بهترین زمان دادن سرلاک به نوزادان

امتیاز دهید

سرلاک غذایی کمکی برای تکمیل فرآیند تغذیه کودکان است که باید در زمان مناسب در وعده غذایی نوزاد قرار گیرد ، سرلاک یک غلات مخصوص نوزادان می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی و گوارشی نوزاد شما می‌شود.در این مطلب مقاله ای در رابطه با بهترین زمان دادن سرلاک به نوزادان برای شما کاربران گرامی منتشر کرده ایم. در ادامه همراه ما باشید

بهترین زمان دادن سرلاک به نوزادان

بهترین زمان دادن سرلاک به نوزادان

سرلاک غذایی کمکی و برای تکمیل فرآیند تغذیه کودک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول به‌صورت وسیع برای هر سن نوزاد موجود است. همچنین سرلاک از نظر طعم و قوام دارای تنوع است.
در تعریف علمی می‌توانیم سرلاک را یک غلات مخصوص نوزاد بنامیم که دارای پروبیوتیک مفید بیفیدوس است که این پروبیوتیک باعث تقویت سیستم ایمنی و گوارشی نوزاد شما می‌شود.
اگر پزشک به دلایل مختلف از جمله کم وزنی نوزاد، نوزاد زودرس و… به برخی والدین خرید سرلاک را توصیه نمود، می‌توانید از چهار ماهگی به نوزاد خود سرلاک بدهید.
قبل از ۴ ماهگی خوردن سرلاک توصیه نمی‌شود. بعد از شش ماهگی شما غذای کمکی نوزاد را آغاز می‌کنید که سرلاک می تواند یکی از غذاهای کمکی نوزاد بعد از شش ماهگی باشد اما معمولا اگر نوزاد غذا نخورد و یا کم وزن باشد، سرلاک را به غذای کودک اضافه می‌کنند در غیر اینصورت همان غذای کمکی مانند فرنی و حریره بادام جوابگوی نیاز نوزاد می‌باشد.

سرلاکها طعمهای مختلفی دارند و برای سنین مختلف سرلاکهای متفاوتی وجود دارند:

بطور مثال:
سرلاک برنج و شیر: از سن 6 ماه به بعد
سرلاک برنج و ذرت و شیر : از سن 6 ماه به بعد
سرلاک گندم و موز و شیر : از سن 7 ماه به بعد
سرلاک سه غله با شیر: از سن 8 ماه به بعد
سرلاک گندم و عسل و شیر: از سن 12 ماه به بعد

موارد مصرف سرلاک:

-غذای کمکی کودک
 -تقویت سیستم ایمنی کودک
-کمک به رشد، تکامل مغز و قوای شناختی کودک

چرا زودتر از 4ماهگی نمی توانم به نوزاد سرلاک بدهم؟

دلیل اول: 3 تا 4 ماهگی مرحله مهم رشد بدن نوزاد است و به دلایل زیر نباید غذاهای سفت تر و جامد را برای نوزاد شروع کرد:
دلیل دوم: خطر بلع نادرست نوزاد وجود دارد، زیرا تا این مرحله ممکن است سیستم هضم و جذب نوزاد هنوز به تکامل کامل نرسیده باشد.
دلیل سوم: غذاهای جامد مانند سرلاک ممکن است جایگزین شیر مادر و یا شیرخشک شود و نوزاد از طعم آن خوشش بیاد و دیگرتمایلی به خوردن شیرمادر و یا شیرخشک نخواهد داشت
دلیل چهارم: ممکن است نوزاد شما مستعد آلرژی غذایی،عفونت، آلرژی و یا عدم تحمل لاکتوز باشد و سیستم ایمنی او بطور کامل تکامل نیافته است
دلیل پنجم:ممکن است در مدفوع نوزاد تغییری ایجاد شود زیرا نوزاد به مرحله هضم غذاهای جامد تا قبل از 4 ماهگی نرسیده است و هضم این مواد کامل انجام نمیشود.

چرا بهتر است سرلاک را بعد از شش ماهگی به نوزاد خود بدهم؟

معمولا توصیه نمی شود که شروع غذای جامد کمکی مانند سرلاک بعد از 6 ماهگی کودک به تاخیر بیافتد، زیرا:
زیرا شیر مادر در این مرحله به تنهایی جوابگو نیست و باید غذاهای کمکی آغاز شود که یکی از غذاهای کمکی می تواند سرلاک باشد.
ممکن است شروع نکردن غذای کمکی اثر بدی بر روی رشد و تکامل نوزاد داشته باشد.
نوزاد ممکن است با کمبود روی و آهن روبرو شود.
نوزاد ممکن است مهارت های لازم جویدن، قورت دادن و یا بلع را یاد نگیرد.
شرایط نگهداری سرلاک: در جای خشک و خنک نگهداری نمایید.
روش مصرف سرلاک: قبل از تهیه به دقت دست ها و ظرف غذای کودک را بشویید. آب آشامیدنی تمیز را به مدت 5 دقیقه جوشانده و بگذارید خنک شود. 150 میلی لیتر آب ولرم را اندازه بگیرید و در ظرف کودک بریزید. 50 گرم یا 9 قاشق غذاخوری سر صاف سرلاک را به آن اضافه کنید. مخلوط را هم زده تا به صورت یکنواخت درآید و سپس با یک قاشق تکیز به کودک بخورانید.

یادآوری های لازم برای شروع غذای کمکی:

– بعد از شروع غذای کمکی، به کودک آب سالم و بهداشتی بدهید.
– قبل از یک سالگی، تا آن جا که ممکن باشد، شکر، نمک و ادویه به غذای کودک اضافه نکنید.
– از روز پانزدهم تولد باید قطره ویتامین آ+ د یا مولتی ویتامین (25 قطره در روز) و هم زمان با شروع تغذیه تکمیلی قطره آهن (15 قطره در روز) به کودک بدهید.
– برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها، توصیه می شود قطره آهن را در عقب دهان شیرخوار بچکانید و یا بعد از مصرف، مقداری آب به او بدهید.
– قبل از یک سالگی از دادن اسفناج، عسل و سفیده تخم مرغ، شیر گاو، توت فرنگی، گیلاس، آلبالو، کیوی، خربزه به کودک خودداری کنید.
– هرگز به زور به کودک غذا ندهید.
– به ساعت های خواب و استراحت کودکان توجه کنید.
– به کودک مبتلا به اسهال و یا هر نوع بیماری عفونی دیگر، غذای کافی بدهید.

نکات اساسی که هنگام تهیه غذای کودک باید رعایت کرد:

با توجه به این که منابع آلودگی مواد غذایی زیاد هستند، لذا توجه به نکات زیر در تهیه غذای سالم برای شیرخواران و کودکان خردسال اهمیت زیادی دارد. این نکات عبارتند از:
– پختن کامل غذا در حرارت زیاد (حدود 70 درجه سانتی گراد)
– تازه تهیه کردن هر وعده غذا
– نگه داری غذا در یخچال و یا فریزر
– شستن میوه ها و سبزی ها
– استفاده از آب سالم
– شستن دست ها به دفعات زیاد
– خودداری از تغذیه شیرخوار با استفاده از بطری
– محافظت غذاها از حشرات و جوندگان
– نگه داری مواد غذایی فاسد نشدنی در محل مطمئن
– تمیز نگه داشتن وسایل لازم برای تهیه غذا

 

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند

    ارسال دیدگاه