خواص قاووت چهل گیاه (خواص بی نظیر قووتو)

تاريخ : 19 تیر

اگر روزی به کرمان سفر کنید سوغات چه می‌آورید؟ خواص قاووت چهل گیاه موضوع مطلب امروز ما می باشد که برایتان درباره این خوراکی و سوغات خوشمزه و پر خاصیت آن می نویسیم.

خواص قاووت چهل گیاه

خواص قاووت چهل گیاه (خواص بی نظیر قووتو), پورتال خبری فرهنگی گهر

سوغات کرمان و سیرجان

قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو نیز می‌گویند، از سوغاتی‌های کرمان و سیرجان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید می‌شود و طعم‌های متفاوتی دارد.

قاووت چهل گیاه ترکیب گیاهان مختلف است که خواص فوق العاده ای دارد. از خواص قاووت چهل گیاه می توان به تقویت اعصاب ، چشم ، درمان ریزش مو ، استخوان بندی محکم ، ضد باکتری ، رفع خستگی ، درمان کم خونی ، بنیه دار شدن فرد و .. اشاره کرد. قاوت چهل گیاه دارای ویتامین آ ، ای و امگا ۳ می باشد و برای افزایش شیر زنان شیرده میتوان از آن استفاده کرد.

 

خواص قاووت چهل گیاه

یکی از خواص تقویت اعصاب است. این خوراکی مقوی برای تقویت اعصاب بی نظیر است. همچنین موجب آرامش خواب می شود. پس قبل از خواب هم می توانید این قاووت را میل کنید.

موجب تقویت قوای جنسی (تقویت قوه باه، نعوظ) می شود و انزال زودرس را از بین می برد.

برای تقویت حافظه حتما از قاووت چهل گیاه استفاده کنید.

تقویت کننده عمومی بدن نیز می باشد.

نیرو بخش است و خستگی را رفع میکند.

همچنین موجب نشاط شخص میگردد.

برای رفع کم خونی بسیار بسیار موثر است و قوای جسمانی را تقویت کرده، ضعف و بی حالی را درمان می کند.

خواص قاووت چهل گیاه (خواص بی نظیر قووتو), پورتال خبری فرهنگی گهر

 

مواد لازم برای قاووت ( سوغات کرمان ) :

قاوت چهل گیاه از گیاهان مختلفی بدست می اید که باید همه آنها را با هم ترکیب کرده و سپس آسیاب کنید. این موارد میتواند شامل گیاهان زیر باشد:

تخم گشنیز  ۱۵۰گرم – تخم آفتابگردان ۲۰۰ گرم –  سیاه دانه ۱۰۰ گرم – کنجد ۲۰۰ گرم- جدوا  ۲۵ گرم – هل باد (هل قراب)  ۵۰ گرم – هل سبز ۱۰ گرم  – تخم خرفه ۵۰۰ گرم – بزر کتان ۲۰۰ گرم – جو ۲۵۰ گرم – شاه دانه (کنف) ۲۰۰ گرم – تخم کاهو ۲۰۰ گرم – موردانه ۱۰۰ گرم – شقاقل ۲۰ گرم – خشخاش ۲۵۰ گرم – قهوه ۱۵۰ گرم – تاجریزی (روپاس) ۵۰ گرم – دارچین  ۵ گرم – عاقرقرها ۵ گرم – زعفران ۵ گرم – مغز بادام ۲۵ گرم – مغز فندق ۲۵ گرم – بادام هندی ۲۵ گرم – مغز پسته ۲۵ گرم – مغز گردو ۲۵ گرم – انجیر ۲۵ گرم – نارگیل ۲۵ گرم – نخود ۱۰۰ گرم – زنجبیل  ۵ گرم – فلفل سیاه ۵ گرم – ریشه جوز ۱۰ گرم – مرزنگوش (مرزنجوش) ۱۰ گرم – آویشن ۱۰ گرم – زنیان ۱۰ گرم – جوز هندی ۱۰ گرم – میخک (قلمفر) ۵ گرم – بهارنارنج ۱۰ گرم  – بابونه ۲۵ گرم  – رازیانه ۵ گرم – افتیمون ۲۵ گرم

لازم به ذکر است که تخم خرفه ، بزر کتان ، جو ، شاه دانه (کنف) ، تخم کاهو ، موردانه ، تخم گشنیز ، تخم آفتابگردان ، سیاه دانه ، خشخاش ، قهوه در قاووت چهل گیاه نیاز به برشته شدن دارند.

روش تهیه :

همه موارد را پس از تمیز کردن و برشته کردن با هم ترکیب کنید. همچنین باید دو برابر وزن ترکیب شکر اضافه کنید. سپس آن را آسیاب کنید. هر یک قاشق مرباخوری آن را میتوان در یک استکان آبجوش ریخته و آن را میل کنید.

آخرين هاي اين بخش
ديگران چه مي خوانند
دیدگاه ها
برای ارسال دیدگاه مرتبط با این مطلب کلیک کنید

گـهـر در شبکه هاي اجتماعي