمینی یک وعده غذای کامل است.
نکات طرز تهیه
- اگر دوست دارید عدسی غلیظ نباشد میتوانید هنگام پخت مقدار بیشتری آب به آن اضافه کنید.
- اگر میخواهید این غذا مقویتر و خوش طعمتر شود میتوانید به جای استفاده از آب از آب مرغ یا گوشت برای پخت آن استفاده کنید.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید به عدسی، قارچ نیز اضافه کنید. در هنگام اضافه کردن سیب زمینی قارچها را هم به صورت نگینی یا ورقهای نازک خرد کرده و به مواد اضافه کنید تا بپزند.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی به عدسی سلیقهای است و میتوانید این غذا را بدون رب گوجه فرنگی نیز امتحان کنید.
- عدسی که پختهاید قوام لازم را ندارد و در اصطلاح لعاب نینداخته است؟ در مرحله آخر پخت عدسی کمی آرد گندم را با مقداری آب سرد حل کنید و به آن اضافه کنید.