مرصع پلو یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که تاریخچه آن به دوران صفوی بر می گردد ؛ این غذای خوشمزه با استفاده از مرغ، زرشک، انواع خلال و … تهیه میشود ؛ در ادامه این مطلب دستور پخت مرصع پلو را در برای شما همراهان عزیز تهیه کرده ایم.
دستور پخت مرصع پلو
مواد لازم برای تهیه مرصع پلو
طرز تهیه مرصع پلو
مرحله اول
ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید. سپس حدود ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. نصف کره را داخل تابه بیندازید و با پیاز تفت دهید. فیلههای مرغ را اضافه کرده و تفت دهید. کمی زردچوبه هم اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، یک لیوان آب را اضافه کنید و در قابلمه یا تابه را بگذارید تا فیلهها به مدت ۱۰ تا ۱۵دقیقه مغز پخت شوند. بعد از پخته شدن فیلهها، یک قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده را روی فیلهها بریزید.
مرحله سوم
یک تابه بردارید و مابقی کره را داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. زرشک و کشمش را اضافه کرده و تفت دهید. حین تفت دادن مقداری شکر هم اضافه کنید. تابه را خالی کنید و مجددا خلال پوست پرتقال را با باقیمانده شکر تفت دهید. خلال بادام و پسته را همراه پودر هل اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
مرحله چهارم
در این فاصله یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را داخل آب جوش بریزید و بسته به نوع برنجتان بعد از چند دقیقه آبکش کنید. برنج را دم بگذارید.
مرحله پنجم
وقتی برنج دم کشید، داخل یک دیس سرو کنید. مقداری از برنج را با باقیمانده زعفران مخلوط کنید. برنج زعفرانی را با باقی مواد با هر طرحی که دوست دارید روی برنج بریزید. فیلههای مرغ را هم کنار دیس بچینید. مرصع پلو آماده است.