بادنجان حصیری

بادنجان حصیری

مواد لازم (برای۴ نفر):

بادنجان (متوسط) — ۸ عدد (۸۸۰ گرم)

نمک و فلفل­سیاه (پودر شده) — به مقدار لازم

روغن (مخصوص سرخ­کردن) — به مقدار لازم

گوشت چرخ­کرده( مخلوطی از گوساله و گوسفند) — ۴۰۰ گرم

پیازداغ — ۳ قاشق سوپ‌خوری (۱۵ گرم)

زرد­چوبه (پودرشده) — ۱ قاشق چای‌خوری (۳ گرم) (در دو مرحله)

ادویه کاری —  ۱ قاشق چای‌خوری (۳ گرم)

رب گوجه­فرنگی– یک چهارم پیمانه (۶۰ گرم)

زعفران (ساییده­ و حل­شده در آب­جوش) — ۲ قاشق سوپ‌خوری (در دو مرحله)

آب — ۱ پیمانه (۱۶۰ میلی لیتر)

پنیر گودا (رنده شده) — ۱۵۰ گرم

ماست چکیده– مقداری برای تزیین

روش تهیه:

۱- بادنجان­ها را از طول به صورت ورقه‌های نازک (به ضخامت ۲ تا ۳ میلی‌متر) برش دهید. نمک زده و به مدت یک ساعت در صافی قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس بشویید و کاملاً خشک کنید.

۲. بادنجان های ورقه شده را در مقداری روغن سرخ کرده و پس از سرخ­شدن روی حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافه آن گرفته شود.

۳. گوشت را با مقداری روغن تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. سپس پیاز داغ، نیمی از زردچوبه، ادویه کاری، نیمی از رب گوجه­فرنگی، نیمی از زعفران و مقداری نمک و فلفل سیاه را بیفزایید و تفت دهید، سپس ۲/۱ پیمانه آب را اضافه کنید تا گوشت بپزد و آب آن کاملاً تبخیر شود.

۴.دو ورق از بادنجان­ها را مطابق تصویر(شماره ۱) روی هم قرار دهید. یک قاشق از مواد آماده­شده را وسط آن ریخته و به صورت بقچه ببندید، تمامی بادنجان ها را نیز به همین صورت آماده کنید.

۵.باقیمانده رب گوجه­فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس بقیه زردچوبه، ادویه کاری، مقداری نمک و فلفل سیاه را بیفزایید و تفت دهید. ۲/۱پیمانه آب و زعفران را اضافه کنید تا سس یکدست شود.

۶. ته ظرف­های موردنظر مقداری سس ریخته و بادنجان های حصیری را  روی آن ها بچینید. سپس پنیر رنده­شده روی آن بریزید.

۷.ظرف­ها را در طبقه وسط فری که با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی­گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کرده اید، به مدت ۳۰ الی۴۰ دقیقه قرار دهید تا پخته شود. می توانید روی آن را با سس کچاپ (سس قرمز) تزیین کنید.

نکته:

۱- اگر بادنجان را بیش از حد نازک کنید،  پس از سرخ شدن هنگام تا زدن می­شکند. (پاره می‌شود)

بادنجان: مؤثر در کم خونی، از بین بردن ورم و التهاب، باز کردن رگ ها، محفوظ از خطر سکته قلبی و همچنین درمان بیماری آسم.

منبع : ساناز و سانیا

اشتراک گذاری:
دیگران چه می‌خوانند
ارسال دیدگاه