مواد لازم (برای۴ نفر):
بادنجان (متوسط) — ۸ عدد (۸۸۰ گرم)
نمک و فلفلسیاه (پودر شده) — به مقدار لازم
روغن (مخصوص سرخکردن) — به مقدار لازم
گوشت چرخکرده( مخلوطی از گوساله و گوسفند) — ۴۰۰ گرم
پیازداغ — ۳ قاشق سوپخوری (۱۵ گرم)
زردچوبه (پودرشده) — ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم) (در دو مرحله)
ادویه کاری — ۱ قاشق چایخوری (۳ گرم)
رب گوجهفرنگی– یک چهارم پیمانه (۶۰ گرم)
زعفران (ساییده و حلشده در آبجوش) — ۲ قاشق سوپخوری (در دو مرحله)
آب — ۱ پیمانه (۱۶۰ میلی لیتر)
پنیر گودا (رنده شده) — ۱۵۰ گرم
ماست چکیده– مقداری برای تزیین
روش تهیه:
۱- بادنجانها را از طول به صورت ورقههای نازک (به ضخامت ۲ تا ۳ میلیمتر) برش دهید. نمک زده و به مدت یک ساعت در صافی قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس بشویید و کاملاً خشک کنید.
۲. بادنجان های ورقه شده را در مقداری روغن سرخ کرده و پس از سرخشدن روی حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافه آن گرفته شود.
۳. گوشت را با مقداری روغن تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. سپس پیاز داغ، نیمی از زردچوبه، ادویه کاری، نیمی از رب گوجهفرنگی، نیمی از زعفران و مقداری نمک و فلفل سیاه را بیفزایید و تفت دهید، سپس ۲/۱ پیمانه آب را اضافه کنید تا گوشت بپزد و آب آن کاملاً تبخیر شود.
۴.دو ورق از بادنجانها را مطابق تصویر(شماره ۱) روی هم قرار دهید. یک قاشق از مواد آمادهشده را وسط آن ریخته و به صورت بقچه ببندید، تمامی بادنجان ها را نیز به همین صورت آماده کنید.
۵.باقیمانده رب گوجهفرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس بقیه زردچوبه، ادویه کاری، مقداری نمک و فلفل سیاه را بیفزایید و تفت دهید. ۲/۱پیمانه آب و زعفران را اضافه کنید تا سس یکدست شود.
۶. ته ظرفهای موردنظر مقداری سس ریخته و بادنجان های حصیری را روی آن ها بچینید. سپس پنیر رندهشده روی آن بریزید.
۷.ظرفها را در طبقه وسط فری که با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کرده اید، به مدت ۳۰ الی۴۰ دقیقه قرار دهید تا پخته شود. می توانید روی آن را با سس کچاپ (سس قرمز) تزیین کنید.
نکته:
۱- اگر بادنجان را بیش از حد نازک کنید، پس از سرخ شدن هنگام تا زدن میشکند. (پاره میشود)
بادنجان: مؤثر در کم خونی، از بین بردن ورم و التهاب، باز کردن رگ ها، محفوظ از خطر سکته قلبی و همچنین درمان بیماری آسم.
منبع : ساناز و سانیا