Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
X بستن تبلیغات
آپلود عکس
مطالب پيشنهادي
loading...

خوشمزه ترین اعضای جدا نشدنی از سفره های ایرانی

دسته بندي : رپورتاژ آگهی
تاريخ : ۲۶ شهریور
بازديد : 102

یکی از ویژگی های شاخص سفره های ایرانی که نقش بسزایی در خوش آب و رنگ کردن غذاها و لذت هر چه بیشتر از آن ها را دارد، انواع متنوعی از مخلفاتی است که با توجه به غذاهای مختلف، متفاوت است و در کنار غذای اصلی، طعم دلپذیری را ایجاد می کند. این مخلفات که بنا به ذائقه های گوناگون، ممکن است در قسمت های مختلف کشورمان متفاوت باشند، اشتهای افراد برای صرف غذا را بیشتر می کنند.

پیش غذا و دسرهای جدا نشدنی سفره های ایرانی

iranian dolma with grape leaves خوشمزه ترین اعضای جدا نشدنی از سفره های ایرانی

دلمه برگ مو خوشمزه

نکته ای که برای مصرف این چاشنی های خوشمزه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که از سازگاری آن با غذای اصلی مطمئن شوید زیرا برخی از این مخلفات در ترکیب با غذاها می توانند اثرات منفی بر روی دستگاه گوارش داشته باشند. انواع گوناگون مخلفاتی را که به همراه غذا میل می شوند، می توان به عنوان اجزای جدا نشدنی سفره های ایرانی دانست که اشتهای هر فردی را باز می کند. از چند مورد از محبوب ترین مواردی که جایگاه ویژه ای در سفره های ایرانی دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترشی و شوری از قدیم تا به امروز

یکی از خاطرات نوستالژی که قطعا در ذهن تمامی ما تداعی می شود، وجود سطل های بزرگ ترشی و شور در حیاط خانه مادربزرگ هایمان است. در گذشته اهالی خانه با نزدیک شدن به فصل زمستان، مواد لازم برای آماده سازی انواع ترشیجات، شوری و خیارشور را تهیه کرده و در مقادیر زیاد برای خود و سایر اعضای خانواده درست می کردند. این مخلفات خوشمزه و دوست داشتنی را که انواع بسیار متنوعی دارند و به روش های زیادی در نقاط مختلف کشور تهیه می شوند، می توان به عنوان یکی از اصیل ترین چاشنی های ایرانی برای تقریبا تمامی غذاها نام برد.

عموما ترشیجات و شوری ها با سبزیجاتی نظیر کلم، هویج، خیار و همین طور با افزودن سبزیجات معطر، نمک و فلفل و در نهایت افزودن آب نمک و یا سرکه تهیه می شوند. تفاوت اکثر ترشیجات در اندازه خرد شدن سبزیجات آن می باشد، به علاوه در مناطق مختلف کشور مقدار ترشی و تندی نیز متفاوت است. به عنوان مثال اغلب ترشی های بندری که در قطعات ریز آماده می شوند، تندی بیشتری دارند و یا ترشی نازخاتون که نوعی ترشی بادمجان شمالی است دارای مقادیر سرکه بیشتری است و طعم ترش تری دارد.

انواع شوری ها مثل خیار شور معمولا طرز تهیه یکسانی دارند و با افزودن آب نمک و در صورت تمایل، فلفل به سبزیجات مورد نظر درست می شوند. انواع مختلف ترشی و شور در کنار غذاهای چرب و سرخ شده ایرانی، می تواند به افرادی با فشار خون بالا و یا چربی خون در کنترل این موارد کمک کند.

انواع سالادها

873785 Gahar ir خوشمزه ترین اعضای جدا نشدنی از سفره های ایرانی

انواع سالاد برای مهمانی

سالادها را می توان به عنوان یکی از مفید ترین و سالم ترین مخلفات در کنار غذای اصلی به شمار آورد. انواع مختلف سالاد را که از ترکیب سبزیجات گوناگون و برش در اندازه های متفاوتی تهیه می شوند، می توان در کنار انواع غذاها سرو کرد. با توجه به اینکه سبزیجاتی مثل کاهو، انواع کلم و دیگر سبزیجات مصرفی در تهیه سالاد، مقادیر بالایی از فیبر دارند، می توانند از مشکلات گوارشی جلوگیری کنند. به علاوه مصرف سالاد همراه غذا و یا قبل از آن می تواند بخشی از حجم معده را گرفته و به این صورت به افرادی که تصمیم به لاغری دارند، کمک کند.

جوانه های مختلفی مثل گندم، ماش و شبدر که در سال های اخیر با استقبال فراوانی از سوی خانواده ها مواجه شده است، سرشار از املاح معدنی و ویتامین ها بوده و علاوه بر طعم خوبی که به سالاد می دهند از لحاظ شادابی پوست، سرعت رشد کودکان و سلامت اعضا داخلی بدن حائز اهمیت است.

برای خوش طعم کردن سالاد ها، موارد متنوعی در بازار عرضه می شوند. به عنوان مثال شما می توانید با خرید آبلیمو، آبغوره، سرکه سیب و بالزامیک، دنیایی از طعم های گوناگون را بر سر میزهای خود بیاورید. با افزودن این چاشنی های قوی و خوشمزه، بر اساس سبزیجات موجود در سالاد می توانید مخلفات لذیذ و دوست داشتنی را برای سرو در کنار غذای اصلی آماده کنید. صرف سالاد به همراه انواع آبلیمو، آبغوره و بالزامیک علاوه بر حفظ طعم اصلی سالاد، فواید بی‌شماری بر سلامت بدن دارند که می‌توانید در این مطلب با آنها آشنا شوید.

انواع مختلف ماست و بورانی

287410 Gahar ir خوشمزه ترین اعضای جدا نشدنی از سفره های ایرانی

تزیین ماست

ماست یکی از پر مصرف ترین لبنیات در میان خانواده های ایرانی می باشد که بعد از شیر می تواند یکی از منابع سرشار از کلسیم برای تامین این ترکیب ضروری برای رشد و استحکام استخوان ها در نظر گرفته شود. ماست معمولا با اغلب غذاها قابل سرو بوده و به شکل های مختلفی برای سرو همراه غذا سر میز قرار می گیرد. از انواع ماست و خیار تا بورانی های متنوعی با اسفناج، لبو و بادمجان، می توان گفت که این مخلفات خوشمزه و پر طرفدار که از ترکیب ماست و سبزیجات به دست می آید، لذت خوردن غذا را افزایش می دهد.

البته در هنگام استفاده از ماست به همراه غذا باید این نکته را در نظر داشت که ماست مزاج سردی دارد و از این رو بهتر است همراه غذاهایی با مزاج سرد مثل ماهی، از مصرف آن اجتناب شود. افزودن ترکیبات مختلفی مثل خیار، اسفناج و سبزیجات معطری مثل نعناع و شوید علاوه بر خوش طعم تر کردن ماست، می تواند ویتامین و املاح مورد نیاز برای بدن را نیز در کنار غذای اصلی برایمان تامین کند. مصرف ماست ، برای افرادی که نمی توانند شیر مصرف کنند، یکی از گزینه های مناسب به عنوان منبع سرشار از کلسیم می باشد.

loading...
آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي