مزایا و نکات ایمنی استفاده از شومینه گازی

بسیاری از خانواده ها هستند که شومینه گازی را برای فصل سرما انتخاب کرده اند. گهر در این بخش مزایا و نکات ایمنی استفاده از شومینه گازی را شرح می دهد.

مزایا و نکات ایمنی استفاده از شومینه گازی

مزایا و نکات ایمنی استفاده از شومینه گازی

شومینه در هر خانه ای که باشد حال و هوای خاصی به آن فضا می بخشد، اما در فضاهای مدرن و امروزی بی شک نیاز به یک تغییر در نوع و شکل شومینه ها نیز می باشد یعنی استفاده از همان شومینه های مدرن که انواع و اقسام گوناگونی دارند.

شومینه های گازی که به اشکال مختلف هم در بازار موجود می باشند، اما از نظر ساخت نیاز به پیش بینی جای قبلی برای آن ها در فضای داخلی می باشد، شومینه های گازی از نظر گرمایش نسبت به سایر شومینه ها، گرمای بیشتری دارند و نسبت به همتای برقی خود مقرون به صرفه ترند. این شومینه ها به اشکال دیواری (LCD) و ساده ی دود کش دار موجودند .

شومینه های گازی دودکش دار

شومینه های گازی دودکش دار، برای فضاهای نسبتا بزرگ مناسب است چون برای اکثر آن ها باید فضایی را اختصاص دهیم، و می توانیم با توجه به طرح و فرم دلخواه یکی از آن ها را برای دکوراسون فضای داخلی خود انتخاب کنیم اما حتما در نظر داشته باشیدکه در رابطه با نصب و نگه داری آن باید از افراد متخصص کمک بگرید.

شومینه های گازی (LCD)

شومینه های گازی (LCD) از آن دسته شومینه هایی هستند که جان می دهند برای فضاهای کوچک شما، این شومینه ها به راحتی بر روی دیوار شما نصب می شوند و یک موقعیت فوق العاده زیبا برای فضایی که هیچگاه فکر نمی کردید بتوانید شومینه ای زیبا در آن قرار دهید ایجاد می کند. اگر فضای کوچکی دارید و دلتان یک شومینه ی بی نظیر می خواهد حتما به سراغ یکی از این شومینه های گازی بروید.

نکات ایمنی شومینه:

1- به منظور جلوگیری از خطر نشتی گاز، شومینه باید مجهز به ترموکوپل و شیر جداگانه قطع و وصل باشد.

2- تنوره آجری شومینه باید به گونه ای ساخته شود که در وهله نخست به سهولت مکنده گازهای حاصل از احتراق باشد و از سوی دیگر جهت دهنده گازهای حاصل از احتراق به سمت بالا و دودکش فلزی تعبیه شده (در بخش فوقانی) باشد.

3- اجاق شومینه باید به طور کامل در راستا و زیر دودکش قرار داده شود تا گازهای حاصل از احتراق به فضای اتاق نفوذ نکند.

4- برای خروج سهل و ایمن گازهای حاصل از احتراق از دودکشی به قطر 15 سانتی متر استفاده شود.

5- نصب شومینه در آپارتمان های کوچک می تواند خطرساز باشد. در اینگونه مواقع بهتر است از بخاری گازی استفاده شود.

6- دودکش شومینه باید بدون درز تا بالای بام ادامه داشته و دارای کلاهک H باشد.

7- شیر شومینه را در پایان فصل سرما بسته و خروجی آن را با درپوش مسدود کنید.

8- به هیچ عنوان به منظور رقص نور شعله، شومینه را عمداً زردسوز نکنید. شعله زرد به معنی تولید گاز سمی منواکسید کربن است.

9- با توجه به امکان نفوذ گاز سمی منواکسید کربن از درزهای دودکش آجری به ساختمان، تا جایی که امکان دارد از دودکش آجری در شومینه استفاده نشود.

10- دودکش شومینه باید به طور مستقیم تا بالای بام (بدون استفاده از زانوهای متعدد) ادامه داشته باشد.

11- شیر شومینه باید خارج آن قرار داده شود تا در هنگام آتش سوزی احتمالی بدون هرگونه آسیب بتوان گاز را قطع کرد.

12- ارتفاع دهانه دودکش نباید آنقدر زیاد باشد که بخشی از گازهای حاصل از احتراق به محل سکونت شما نفوذ کند. برای ساخت شومینه نیاز به مشاوره با کارشناسان معتبر است.

13- به دلیل انتقال حرارت از اجاق شومینه به رابط شیر اصلی گاز باید از لوله های مسی فشار قوی و اتصالات مطمئن استفاده شود.

14- پیش از روشن کردن شومینه از باز بودن دریچه شومینه (دمپر) اطمینان حاصل کنید. چنانچه دمپر در حالت بسته باشد، تمامی گازهای سمی ناشی از احتراق به فضای مسکونی برمی گردد و خطرناک است.

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه